Gå till innehåll

Min egna c303!


Tamaz

Rekommendera Poster

  • 2 weeks later...

Nu har det hänt lite saker.

 

Jag köpte en 8m Ryckstropp på 15t från Umeå Offroad samt 3st Schakel som ska klara 6,5t. I lördags var vi ute i botkyrka och körde offroadbana. Allt fungerade fint och vi kom fram riktigt bra ända till vi testade den lite större vattengropen...

 

post-9208-0-12008500-1448272996_thumb.jpg

 

post-9208-0-27670500-1448273002_thumb.jpg

 

post-9208-0-93882400-1448273006_thumb.jpg

 

post-9208-0-45693400-1448273012_thumb.jpg

 

Efter att ha dragits upp och blivit bogserad till parkeringen där vi fick tömma några cylindrar, insug och fördelare på vatten och bocka tillbaka ett mosat avgasrör som låg mot kardan och lät läskigt illa innan vi hittade vad det var kunde vi köra hem till garaget för egen maskin. Kollade oljestickan efter att ha låtit motorn gå en stund och vi kunde inte se några spår av vatten. Nu har jag en anledning att gå igenom och byta alla oljor runt om. Om inte annat bara för att se om det kommit in vatten nånstans. Bilen stod runt 20min i pölen innan den kom upp så det finns lite risk att det är vatten lite här och där. Kopplingen var också lite egensinnig så den måste jag också hålla lite koll på.

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu när bilen rastats för första gången så kryper det i köptarmen. Idag har jag slagit till på en CTEK D250S Dual batteriladdare då priser sjönk med en hundring. Tanken är att den ska få ta hand om ett 12V förbrukningsbatteri. I framtiden skulle det vara trevligt med en dedikerad 12V generator, men att bygga fästen och fixa för det har jag inte möjlighet till i dagsläget. Istället blir det en 24->13,8V konverter från Kina som ska klara 45A enligt pappret, CTEK:en ger mig möjlighet att ladda med lite allt möjligt och ser till att batteriet blir fulladdat med rätt spänning ändå. Jag får även en inbyggd solcellskonverter så det bara är att slänga på solceller på taket om jag vill få kontinuerlig underhållsladdning. Blev även ett par 18W LED-lampor att montera bak istället för originalbackljus då det strök med i helgen. ;)

 

Fixat en fin film också!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja..det där vattenhålet går bra om man har lite höjd på vagnen.

Eller allra helst..helt tät insugsslang. Och det märker man oftast att man INTE har.. när det är för sent haha..

 

 Vi brukar ju köra där med tgb-gänget här. Va ett tag sedan nu.. men det kommer. :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Byta/inspektera olja i motor, axlar, portaler, växellåda, fördelningslåda, byta luftfilter, tömma vattenavskiljare, kanske tömma och spola bensintank.........  jag är för lat för att låta bilen bada (och kanske för snål?).....

 

 

En sån här i kombination med snorkel kanske underlättar?

 

http://www.toughtoys.com.au/products/142/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Japp, blir att byta alla oljor och filter nu, men det är lika bra så jag vet när det är gjort, och lär mig hur man gör. Tanken tror jag klarat sig rätt bra, enklaste sättet att slippa få in vatten i den är att inte snåla på macken så den redan är full med bensin, då får inget vatten plats. ;) Luftfilter ska bytas, det var mer vattenfilter än luftfilter efter badet så körde hem med helt öppet in till förgasarna för att inte få in mer vatten än nödvändigt. Det var som tur var lagom fuktigt ute och bara asfaltsvägar så mängden vägdamm var minimal.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Å sen bör du väl förstås plocka av alla trummor och spola bort sand/lera som sista åtgärd, det sliter snabbt ut backarna om man har kvar lite skräp i trummorna... :-)

 

Men det är ju helt rätt att göra det ordentligt en gång så vet man att allt är ok.. fram tills nästa bad  :)

 

