Jump to content

TGB13 Crew Cab


Guest ErikC304

Recommended Posts

Guest ErikC304

Jipiiii!!! :-)

Kl 8 i morse bredde leendet ut sig i undertecknads ansikte efter att ha rullat igenom besiktningshallen i Mölndal med sommarens projekt, TGB13 Crew Cab. Efter en del turer hitådit och försenade mål, så är äventyrsbilen redo för användning!

 

Crew_Cab_2.JPG

 

Dubbelhytten är i grunden en Alu-Zink TGB1315, berövad ambulansskåpet och försedd med delar av kaross från en civil c303 (Daniel L:s före detta trädgårdsförråd!!!) och hytt-tak och bakvägg från en 13-hytt. Från förarhyttens bakvägg till passagerarhyttens bakvägg är det 106 cm och baksätet är original C3 3-sitsbänk. Klappstolarna som helkarosserna har fick inte plats, men både benutrymme och utrymme för i- och urstigning är gott nu med den framåtvända 3-sitsen, fast man får sitta rejält bredbent på mittplatsen. PDT_Armataz_02_23.gif Säkerhetsbälten på alla platser självklart. Batterierna är placerade i mitten under bänken istället för på vänster sida framför mellandörren som annars.

 

Med militärens snabbfäste fick jag kod 60 (anordning för utbytbart karosseri) inskrivet i regbeviset, bilen registrerad som Lätt Lastbil och antal passagerare 4, tjänstevikt 2620kg. Flaket kommer tjänstgöra tills vidare men är egentligen inte mitt, så det ska ersättas med ett TGB20-flak modifierat i de flesta yttermått. Tack Daniel och Therese för all hjälp med flakbygget som helt oväntat blev stötestenen för att få bilen registrerad!

 

Link to post
Share on other sites

Grattis Erik, till ett lite ovanlig påbyggnad på en 13. Du kommer väl till Borås nu till helgen för man måste nog se bilen i verkligheten och med flak för att bilda sig en uppfattning om den.

Men röd färg, kanske vet inte ännu.

Daniel och Therese har väl lite färg över ifall du ångrar dig, för deras bil blev mycket fin.

 

 

 

Mvh Rune M
Jeep2008-09-11 15:26:36
Link to post
Share on other sites
Guest ErikC304

Smaken är som alltid delad. PDT_Armataz_02_23.gif Och jo, den kommer fortsätta vara röd tills nästa infall. Jag hade inte lust med militärgrönt längre och det är inte några större summor att blåsa på en annan färg. Biltema färgspruta och mekanlack, jobbet gjort på en blöt laggårdsplan mellan skurarna, resultatet blev bättre än min förväntan och duger gott att bättra med pensel efter roligheterna i skogen. Va gött det är att ha rull på en bil igen! Ska bli så jäkla sköj å köra i helgen! PDT_Armataz_02_43.gif

Link to post
Share on other sites
Guest petewedi
...Biltema färgspruta och mekanlack.....

 

Är det för tryckluft? Vad har du för prestanda på kompressorn i så fall? (Finns risk för att vi redan pratat om det i en annan tråd för nåt år sedan...)
Link to post
Share on other sites

Nu är ni inte snälla tycker jag. Tänk på att (BM) Volvo har varit röda hur länge som helst, men det var lite ovant i början att se den.

 

Tjusigt Erik!! :)

 

Nu är det bara resten kvar. Jag kan inte vänta tills jag får se den med min gamla 2,5tdi. :)

Link to post
Share on other sites
Är det för tryckluft? Vad har du för prestanda på kompressorn i så fall? (Finns risk för att vi redan pratat om det i en annan tråd för nåt år sedan...)

 

Den här sprutade jag också med en biltemaspruta och mekanlack (du kan få receptet Erik om du vill ha rätt kulör). Det är en tryckluftspruta och jag körde med en 2' date='5hp Biltemakompressor med 25-tank. Det funkade bra även om jag nog inte skulle ge mig på en personbil, men det beror mer på bistande kunskap i lackering.

 

[img']uploads/140/Bild055.jpg[/img]

Link to post
Share on other sites

Wow Erik!

 

Grattis till besiktningen, och vilket härligt ekipage. PDT_Armataz_02_44.gif

- Vet av erfarenhet hur praktiskt det är med en crew cab, dock med en hjulaxel mindre...

 

Nu är det bara en camper på flaket, och den optimala terrängaren är ett faktum. *L*

 

Bästa hälsningar /Lasse

 

valpen.jpg

 

Min sista "crew cab", även den i en ovanlig kulör... *S*

Link to post
Share on other sites
Guest ErikC304

Tack för lånet av flaket, Daniel! :)

 

Avsaknaden av den nya kulören på dörrarna beror på att dörrarna ska ersättas med andra. För övrigt så tog färgen slut lagom med hytten och när ny bytta inhandlats stod regnet som spön i backen, så det blir bättring av läget vartefter.

 

Invändigt återstår en hel del jobb, både av tätning av skarvar, bygge av batteriplatta och kåpa över batterierna. Så ska det ljudisoleras också, det är DUKTIGT med resonans och eko. Fler bilder kommer framöver.

Link to post
Share on other sites

Elvan får nog stå hemma för den har börjat spöka igen. Har nog satt igen filtret vid tanken igen. Finns väl en del skit i tanken som etanolen förmodligen löst upp.

Åker gärna med en sväng i nybygget Erik! Har säkert med mig dottern ut oxå skulle jag tro.

Link to post
Share on other sites
Guest ErikC304

Kompressor var det ja. Jag lade lacken med en liten rackare, en sån där man handlar för 500-1000 spänn. Det gick faktiskt, men det tog en stund innan jag kom på tekniken hur göra. Det dröjde inte många sekunder innan sprutan tömt tanken så man fick LOBBA färgdropparna från munstycket till ytan. Tricket blev att blåsa färg tills trycket sjunkit till 7 bar, vänta tills tanken höll 8 igen, spruta till 7, osv. Det tog en stund, men de ytor jag gjorde så blev faktiskt riktigt bra. Sprutan är Biltemas simpel-grejor. Största orsaken till att ytan egentligen inte är speciellt jämn är att jag slipat en hel del hitådit och lagt grundfärgen med pensel innan jag såg på Daniels bygge hur enkelt det var att använda spruta.

Link to post
Share on other sites

Satt och visade bilderna på din röda fara för farsan nu Erik. Men tro fan att han såg den vid besiktningen igår. Samt att han sa att han såg den andre med trä-lemmar ylandes på motorvägen också. Fars-gubben har fortfarande synen kvar...inte dåligt

 

//jocke

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...