Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Passade på att "åka" i diket en sväng idag. tänkte lägga ut en bild och erkänna :)  

Men nu visar det sig att Droppbox som jag använder har gjorts om så att allt jag har där är privat numera så alla bildlänkar jag tidigare postat är numera inte tillgängliga. 

Lite trist, ska fundera på hur jag ska lösa bildhanteringen framöver.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

:) tycker båda mina blir täta för jämnan, förut trodde jag det var skit i behållaren men den har jag gjort rent och spolat ur så det kan inte vara det längre. Lutar mera åt att det är själva munstyckerna som ärgar ihop eller nått. Jag har släppt det och låter det bli tätt numera :)

 

ElTel monterade filter (vanligt enkelt plastfilter) på JDW då polackerna som hade JDW på stamlinjeprojekt fyllde behållaren ur närmsta dyhåla när den var tom....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Passade på att "åka" i diket en sväng idag. tänkte lägga ut en bild och erkänna :)

Men nu visar det sig att Droppbox som jag använder har gjorts om så att allt jag har där är privat numera så alla bildlänkar jag tidigare postat är numera inte tillgängliga. 

Lite trist, ska fundera på hur jag ska lösa bildhanteringen framöver.

Tråkigt, ja jag vart i stort sätt tvungen att uppgradera Dropbox, inser nu att det inte är någon bra lösning, 99 kr månaden gör att det blir en del per år, nu när jag inte skriver in jobb och uppgifter som behöver delas längre så är det bara en foto backupp. Kanske bra men lite dyr, å andra sidan har alla gratis lösningar slutat fungera efter några år så att ha dom där i stället för ha de på extern hårddisk kanske är en bra lösning.

 

Angående igenkorkade spolar munstycken så upphörde det för mej när jag trixade in nya slangar, de gamla släppte små partiklar som satte igen, munstyckena

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mitt förslag om hantering av bilder "på nätet" är att hyra webbutrymme. Jag har sedan ca tio år tillbaka hyrt av www.one.com. Jag har deras billigaste alternativ, som idag ger 25gb, och kostar 20kr per månad. Det tillsammans med egen domänadress kostar mig ca 350 kr om året om jag minns rätt. 

 

Bilder jag lade upp för 10 år sedan, ligger kvar säkert. Samma länk som för tio år sedan, så bilderna försvinner inte i äldre forumsinlägg till exempel. (Om jag inte tar bort dom själv vill säga).

 

Det ger ju även möjligheter till egen hemsida, fotoarkiv osv.

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja en fördel är att man behöver inte förvara en massa gamla hårddiskar säkert, Det skall ju vara både mot värme och magnetism.

CD skivor blir repiga, och har väldigt begränsat med utrymme, 

Har nu fortfarandet bvåde och alltså extrenhård disk och moln lagring, 

Möjligt att ajg skulle börja rensa, Det är dags för nästa terrabit hårdisk snart, då den jag lagra på nu snart är full, men, då ligger det gamla säkerhets kopior på hela datorer där också.

Molnet har jag ca 150 gb, på i dag, så 25 Gb räcker inte 

Har en TB på Dropbox att tillgå,

 

Så nästa fråga vad tusan skall man med alla foton och filmer, PDF filer mm, till. jag har film matrial som jag lagt i hop mej ej klippt klart från 2007 i Bjurbäcken till exempel. Massor med projekt som aldrig blir av om jag inte hittar ett jätte bra program att göra film på, och framför allt ett program som kan sortera alla dessa foton och filmer på ett sätt jag vill , för många är garanterat dubbletter, Har ägnat timmar åt att kasta foton jag ej är nöjd med, men det är ju hur mycket som helst.

Man får göra som med dotterns teckningar, Blunda och kasta i bland och bara plocka ut några få och lägga i en låda, jag skulle vara dränkt i teckningar och pyssel saker annars  :ph34r:

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hansen.

Ok det var ju en variant jag inte tänkt på att lagra backupper och systemkopior på moln, då förstår jag att det kan bli utrymmeskrävande.

