Gå till innehåll

Byta spolarmunstycke


Hultebergarn

Rekommendera Poster

Hej!! 

Börjar förbereda för besiktning och såg då att det är stopp i spolarmunstycket på passagerarsidan. Det på förarsidan funkar bra. Men hur sjutton kommer man åt att lossa munstycket? Eller görs det utifrån?

sitter ju ett å annat lager färg över som gör det svårt att se hur det sitter fast. Och bakifrån förstår jag inte hur man skall komma åt utan att riva halva bilen.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Oftast får man byta dem, när man bänt loss dem, 

Var väldigt nog att få med slangen upp ordentligt i hålet, tappar du ner den där framme är det en del pill med att få upp den, om det händer brukar jag använda en ganska styv ståltråd och stoppa i utifrån och försöka få fram under instrument panelen, trångt som tusan, sedan fixera slangen vid den dragtråden och var med med en fin näbbtång så man inte tappar slangen när den skall vinklas upp ur hålet igen, ett tips är att låsa slangen med en svetstång under tiden du rengör eller byter munstycken.

Det sitter som två vingar på själva munstycket, och det är ett trixande att trycka in båda samtidigt och få loss dem hel så de går att återmontera. men kan vara värt det då det går två slangar ,en slang till varje munstycke, och är det skräp i det som sätter igen, kan det vara bra att spola ur slangen vid rengöring.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...