Gå till innehåll

MQM s TGB 11 projekt


Rekommendera Poster

Insåg idag när jag började skruva bort motorn som följde med på den kaross/ram bit jag köpt att ha som mall vid ev kommande motorkonvertering att insug och grenrör skiljer sig markant mot det jag redan har. Det ser ju betydligt bättre och modernare ut. Ska man satsa på att byta? Någon som provat det? Känns som det finns motoreffekt att hämta...

IMG_20181022_125608.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Vatten för upp värmnig, Ja eller vatten kylt, som en del säger, dock sattes de på så motorvärmaren, "den vatten värmda" skulle värma upp insug vid kall starter, men fungerar lika bra mot ånglås mm på motorn

Jag hade bytt direkt. 

Tror du måste byta grenrör också, ja eller är helt säker på det,, då det äldre går till en punkt, dock 2 rör en bit.  och dessa har ett varsitt rör till utblåset. olika anslutningar,

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ni som bytt vattenpumpar...Hur har ni gjort har ni köpt till TGBn eller är det enkelt att köpa till en vanlig 162 och pressa loss och flytta över medbringaren? Tyckte det kändes lite väl saftigt med 1900:- för en vattenpump....

Det fuktar lite från/runt pumpen så jag har fått fylla på 1-2L på 2 år...

Men iomed att jag funderar på att byta kylare och montera elfläkt och då ändå tömma kylsystemet så vore det nog smart att byta pumpen samtidigt.

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Slut bilden för helgen får bli denna, nu kommer en arbetsvecka igen samt att det ska komma massa snö.

Så får se om det blir tid över att göra något mera närmare tiden. 

Planen är att fortsätta framåt och avsluta med taket.

 

Blir någon form av gummimatta längst bak, men har inte funderat klart ännu vad det blir, hade gärna haft något med uppvikta kanter för att hindra vatten från tex smältande kedjor att rinna vidare på golven.

 

 

IMG_20190106_140503.jpg

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ska bli intressant att höra vad du tycker om resultatet. Har du planerat någon provtur? Jag tror du kommer märka stor skillnad. Jag har också funderat på gummimatta där bak men jag har insett att jag aldrig kommer få in eller ut något tungt ur bakluckan då. Det är på tok för högt för att kunna lyfta tunga saker så jag är beroende av att kunna dra ut och skjuta in längs golvet vilket en gummimatta skulle sätta stopp för. Något borde man ha som täcker skruvskallarna och bårögglorna, och då kan man lika gärna ha lite dämpmatta under också. Någon hårdplast i stil med den i ett pickup-flak skulle nog passa bra, men har ingen aning om var man skulle hitta något sånt som passar.

 

 


Jag är också nyfiken på vad det är för produkter du valt, och var du beställt/handlat. Man blir ju lite sugen att jobba vidare med sin egen bil när man ser det här. :)  Keep up the good work!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jäklar vilket jobb :wub:

Såg ingen sprit på bilderna det var nog därför de ej dök upp,

Jag har en del sprit hemma, men inte fan kommer det någon för det,

Dricker inte själv, ja ensam då , för att det skall bli rätt

Så det blir bara fler och fler flaskor här, då folk har för vana att sticka till mej en flaska då och då, ja när man tomtar eller annat obetalt arbete har utförts.

Eller är det bestickning ? Då har jag inte fått en ända droppe -_-

  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hade ju lovat mig själv att inte köra något innan allt var klart......

Nu blev det så att jag typ blev tvungen att lasta in allt och ta en sväng till skogen för övernattning i en ödslig fäbodstuga och dricka sprit och umgås med vänner.

Ville ju få en sådan där total WOW upplevelse och inte dämpa lite pö om pö och ev vänja mig vid en tystare o tystare kupe.

Nu blev ju hela golvet där bak samt väggarna klara.

Bara taket kvar att dämpa samt alla hålmasonitpaneler där bak som jag tänkte klä med tyg.

 

Har ju väldigt sällan åkt där bak men har ju hört o märkt att dom där bak inte hör vad man säger när man ropar bak till tex barnen...

Och när man sitter fram så låter det ändå så mycket från motor/hjulhus/fläkten att jag inte upplevt att ljudet där bakifrån kommit fram så mycket...

 

Kan säga att upplevelsen nu är att det inte finns något bakom förarhytten.... det är bara tomt liksom förutom någon störande hålmassonit som skallrar lite och en o annan spade som kan ligga o slamra lite typ.

Kommer bli intressant att ta en tur när jag gjort klart där framme också. Nu blev det en sporre att försöka få till mera tid att fortsätta.

 

Blev en bit av samma matta som jag tidigare la på golvet, men jag la den upp och ner för att det inte ska bli fukt under där bak samt att jag stoppade in en stor bit pappkartong under för att hålla koll på ev fukt.

Kommer göra om hela fackindelningen där bak här framöver iomed att jag ska in med batterin och lite andra saker där mot hur jag har nu.

IMG_20190110_203819.jpg

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När det är lite snö oväder och mörkt så passar man på att ut och åka med timmervagnen och hämta hem lite torrgran. En nätt tur på 8 mil i snöväder på Kvällsposten.

 

Premiär med barnen där bak i det "tysta rummet" Frågade barnen när vi åkt en bit hur dom upplevde ljudnivån? Är det mycket tystare där bak?

"Pappa mycket är ett för litet ord, det är jättestor skillnad" 

 

Det var ju jätte kul att höra, jag kunde prata med barnen där bak utan problem samt hörde dom prata med varandra utan att höja rösten.

 

IMG_20190116_193422.jpg

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2018-11-08 på 21:11, Svana säger:

Jag har tyvärr köpt Tatankas.. men läste i forumet här nyligen att nån annan pressade om navet. Minns inte vem det var.. kan nån annan hjälpa mig hitta?

Hallå Svana.

jag pressade om navet funkade bra köpte en vanlig pump till 164

 

//Bengt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...