Gå till innehåll

Aurora


eile

Rekommendera Poster

Detta är ledorden vi nötte in; (Bössa, mössa, mask) = ett korrekt uppträdande av en svensk soldat, i alla situationer. Ingen rörde sig utan denna utrustning! Vokabulär användes nog inte, räckte med att befälet blev riktigt fb...

 

Jag var ombord på 6:e flottan US Navy. Där betydde ett uppträdande utan mössa att man hade frivakt och ignorerades. Personal med mössa var i tjänst, vilket innebar hälsningstvång på högre grad och ev redogörelse varför man befann sig på platsen.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det inte sant så är det tyvärr inte långt ifrån. Fullt körbara har vi 4 motortorpedbåtar, 1 torpedbåt typ Spica, 1 robotbåt typ Norrköping, 1 vedett/patrullbåt och en stridsbåt. Det är faktiskt en världsunik samling. De flesta örlogsfartyg som blir museifartyg slutar sina dagar som jagaren Småland, dvs stillaliggandes vid kaj.

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Med tanke på att det nu flugits nästan oavbrutet, även nattetid har det mullrat på bra så verkar försvarsviljan vara på topp. Tyvärr är det väl så att man får räkna med att första utslagsbombningen kommer ske i trakten.   Såg att de tydligen tankar 5000liter inför varje flygning, dvs vad 5 normalfamiljer förbrukar per år i soppa och i luften räcker det nog inte så långt, sett en hel del tankbilar, undrar vad totalförbrukningen blir för övningen. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...