Gå till innehåll

11.00-16 på Tgb 11 ??


Doc Hawkeye

Rekommendera Poster

Utväxling, ork, spårkänsligt, vinglig på vägen, får plats, tar i när man svänger ?? 

Gillar tanken på däck i tumstrorlek och med det "gamla" och i mitt tycke "militäriska" utseende som dessa däck har. Skulle vilja ha 4 st XZL 11.00-16. Tror det motsvarar 37-38 tum nånting, och många har ju 37 eller 38 tum på 11:or. En bekant som alltid skall ut i värsta möjliga terräng o försöka köra fast/köra sönder/sätta på prov, säger att så stora däck ger för hög utväxling och för snabb lägstafart i terrängen.  Jag kör mest grusväg, skogsväg, lättare terräng, asfalt, medelsvår terräng. I den ordningen. Så; vad tror ni om XZL eller annat märke (förslag) i strl. 11.00-16 ?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sorry! Jag missade att de var så stora, trodde bara det handlade om bredden på däcket.

 

Jag tycker redan 35" går lite för fort i skogen på min 11:a. 13-bilarna har ju lägre utväxling i axelväxeln, så de går inte lika fort, då går det säkert bättre med större hjul med originalmotor och utväxling.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

OK. Men tror du de får plats? På höjden bör det gå fint. Men det KAN ju tänkas att de tar i när man svänger... Surt att inte veta innan, lixom. Och om ingen här VET att det funkar får jag antingen släppa ideen eller chansa o skaffa såna däck o sen ge bort som om de ej går att köra med...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mina 37-tums däck på 13-bilen kunde ta i framskärm kanterna innan jag monterade spiralfjädrarna fram.

 Nu har jag inte märkt att dem når dit efter fjädermonteringen.

(Obs.. bilden är gammal. Jag är äldre nu. Och bilen är snyggare.. haha )

Screenshot_2018-08-12-08-56-39.png

  • Like 1
  • Haha 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Liknar gamla Michelin X sk "paris dakar" däck http://garbee.net/~cabell/photos5.htm

Har för mig smeknamnet kom av att de sponsade tävlingen någon gång på 80 talet och flertalet åkare körde på detta mönster,   de hade hög hastighetsmärkning, "for high way use"    Jag fick en uppsättning sådana regade som spons på första långresan, åker fortfarande på sådana stommar, rätt tunga däck.

 

Bildresultat för michelin xl x

 

 

 

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

De fyller ut hjulhusen rätt snyggt (googla bild på min så ser du)men 11.00 blir väldigt mycket gummi min rullar på 9.00 dessa mäter något över 90 cm i diameter 11.00 blir ännu högre, gör att det går åt kilon med bly för balanseringen eftersom vikten pga den lilla 16 tumsfälgen hamnar långt ifrån ytterdiametern.  

Tror många av  c202 beställdes med dessa däck tex  brandmyndighet, kraftbolag mm där man behövde lite kraftigare stålradialdäck med högfart egenskaper.   

https://www.pirate4x4.com/forum/axles-tires-wheels/853931-brand-new-michelin-xl-11-r16-39-tall.html

 

enl länken är de 39 tum höga

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Åkte med X däck men regade med kombinerat driv rull mönster för öken körningen och nu senaste uppsättningen ett mer driv liknade mönster.

DSC03165x.thumb.jpg.192f8de7dd5e4b0349a4189a1a689692.jpg

För smalt?  c202 har rätt trångt i hjulhuset vid fullt rattutslag så  nästan 25 cm breda däck som håller en höjd på 90 cm gör att det tar i.  11.00 skulle bli problem pga av att höjden byggs på ytterligare och det skulle inte bli mycket svängradie kvar, sen är bärigheten rätt hög och jag tror 11 kan bli lite stötigt. 

 

11 fälgar är väl lite bredare så 9.00 passar nog bättre där än på de smalare valpfälgarna.    Stommarna är mycket styva och de gånger de har krängts i maskin har det blivit skador tätkanten manglas sönder , bäst är att kränga dessa för hand vilket inte är så svårt.

