Gå till innehåll

Annonstips från andra sajter!


Gäst ErikC304

Rekommendera Poster

Gäst sven pa landet

Jaha!  (Börjar valparna komma upp i sitt rätta värde eller...? )  86100 för bilen! Och jag som var mycket nöjd med min 9033 (som var "rensad") som blev såld för 14 månader sedan för 40.

 

 

Kommer detta att bli vägledande pris framöver för oss som har gamla valpar (och i mycket bra skick) ? Då kommer där bli bra tillskott på pensionen.

 

(skall bli spännande att följa pris utvecklingen på WF`s 9033.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nja, trenden är helt klart att priserna stigit generellt , speciellt kompletta orginalbilar i fint skick.

Men man får nog se detta som en delvis isolerad händelse. har varit mycket i media om denna utförsäljning, bla har Teknikens värld, DI och Expressen skrivit om den.

En kampanj som du inte kan jämföra med en annons på blocket...

 

Oinsatta skribenter (och läsare) har benämnt traderaauktionen som en unik händelse att man plötsligt kan köpa fordon från försvaret, tror det har lockat nya köpare.

De flesta av oss som är här vet ju att dessa fordon har sålts på auktioner, annonser mm i många år...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är en fri marknad så det står var och en fritt att lägga bud. Så ockerpriser vet jag inte, snarare "hajpat" till max. Litet grand som lägenhetspriserna i Stockholm. Hoppas det går bra för den nye ägaren, men att betala 86000SEK för en Valp som inte har körts på förmodligen ett bra tag är lotteri. Gammalt stelt fett i lager och kardaner, torra packningar och slangar etc... Bara han/hon inte tror att det bara är att vrida på nyckeln och köra. 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ockerpriser tveksamt?     Om man omvärderar sin tid och inte ser det som ett rent nöje eller har någon annan hobby än att jaga delar och fixa till enkla fel som kan ta mycket tid i anspråk så är ju inte priset så högt knappt 3-4 månadslöner.  Ofta tar en renovering mer än någon månad samt att en del övriga kostnader tillkommer lokaler, lån av verktyg  mm.     Ser man på övriga annonser så har även de ökat rätt rejält, stod härrom dagen och tittade på en maronröd pv 53 som i mina ögon inte varken var original fel kofångare mm eller så snyggt renoverad påpekade detta för volvopersonalen som hade den på sitt visnings podium, såg sen samma bil utannonserad på blocket förra veckan för 100K eller högre bud.  

 

Får väl hoppas priserna håller i sig eller stiger så man kan få runt 100K eller något mer för c202,   då räcker ju pengarna till en bättre begagnad nyare minibil tex en micra eller i20 hynda för att köra ungar och shopping. 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hoppas kan man ju men det är svårt med bilar med egna lösningar, original är mycket enklare. Min har ju varit lite av experimentverkstan för att testa lite egna lösningar, vilka visserligen har fungerat men kommer ge ny köpare en del huvudbry.

 

Ang priser när min på 90 talet var original förutom att campern var ditbultad, så när jag var på väg hem från en liten tur nere i tyskland så hade två andra c202 parkerat bredvid mig när jag kom ut från ett matställe, den ena åkte iveco diesel i sin den andra helt original, de ville handla bilen detta var på 90 talet de bjöd 20k jag trodde inte sant sen när de sa att det var i 20K i dm då låg den på över 3 kr tyckte jag det var horribelt mycket pengar, men jag hade dels resa dam med mig och var tvungen att köra hem först innan någon försäljning kunde göras och sen såklart kom annat i mellan.  

 

När min handlades var den så gott som ny stått inne på förvaring några år samt att en köpare köpt den och ångrat sig , fick höra talas om bilen och fick tag på köparen och jag tror budet jag la 20 eller om det var 25 tusen detta var riktigt högt för en då mycket opopulär och osäljbar c202 men jag behövde en ny bil eller så ny som möjligt för en längre resa så fordonspriset i budgeten var marginellt.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ockerpris är när säljaren sätter ett oskäligt högt pris, men det är svårt att ha synpunkter på en auktion.

Visst kan man tycka att priserna är höga, men som någon skrev är det en fri marknad och man har rätt att betala vad man vill.

 

Det kan nog vara så att intresset för hobbyn ökat, och terrängbilarna som nu sålts till höga priser kommer nog sannolikt att bevaras som original vilket känns trevligt.

 

Det var en auktion i Frankrike för några månader sedan och om man anser att de svenska priserna blev höga är det ingenting mot vad det blev där, tror det var 900 000 för en Willys jeep och 1,2 milj för en Cushman scooter, i vilket fall var det en nolla för mycket.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Wingflyer changed the title to Annonstips från andra sajter
  • Vinkon changed the title to Annonstips från andra sajter!
  • Vinkon pinned this ämne

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...