Gå till innehåll

patber

Korpral
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av patber

  1. Ska hålla koll på laddning till batteriet Den har ingen voltmeter tyvärr, så det får bli manuell kontroll
  2. Problem är nu löst. Satte kablarna(batteriPlus, vidareström & matningskabel från generatorn) till en pol på solenoiden enligt schemat och nu fungerar allt som det ska, inga gnistor vid startförsök. Den enda förklaringen jag kan tänka mej är att kablarna ska sättas i en viss ordningsföljd(?) Generatorn laddar 15,4 v vid gaspådrag och jag mätte 14,7 v över batteriet. Tack Ekstrom för din input, väldigt tacksam för din hjälp.
  3. Tack för svar! Allt är original och det är som du skriver, matningskabeln går från 51b till avstörningsfiltret sen vidare till startmotorn. Manöverströmmen sitter också som du beskriver(två tunna ledare). Jordanslutningen på schemat känns ju förbryllande. Startmotorn borde ju jordas per automatik då jordkabel går från sprängkåpan till jordpunkt på ramen. Innan motorbytet så satt där ingen ”extra” jordkabel från startmotorn. Kolen i generatorn ser fina ut. Mätte på D+ och D- med motorn igång och fick då 14,7 V i värde vilket låter friskt. ska kolla regulatorn idag.
  4. Hej! tror mej nu veta vart det felar. Kopplade bort svarta kabeln(Ut-ström från generatorn?) från startmotorn och vips så försvann blinkningarna. jag måste ha kopplat fel till startmotorn. kopplar jag enligt el-schemat(3st kablar på samma pol)så slår det gnistor från solenoiden. Flyttar jag svarta kabeln till den nedre polen på solenioden, som jag kopplat tidigare, så startar den utan att slå gnistor. Men då kommer den blinkande laddningslampan tillbaka igen. ursäkta motljuset, bild tagen på startmotorn med svarta kabeln bortkopplad. bild på kopplingsschema kan jag koppla på annat sätt?
  5. Hej och tack för svar! vad jag kan se så lossnar startmotordrevet från kransen som det ska men själva axeln snurrar ungefär ett halvt varv varje gång laddningslampan tänds. ska ta loss och kolla iaf. det var ju mycket skit i bränslefiltret när jag gjorde rent det. Så mycket möjligt är ju att det åkt med och satt sej i förgasaren. Får bli en rengöring där.
  6. Hej på er! Har nyligen utfört ett motorbyte på en militärsugga. Märkte idag att laddningslampan blinkar i ett och samma tempo när motorn är igång och oavsett gaspådrag. När jag slår på tändningen lyser den konstant som den ska. Vet inte om detta är relaterat men när jag kikade på startmotorn genom inspektionsluckan så roterar axeln(på startmotorn) i takt med att laddningslampan tänds och stannar när den släcks... Mätte upp 12,4v över batteripolerna med motorn på höga varv. Det ska väl ändå vara över 14v om generatorn fungerar som den ska? Jag har även problem med tomgången. Med chokereglaget utdraget har den hygglig tomgång men när spjället står öppet dör den efter 10-20sec. Ger jag minsta gas med chokespjället öppet så börjar den blöddra och vill dö. Förgasaren är renoverad men har en liten läcka vid axeln på gasspjället, det blir lite blött. Drar den tjuvluft där kanske? Tacksam för hjälp :)
  7. Hej alla. Är på jakt efter: Kopplingslamell (10”) urtrampningslager pilotlager(vevaxel) pinnbultar till grenrör(6st) Vet ni någon som kan ha? //Patric
×
×
  • Skapa nytt...