Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Sätta tillbaka den gamla Jag fick skruvar hjälp för att byta. Jag tycker det är både trångt och får ont av att ligga under länge. Det var till och med så den friska hjälpen som är elektriker och van att jobba med armarna upp. Började klaga till slut. Nu hittade jag på ett sätt att lossa. 4 st långa förlängare och vinkel knut och en kort förlängare samt långhylsa nr 11då kom jag åt att lossa och även skruva fast. Men att få givaren på plats och dit med skruven som håller den igen. Ja det fick elektrikern som har mindre händer fixa och svära över. Visst jag kan byta tillbaka. Men det har inget med nuvarande starta problem att göra. Man skall kunna byta hur många som helsturan att startspärr går i.

Så det får bli alternativet innan jag skrotar den

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Verkar ju vara en jeep hemlighet som ska bevaras väl.

 

http://www.jeepsweden.net/index.php?/topic/24411-immobilizer-problem/

 

 

citat " uppdatering på bäste jeepen! har nu för några månader sedan fått igång den gamle härken! om någon får samma problem så är det bara att fråga för det var inte så svårt som man tror :) vill inte lägga ut det pga att det inte är för allmänheten utan för den """"entusiastiske jeeparn """"  med samma problem."

 

Vem tusan är inte entusiastisk när det gäller att få start på bilen :huh: 

När det dyker upp i klar text, är någon fort där och plockar bort det, så ja man får väl kolla on de fortfarande är aktiva och skicka PM och se om de har något minne själva  :mellow:  

Hittar jag en lösning skall jag beskriva det väl och lägga upp där ingen kan radera det  :P Det gäller då med original nyckel och larmdosor, annars tippsar man biltjuvarna, "som om de inte kan det redan", bilen är 22 är gammal, så de har ju haft tid på sej att klura på det  ;) 

 

 

Nåja i dag är det dags för Volvo besiktning, Får åka till Tranås, Tar ca 50 minuter att köra dit, Tänkte att bromsarna kanske behövde någon mil att dra bort yt rost och gå in sej, Men så kom jag på nu kl 5 i morse, att den kan de ju inte ta i bromsprovaren, då blir det dyrt för dem, så vida de inte kan testa alla fyra hjulen samtidigt eller hissar upp en axel så hjulen går fritt där på något vis.  ^_^ 

 

Annars är det som vanligt här, Jag skulle fokusera på huset vi renoverar, Men har inte satt min fot där, När man är 3 st som kan köra traktorerna med alla special redskap bakom, och de skall gå nästan hela tiden, samt hinna smörjas  och servas ja då blev det inte mycket snickra, lika bra det Litauerna som skall göra allt grov jobb har inte kommit än, Så jag har fått nya fina traktorn att leka med, där är det mest köra och hålla koll på allt, välta och plocka sten får de yngre friska pöjkarna syssla med.

Tusan vilken komfort det är i den helt nya Puman, och en massa lull lull som underlättar, jag behöver inte sitta vriden och kolla bakom hela tiden nu, 

 

Jag hittade ett fel till på Volvon i går, ett dim ljus hade lampan gått i . Så jag skall rulla in i verkstaden så fprt kaffet runnit ner och byta den innan de andra börjar och skall ha in något där, sedan har jag mest att köra runt med släpvagn och hämta däck samt en vettig däck lyft så vi kan byta lättare, 

Tydligen skall vi ut på legokörning, och då får vi byta hjul nästan varje dag, så 3/4 tums muttermaskin och krafthylsor till den behövs också, vilket innebär handla för mej, Skönt att jag nu börjar få de lätta jobben, otur för lill drängen som inte är klar med sitt B körkort än . kanske en morot att ta tag i det, när han får gå halva dagarna med fett sprutan och serva redskap på löpande band, 

 

Fridens folks, och håll tummarna för att Volvon går igenom utan för stor arbets order  :excl: 

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Beror på årsmodell, tror de kör alla med Haldex i bromsprovaren, de har det i systemet vilka d går köra, min som e -06 kör de iaf..

Det samme med min '04 (som er registrert i slutten av '03). Uansett så er det billige bremsedeler til disse Volvoene, og det er lett å bytte ut det som må byttes.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Beror på årsmodell, tror de kör alla med Haldex i bromsprovaren, de har det i systemet vilka d går köra, min som e -06 kör de iaf..

 

Jo de tog den i bromsprovaren när de såg att det var Haldex, men de var helt ok så inga anmärkningar där, 

Fick en sak att åtgärda, en spännare som håller driv don och lampan på plats var borta, ja även locket som tätar bakom, 

Skumt de satt där när jag kollade lampor och bytte på andra sidan, Volvo kunde inte skaka fram en sådan, det hade enligt dem aldrig sålts en sådan lös sedan bilarna börjades säljas i Sverige.  INTE en ända som tappat bort den lilla fjäder spännaren någonsin på en volvo 60  eller 70 serien med xenonlampa monterad original,

Har svårt att tro det, men jag hade sådan tur att en som var och drack kaffe på verkstaden hörde diskussionen, som sedan kom fram till mej, och sa att han hade det hemma i sitt garage, så 50 kr senare och det visade sej nästan vara en granne, , ja då var det felet åtgärdat

 

Så det blir att åka volvo ett tag igen då :)

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nöjes åkt större delen av dagen samt försökt förstå den nya stereon jag plockat in i bilen, såg på prisjakt en som verkade vara fel märkt ringde och hörde om priset stämde men det var fel men jag fick en för det priset.

