Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Jag kör inte så långa sträckor precis, och inte ut i blöt terräng, så info handlar om vägar och enklare "offroad". I korthet tycker jag att det funkar mycket bra. Ljudnivå och vibrationer på asfalt minskade märkbart. Styrningen kanske blev en aning mer precis, så det känns inte heller fel. Det finns en viss obalans på framaxeln och den däckverkstad jag vanligen anlitar är inte pigga på att föröka balansera. Det är ju inte nåt problem som har med mönstret att göra och jag ska höra med nån annan "däckare" om det inte går att årminstone försöka balansera.

 

Kör man lite mer i oländiga förhållanden så tror jag man vill ha mer "mönster". Problemet (tyckte jag) var ju att det inte tycktes finnas 16" däck i den här dimensionen hos någon av de större handlarna. Det närmaste man kom verkade vara framdäck till traktorer... Rätt storlek i och för sig, men till och med den här bilen kör ifrån deras hastighetsklassning. Om det gick att hitta 17" fälgar att sätta på skulle man ha mer urval, verkar det, men bultmönster och offset är väl lite special på de här vagnarna.

/54E

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tackar för info

 

Det blev en runda med nya Trelleborg 11.00-16 "vägdäck" idag :D

Kommer att rulla en hel del väg så.....

 

Håller med om att det kan vara ganska svårt att hitta 11.00-16 med terrängmönster och som är i bra skick och nästan omöjligt att hitta nya "pildäck".

Det jag har hittat är Michelin som har några varianter men verkar inte som det nyproduceras utan är regummerat och runt 350€/st

Man får vara "rädd" om de bra terräng däcken man har på bilen alt som du nämner få till andra fälgar/bredda fälgar så att man kan få fler valmöjligheter... 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...