Tar det inte lång tid att dra mer en systemkopia från molnet? Detta lär väl inte gå utan att systemet körs?

 

Jag är väl lite old school har inte provat något moln men löst det på ett annat sätt. Vi har 10 datorer i familjen, min och de 4 ungarnas datorer körs med samma system och liknade moderkort samt övrigt komponenter så då behövs endast en systemimage till dessa 5 med lite extra drivare installerade för det som skiljer dessa 5 datorer, om någon behöver ominstalleras görs det på ca 3-4 minuter, bara haka på lös hdd med imagen och starta med usb sticka.

 

Äldre dottern och frun har lärt sig att inte lägga saker som ska sparas på systemdisken utan på lös disk som då bara startas upp vid flytt av saker som ska sparas och det viktiga lagrade hamnar på rätt ställe på en gång och även blir skyddat.

 

När datorer plockas ihop brukar jag alltid göra en ren image och en fullständig med alla önskade program och sen ha en usb sticka med acronis så man kan backa datorerna lite som man vill.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Helgens syselsätning så här långt har varit o väckt en volvo kp pansar bil upp ur en 10årig dvala, gick lite ojämt så renoverings sats till förgasaren är på väg från australien

sen var jag o hämta en ny 30 bil med org 650 kran på, kan inte va vanliga, sägs att dom gick på flygvapnet och dom är extra utrustade med en extra duomatic luft koppling fram

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att ha inte minst bilder liggandes på div lagringsmedia är viktigt. Om och hur säkra de är i "molnet" (moln = nån annans dator), det mesta privata man har är det ju egentligen ingen "risk" när det dyker upp på fel ställe.

 

Däremot vill jag rekommendera att "förvara" i en digital fotoram som kan visa bildspel på några k bilder som snurrar runt o vila ögonen på.

 

Dagens stickor/diskar lär ju vara mer hållbara/ läsbara än CD/DVD, men bäst o några gamla datorer med programvara man kanske kan få snurr på o läsa bilder. Att sortera ut "album" med de bra bilderna är ett självklart tips!

 

Har brandkopior på jobbet, 1TB diskar börjar ju bli billiga nu o räcker till många bilder.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har väl inte varit så produktivt, än heller.

Lite smått utråkad och vill ha värme och vindstilla så jag kan greja lite.

Nåja man kan ju alltid byta grejor och hålla på, då blir det mest inne jobb och åka bil.

Inskaffade ju en trevlig lamp satts som jag velat ha ett tag, men så dök det upp en båtmotor till segelbåten som är strandad på sin vagn och både svårsåld med trasig motor och inte mycket att lägga i sjön heller, Man behöver motorn för att smidigt komma ur hamnen.  Att sprätta isär den för att komma åt barlasten av 1225 gk bly och sälja är inte lösningen.

Så jag putsade upp lamporna , gick igenom och inskaffade lite reservdelar.

20170319_110608.jpg

20170319_110643.jpg

Som tur är vet jag att de kommer i goda händer och att de kommer bli använda, jag kanske till och med får njuta deras lyse en kväll, ute i skogen.

Ja dessa blev då delbetalning till denna 

20170319_190003.jpg

EDIT  En 2 cylindrig :Renault motor, på 16 hk, med backlslag,

20170321_100122.jpg

Komplett med generator och startmotor mm, bara att montera och dra igång.

Så MD1an åker ur, den är på ca 7 hk, och både större och tyngre, mindre vikt i båten , mer plats i motorkassen och 9 hk till kommer nog göra den 28 fot gamla segelbåten gott när det är dags att gå för maskin.

