Jump to content
Sign in to follow this  
H.Hansen

Skapa en Länk /Annons topik, För de som säljer fordons delar och grönt material

Recommended Posts

Har funderat lite kring att skapa ett nytt topik/tråd

Skrev ju visserligen att några större förändringar skulle ej ske, men detta ser jag som en mindre, och det är helt frivilligt att klicka in sej där och kika

 

Tycker vi saknar ett ställe där seriösa företag som säljer delar till våra fordon, samt övriga gröna saker, då vi är många som vill ha tillbehör, kläder kuriosa att ha med och på våra fordon.

 

Jo de finns överallt på nätet, bara att söka, 

Det tråkiga är att det blir ett väldans sökande bland bokmärken och googla fram det man letar efter,

Klart alla kan vi ju inte samla. men de som vill synas här kan få chansen att göra det

 

Men tanken är att fånga upp några och låta dem göra en post, där de skriver lite om vad de har och hur man kontaktar dem mm.

Sedan låses och nålas de fast så inga kommentarer eller annat som stör, 

bara info från dem, och de får ta kontakt för att ändra så allt hålls seriöst och uppdaterat.

Ja det blir en slags reklam för dem, men inget som är och stör ute i själva forumet.

Och så länge de säljer saker som har att göra med just fordons delar och liknade, så underlättar det för många som söker delar mm

 

Hoppades det kanske kunde bli en rabatt för forums medlemmar, som gentjänst. eller liknade. Om det visar sej att detta ger dem något tillbaka.

Möjligen att det betalar en symbolisk summa som går till driften av forumet, inte för att det är något problem, men en dag kanske vi behöver support hjälp och det kostar. 

 

Tankar från Medlemmarna om detta ?

MVH H.Hansen

 

 

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idag är väl hela forumet öppet för all allmänhet? Även Google indexerar allt. Kanske kan bli svårare att hålla eventuella erbjudanden som postas endast till medlemmar då.

 

Personligen skulle jag hellre se att vi medlemmar ordnade listor över butiker snarare än att de själva gör reklam. Det blir såklart mer jobb för oss i forumet, men det blir också mer oberoende och ärligt på nått sätt.
Det har ju skapats ett antal olika trådar i olika forumsdelar där man försökt sig på detta redan, är det kanske bättre att ha en egen kategori dit det är lättare att hitta?
Jag tänker att man skapar en sorts mall med länk till hemsida eller andra kontaktuppgifter, kort om vad de säljer: typ delar till TGB, Offroadmateriel osv, datum det lades till (så om det är 10år gammalt kan man förstå om telefonnumret kanske inte fungerar). Det bästa skulle ju vara om forumet har stöd för nån sorts taggar, så det sen gick att filtrera listan sen. Vet inte vilka stöd det finns i dagens plattform för något sådant.

Jag tänker mig:
Tatanka | https://www.tatanka.nu   | +46 708-254 405  | Alingsås  | Tags: Reservdelar, TGB11, TGB13, TGB20, C303, C304, C306 | Omdömes-länk till tråd om denna ÅF.

Kanske kan vara vettigt med vilket land också, främst så man kan sortera på om det är i Sverige eller om inte om det är inom eller utanför EU.

Omdömes-tråd är något jag sett på andra forum där de har en avgränsad del med en tråd per återförsäljare, där medlemmar kan lämna omdöme och kommentarer. I Tatankas fall skulle det kunna finnas tips om att många delar inte är listade, men att man kan söka på reservdelsnr i sökrutan för att hitta rätt del.
Den här funktionen skulle vara extra bra då många försäljare är både små och dessutom utanför Sverige. Jag skulle gissa att många på forumet drar sig från att göra affärer med dessa om man inte vet om att andra har haft bra erfarenheter, eller att man har möjlighet att innan köp ställa frågor till forumsmedlemmar om hur frakt osv. fungerat till just Sverige. Samtidigt skulle det gynna alla om de små men seriösa aktörerna fick större omsättning, både för att säkerställa tillgång till delar även i framtiden, och även för möjligheten att via mer volym få ner kostnaderna så fler medlemmar har råd att ta hand om sina fordon.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intressanta tankar.

Helt klart värda att fundera över.

Jo det går att lägga in taggar på vissa ämnen, det borde gå att styra upp.

 

Jag var i Onsdags och gjorde klart med Sten och ägar bytet, så nu kan jag i samråd med er och de andra, på börja detta, då allt nu är flyttat till mitt namn,

Väntar på mail från Crystone och invisioncommunity. att allt är klart och godkänt. 

Kommer inte in på Crystone med de lösen mm vi skapade i Onsdags, måste lösa det så kan jag börja rodda i detta.

 

Tackar för ett bra förslag. 

Mvh H.Hansen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...