Gå till innehåll

Pris på TGB 11


TLY61

Rekommendera Poster

En bra AluZink 11 minst 50.000:-

 

Se priserna på Suggan.Köpte en fin 915 för 7000:-.Utsläppt från försvaret.Det var 1984.

Vad kostar en bra 915 idag?Över 100.000:-

 

En bra valp(utan rost) kostade 10.000:- när dom såldes ut på början av 90-talet.Kostar 30.000:- idag.

 

/Mats

 

 

 

 

 

 

post-5738-0-85578100-1424163174_thumb.jpg

post-5738-0-98008000-1424163282_thumb.jpg

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det känns inte riktigt som om vad man får betala i Tyskland, Norge, USA... eller vilket land som helst utanför Sverige för den delen är sådär jätterelevant för oss här hemma.

 

Klart att en TGB i Jonajted Stejts kostar skjortan eftersom bara att frakta dit ett upprostat vrak lär kosta en 30-40 tusen.. plus pappersjobbet kring importen... Så en fin TGB där, är en sällsynthet på riktigt.. och lär kosta där efter..

 

Men det betyder ju inte att en TGB här hemma ska kosta lika mycket... Tillgång och efterfrågan är ju det som till syvende och sist sätter priset..

 

Skulle du till exempel hitta en totalt upprostad äkta av Chaprone, franskbyggd, Citroen paddacab nedsjunken i dyngstacken bakom ladugården lär du får ge 50 000 bara för registreringsbeviset..

 

"Fynd" går ju fortfarande att göra... men samma sak där lixom.. en fynd för mej kan vara rena soporna för dej.. jag slantar glatt 5 papp och du tänker " men vafaAn".. Köpte våran Volvo valp 3315 för 10000 i Motala.. med rost..  -_-  Det var då.. nu är den uppservad med nya delar där det behövs.. och ihopsamlande av radiodelar o annat har pågått i två år.. vad den blir värd om den nu skulle säljas.. får framtiden utvisa.. om nu någon skulle vara beredd att köpa den då vill säga.. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Priserna i till exempel Tyskland (EU) på verkar mer än man tror. Priserna på jänkebilsmarknaden har stigit rejält de senaste 10-15åren mycket beroende på att bilar exporterats till Tyskland :(

Det är lite tråkigt att bilar försvinner från vår marknad men man förstår ju att den som säljer vill ha bästa möjliga pris B)

 

Det går ju att hämnas genom att köpa grejor som är billigare där än här också :D  Själv köpte jag en liten röd kärra för finterrängkörning typ asfaltsbanor från Tyskland :lol:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Där spelar säkert kulturen in, som Västvärmlänning så vet jag många som gjort enorma reparationer av vrak till toppskick, vet inte hur raggarkulturen överlevt nere i Europa, men pengar finns och uppstår intresse så är det klart att handla 50/60 talare i Sverige är lockande för en europe.

 

Timpenningen för en seriös renovering i Sverige har varit löjligt låg.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej USA är nog inte relevant för oss gör hemma men det är kul och se att våra kära Tgb.er står högt i kurs även i andra länder.... På andra sidan jorden får man slanta upp rejäl för förmånen att få ratta en Tgb och vad man kan se då säljs bilarna ganska enkelt.

 

 

Det lär säkerligen bli dyrare även här då tillförseln ut på marknaden från försvaret lär vara helt borta inom några år och det blir fler köpare dom slåss om varje blocket annons.

 

Men som sagts tidigare i tråden så är ju tillgång och efterfrågan som styr och ännu är väl inte mobförråden tomma?

 

Det fanns ett rykte om att Tgb.er skänktes till baltiska försvaret istället för att för att auktioneras ut i Sverige om det stämmer vet jag inte.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Prisene i Tyskland er alt for høye etter min smak. Pluss frakt oppover til norge og i tillegg registrering her så blir de alt for dyre. Har leita litt i Sverige, men blir også mye jobb og styr for å få det inn hit og på norske skilter så synes en norsk registrert bil er verdt å betale litt mer for ettersom man slipper alt styret med registrering. Så da er igrunn de prisene jeg har fått på de bilene jeg har sett på ikke så ille ettersom det er biler som er i godt stand og så så si orginale. Den jeg har mest lyst på er heller ikke blitt herja mye med i terrenget.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte utan att det känns som att den som till sist köper denna normalslitna kronbil blir lurad... Med blinkesspak från Kina eller nåt o allt... inte ens orginaldäcken sitter på

 

http://www.ebay.de/itm/Volvo-Other-TGB11-C303-MILITARY-1975-volvo-c-303-tgb-11-hardtop-military-truck-4-x-4-like-pinzgauer-/301533241730?pt=US_Cars_Trucks&hash=item4634c82182

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag håller med i debatten i stort. Det finns riktlinjer och det finns "köparens iver" mm, men jag tycker ett par saker är värda att notera. Axlarna till TGB:n är bara dem värda minst SEK 25 000:- , så det är trots allt ett slags minipris för även den mest sunkiga 11:an - om de nu är okej. Sedan har jag noterat att blinkersglasen är eftertraktade på vissa marknader, så se särskilt upp om det vankas holländska bilentusiaster. Kommer inte ihåg vilken bil som har lika (som inte är Volvo), men blir man av med dem, är det kanske lite segt att ersätta dem. Det går fortfarande dock, men tatanka säljer inte original längre. (Det är som de röda spetsiga blinkersglasen till P1800 - stört omöjliga att få tag på, och de stjäls ständigt). Jag spår att vissa reservdelar till TGB11 kommer att bli allt mer eftertraktade, och bara det lär putsa priset uppåt på även sunkiga om än kompletta dito. Till dessa hör inkopplingsknappen för 4-hjulsdrift, ev. bladfjädrar, orginalrutor (Volvo), orginalglas i lysen, membran i vakuumsystemet, orginalinstrument mm . Tänk 25-30 år framåt!

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad heter tillverkaren av blinkerslyktorna? Det kanske går att få fram dom direkt från tillverkaren.

 

Hella! Har glömt numret nu, men jag letade på nätet i höstas, hittade dock inget till rimligt pris. De sitter också på någon äldre lyxbil som jag också glömt vilken det var, men fanns som reservdel till den för drygt tusen spänn... :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...