Det värsta jobbet blir nog att lyfta ur MD1an  :huh:

Ja då jag jagat en båtmotor ett tag nu utan resultat på vad jag vill ha, och denna hjälpte en forumit mej med till ett riktigt vettigt pris, Så hjälpte jag lite tillbaka, han behövde ett drag till sin nyinskaffade Jeep, så jag plundrade reservdels jeepen på sitt 3,5 tons drag, som var väldigt fint, till och med typskylten var kvar och fullt läsbar, så det skall inte vara några bekymmer att få in den i papprena,

20170318_131625.jpg

 

I övrigt har jag väntat på det där fina dagarna så jag kan lägga mej och kapa och svetsa på den röda jeepen, Jo det har varit några fina dagar, men de har krockat med alla återbesök på sjukhusets dagar, så inget har hänt där,

 

Nåja en dag så tröttnade jag ur och bråkade på hytten på traktorn, möjligt jag skrev om det, men vet inte om det kom någon bild, så den bjuder jag på i dag 

20170313_162412.jpg

Jag behöver några bultar till bakre fästena för benen mot traktorn, helst 8 st, men 4 duger. någon tum, mindre än 16 mm, och större än 12 mm, jag har en, de andra jag rotat fram var för små. Så den skall ner några cm och skydd/tätning mot huven fixas. Skall se om jag lyckas få tag i en gammal symaskin.

 

Ja vad gör jag annars om dagarna , så lite som möjligt, omställningar med mediciner, special tandvård, och en jäkla massa resor till sjukhuset, mm har tärt på resurserna, så jag håller inne med så mycket jag kan, så jag kan ta mej till Värmland och M621 så fort väder och resten tillåter. 

Ja naturligtvis försöker jag spendera tiden med dottern nu när jag inte behöver stå givakt och vänta på jobb order, känns helt ok, 

Saknar de där extra slantarna som kom in, men jag hittar nog på något snart, brukar inte kunna hålla mej så länge från att blanda mej i något. 

Så Hansens TGB servic och trix å fix står redo om någon behöver hjälp  :P

Stånkan är laddad med verktyg,

Lättare att ha dom i den, så kan jag bara köra den dit jag håller på för dagen  :D

Fridens folks å ha det gott,  :)

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har ju "tänkt" kolla till båten, i si så där några veckor, kanske 2 månader, 

Den står ju hela 700 m bort. 

Så i dag hämtade jag tillbaka hi lifts som jag lånat ut men inte kom hem igen, och var halvägs där, ja ok jag kollar, solen skiner ju och det blåser bara lite.

 

Klättrade upp och ja, som jag trott, hela båten full av små pinnar och skräp, dags att städa och tvätta, 

Så hämta traktorn och dra hem till vattenslangen, nä det vart ju jobbigt. 

Jag åkte ju stånkan dit, och ja vagnen den har dragits på kula förut, dock tom, men tusan jag provar. 

 

Hissa upp backa till och i med lågväxel, 

Så prova.

20170321_151310.jpg

Japp det gick , en aningen nertyngd bak, men hem kom den   ^_^

20170321_151325.jpg

 

Så nu lite mat och sen fram med sopborste och vatten slang och ta det värsta, så kanske jag törs kika in i den sedan  :P

  • Like 9
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nja vet inte det, nästan så det var svårt att hålla den med en hi lift, för balansens skull när jag skulle har upp den över kulan.

 

Den började tippa och vagnen vred sej., Då orkade man inte hålla emot, så jag använde två hi lifts en som mothål och jobbade upp den så.

Kultrycket är nog på några hundra kg  :D

Bara båten väger lite mer än 3,5 ton  ;)

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

I det vackra vårväderet här i Skåne, blev det en tur till besiktning för valp och släp, som sedvanligt, :( gick där ett flertal hundra lappar och vad får man för det! Jo blanka papper tillbaka. :D  (som vanligt)

Blev sedan en tur ut i  "busken".

post-6449-0-37238800-1490179911_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

Har slutat att köra till besiktning i Eslöv, kör numera till Höör! (sen har jag varit inom till "din arbetsplats" många gånger, MEN inte f-n är Sten där!)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

Hehe,  "gamla flammor" kan vara goda dom med!

 

Jag har 15 minuter med "vanlig bil" till Eslöv, Ungefär 20 minuter till Hörby, Från Eslöv till Hörby bör Sten ha 25-30 minuter (beroende hur "fort" han kör). (ibland går det " i hundra" när han kör. :D)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...