DSC03476.JPG

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Låna något hjul och håll dit i hjulhuset så ser du hur stort det blir, de 25 cm jag angav är på bredaste stället, själva slitbanan på mina är något smalare eftersom de är regummerade, bärigheten ökar nog en hel del med 11.00

 

googla runt lite och bilder och diskussioner finns på nätet:  ex https://www.c303.de/c303-en/d-tyresn.htm

 

https://www.c303.de/c303-forum/index.php?board=36;action=display;threadid=7452

 

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror mönstret spelar större roll än tyngden för bränsleförbrukningen, på ena länken diskuteras den höjda marschhastigheten och det sänkte motorvarvet pga av ökad diameter och ligger den vid vridmoments toppen så utnyttjas motor effektivast.  googlel translate sidorna.

Rejält tunga hjul märks mest på när man ska bromsa i högfart ger de däremot extra stadga med gyrokraft vilket vingliga valpar behöver.

Men viktigast är nog vad du tänkt åka på för underlag, stålradialdäck är inte mjuka och vad jag upplevt trivs de bäst med rätt högt lufttryck.    

 

 

Såg att du var från Vänersborg , jag hade åkt nog åkt dit med lite fika bröd för ett studiebesök.

https://www.entreprenad.com/article/view/389179/uttjanta_dack_ger_energikick

 

 

 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vill ha såna däck nu...

Hörde med Vrakking Tyres. De har, men priserna är höga, jättehöga. O så frakt på det...

 

INGEN som har två Michelin XZL 9.00-16 att sälja? Eller 4 st XZL 11.00-16

ELLER 4 st 11.00-16 av annat fabrikat

Vill ha hyfsat bra däck, ej utslitna, ej snedslitna, helst lite mjuka (ej bakelitdäck..) i gummit

 

Ja, jag vet vad såna här däck kostar nya, och jag betalar bra för fina däck

 

Eller tips på var det kan finnas att köpa. Ett par flaskor av någon bra spritsort (enligt upphittarens, säljarens, tipsarens eget val) utgår som hittelön !

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad fick du för pris från Holland?  Goolade runt lite och hittade en fransksida med ett tips på ett likadant däck som xs däcket  Dunlop SP SAND GRIP

 

översättning google från franskan: 

Sanddäck

Jag skulle vilja berätta om 2 däck som är mycket dåligt kända i vår miljö, vilket gör att vi drömmer om sina särdrag och hör till en rolig familj, sanden för sanddäck. Dessa däck var enkelt utformade för att leka i den stora sandlåden på andra sidan havet. Låt mig först berätta om ett däck från BIB (MICHELIN) XS-F som är en gammal stjärna eftersom jag tycker att dess design över fyrtio år gammal (min ålder !!! fortfarande ung !!!). Men först hans identitetskort: storlek: 7.50x16 Radius under belastning: 381mm diameter: 814mm bredd: 216mm Omkrets rullning: 2450mm belastning: 1000kg    Fälgbredd: 6p. Metallhöljehölje med extra lager för XS-F jämfört med XS (S för SAHARA). Dess fotavtryck är ett tillvägagångssätt för kamelens fotavtryck och vinkeln på lagret på lågtryckskroppen gör det möjligt för däcket att krypa på sanden och inte gräva som en blandad vulgar tack vare sina rundkantsskärmdesigner utan utskjutande vinkel för att undvika att gräva. På vägen av kadaver och mekanisk kvalitet är det inte bekvämt på våra små vägar och akta dig för regniga dagar, det finns fara i huset.


I sanden är han hemma, på banan med vackra stenar ger du honom mycket luft för att motstå aggression och rippa, ripper flygande stenar. Första dynan ger mig ett tryck på 1,5 kg för att klättra lite och om det finns stora sanddyner, går jag på en tur till 800gr, men med hjälp av mina flickvänner luftkammare. Det är fantastiskt att se sin SUV surfa på sandens spelhastighet och vridmoment. Jag XS-F Jag är sandens konung. Att försöka om du går på en bra resa. Det finns också en blodbror i ett annat märke och han är också helt okänd i vårt land och även däcksäljare, Dunlop SP SAND GRIP. En sandspecialist.
Samma last- och hastighetsindex (1000kg och 120km / h) i storlek 7.50r16 (så radial) men det är bara mindre motståndskraft mot prestanda, men bry dig inte om att surfa i sanddynerna med lite panache och det blir han också på rendezvous för att felsöka och släpa de andra däcken silted. 

Om du har erfarenhet av dessa däck ger oss ditt intryck. 
Vi ses snart Eric Def 90 300 dti

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...