Det såg ut som om du hade kul i skogen..... :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vi hade grymt kul även om det känns som terrängbanan var lite väl enkel med portalaxlar, var bara hala klippor som var problematiskt att komma upp för. Det var väl också tanken med bilen när den byggdes att den skulle ta sig fram överallt i normal skog så det är väl inte så konstigt. Att det avslutades med ett ordentligt dopp känns helt okej eftersom vi kunde ta oss hem för egen maskin. Skulle vara tråkigare om vi blev stående på parkeringen.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej Kan ej låta bli och se hur det går med bilen då jag skffat traktor istället,det blir oljebyte igen ser jag ett tips är att byta eller svetsa på sexkantmuttrar på dom fyrkantpluggarna om det blir ofta oljebyte,sen är det bra med sexkantnycklar i tum o millimeter istället för tolvkantiga dom rappar ej så lätt. Lycka till med bilen hälsn Bertil.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Det kom ett paket från tatanka med julklappar!

post-9208-0-63823400-1450301190_thumb.jpg

 

Dessa är ju till bilen, betyder det att jag får köpa några åt mig själv också? ;) Jag blev väldigt förvånad när jag öppnade paketet och det där i låg ett set nya lås till alla dörrar. Jag mins att jag tittade på det på webben men hade inget minne alls av att jag faktiskt beställde det. Inte mig emot, ska bli skönt att slippa ha en nyckel per dörr (dessutom saknar passagerardörren lås helt, där måste man låsa/låsa upp inifrån just nu)

Är det någon som vet vad packningen jag köpt är till? När jag beställde trodde jag det var till fördelningslådan men när den väl kom var den mindre än jag trodde så det kanske inte stämmer?

 

På lördag ska vi ner till garaget och meka, tjejen vill också hjälpa till, likaså en kompis. Min plan är att låta dom meka så mycket som möjligt och försöka att inte lägga mig i om det inte efterfrågas. Kommer bli mycket svårare men betydligt trevligare än att göra allt själv. Hoppas på att det finns tillräckligt att göra för att hålla även mig sysselsatt så jag inte går och snokar hur det går för andra.

 

Plan för dagen:

Byta låskolvar.

Byta motorolja, oljefilter och och ventilkåpspackning.

Eventuellt byta tändstift.

Byta olja i växellåda.

Byta olja i fördelningslåda, kanske även packning om det inte är för krångligt.

Byta olja i drivknutar.

Byta olja i portaler.

Montera nytt luftfilter.

Spola ur all sediment från lervattnet som ligger i hela bilen.

 

Finns det tid över kan man börja titta på montering av 12V-systemet. 24->12V konvertern har dykt upp från Kina nu. Har även ett par nya LED-backljus som bör monteras.

 

Ska bli spännande att se om det är vatten i oljan nånstans.

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du menar att de nya lossnade? Dåligt med tanke på att de är svindyra mot att bara köpa nya packningar.

 

[EDIT]:

Bra om man läser rätt, bara packningarna alltså? Får hålla koll där, tror bara den bakre förgasaren läcker så kanske inte rör den främre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ta med smörjsprutan också, är ett antal nipplar att trycka i....

 

Varning för packningarna till förgasarpluggarna, mina "försvann" på en vecka! O det gnällmajlet har inte Clas responderat på  :(

 

 

Bytte till nya pluggar från Tatanka, nån dag senare läkte den bakre, så jag bytte O-ring (KAN ju vara att jag klippte O ringen vid montage)

Nån dag senare läkte båda, varav den ena var bortfrätt (kan ju ha tappat småbitar på backen, var inget prio just då).

 

Köpte nya NBR från Kullagret.com, 80kr/16st, hållit tätt länge (några veckor), men när jag hade motorstrul o skulle tömma utifall det var vatten kvar, var O-ringarna för långa, så jag skadade dom när jag förskte sätta tillbaka pluggarna (fast de var täta till jag drog ut dom)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ännu en fördel att åka diesel, gamla bilar och ny bensin går inte bra ihop.

Tyvärr gäller det även gamla båtmotorer och är man långt ifrån land och har hela familjen med i båten och oringar och pumpmembran sönder svällda så motorn vägrar gå då blir man förbannad på bensinbolagen.  

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...