 

Så det blev en Pioneer MVH-S300B     för 880:- ink frakt.     kort chassi ca 7 cm

 

Kollade och den ligger fortfarande kvar på fel pris. 

 

post-5279-0-71294600-1524848150_thumb.jpg

 

post-5279-0-05119500-1524848503_thumb.jpg

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Öhh jag har nog impuls kontroll bekymmer.

Denna veckan har jag sålt Renulten, i stort sätt samma dag som volvon gick igenom besiktingen., Ja det var lite planerat att någon av dem skulle säljas, kan inte ha 5 bilar och försöka hålla liv i dem, ja en är ju en reservdels bil, men ändå, så nu är det bara 3 st, var av 2 st startar och är lagliga att köra med. men jag vet ju inte så mycket om just denna volvo, så nu är det bara och hoppas den håller i hop. Det är en 03a, och faktiskt den nyaste bil jag ägt årsmodell räknat. och trots snart 30 k på mätaren så blev det den som vart kvar. Söker jag bekymmer eller ?

 

Så till min impuls kontroll brist, på väg hem från besiktningen, rinde det någon från Radison Blue Hotell, Ofta 5 stjärniga hotell, som jag egentligen inte brukar nyttja, men har faktiskt hamnat på ett då och då.

Nåväl de var en typ av reklamfirma, som sökte en viss målgrupp till just nämda hotell kedja, och om man passade in i profilen på deras undersökning, kunde man få en väldigt rabaterad vistelse, Jag satt och hade en timmes körning så i brist på annat lyssnade jag på mannen i telefonen, 

Det visade sej att jag passade in i målgruppen, Ja konstigt vore annat då de ringt upp mej av en anledning. 

Visst jag har funderat på att åka till lite värme, med dottern och hennes mor, i vinter, men inget bestämt.

Hur som innan jag lade på hade jag köpt en resa för 3 till Malta i September, 

Jag hade inte tänkt på att dottern måste få ledigt från skolan, eller hennes mor måste få semester då och att det är mitt i skörde tider, samt att dottern och hennes mamma behövde pass.

Men vad tusan, det var billigt och det är varmt både ipå land och i havet då, så det får räknas som en rehab resa för leder och rygg, mitt i när det är som mest hektiskt här.

Dotterns mor, blev ju minst sagt överraskad, men skulle naturligtvis betala halva resan, och se till att hon hade semester, dock det med ledighets ansökan för dottern från skolan och hennes pass hamnade på mej, 

Lite udda var att man skulle betala hela resan direkt samma dag, Där ringde det en massa varningsklockor, men jag hade tid på mej att kolla upp det hela och allt verkade ok, så vi skramlade fram slantarna och nu är det klart, och inga konstigheter, eller bedrägeriförsök. Jag har dubbel kollat att vi faktiskt har hotell rummet och flyg åt båda hållen, samt att inga skumma avgifter tillkommer.

De vart ju inte så glada här på gården när "Hasses Fix och Trix and Fire Department" drar mitt i tröskningen, men jag var ute i god tid och de kan ju inte neka mej, speciellt inte då de själva åker till just Malta nu mitt i vårbruket.

 

I dag skall jag fortsätta rekonden av Volvon. Det tar tid att lösa upp upp till 5 mm tjocka sockerlager och gnugga bort allt ingrott som 11 barns familjen som haft bilen innan lyckats kleta dit det året de ägde den, Att ena dottern jobbade på en godis butik har inte hjälpt att hålla den ren kan jag säga, 5 st under 8 år med fri tillgång till godis, har satt sina spår :)

 

Sedan trassla ut x antal hundra meter el stakets tråd och kolla över alla staket pinnar, så jag kan bygga nytt hägn åt fåren på betet jag fått tilldelat mej. 

Ja packa lite för att smita till Skåne och kolla på traktorer, militärbilar mm på första maj, måste jag hinna med också. samt se till att dottern får mat och har något att pyssla med förutom att hänga mej i benen och berätta att det är tråkigt, så tanka fyrhjulingen och smörja lite på den , då har hon att göra några timmar i alla fall 

 

Fridens folks och ha en fortsatt trevlig helg. 

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Projektet med Mickes tgb-diesel är igång alla helger och lediga kvällar.

Här är motorn i nuläget.. målad och rostskyddad. Kolla ventilkåpan.

Bara tråget kvar att måla och det blir när det demonteras och får nya packningar.

Motorns kabelstam är nästan klar på bilden.

post-6002-0-47836400-1525117423_thumb.jpg

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Micke säger alltid att projekten som jag är med i ofta spårar ur, eftersom jag växt upp med bilstyling och showbilar.

Då blir jag irriterad och fnyser tillbaks och bara skakar på huvudet..

 

Imorse hittade jag en gömd autosoltub och en trasa.. skulle bara testa lite på insugsröret.

 

..gned för hand i 3 timmar hahahaha.

post-6002-0-75788900-1525172846_thumb.jpg

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var till "återvinningen en sväng i dag. 

och återvann denna 

2018-05-03 16.43.54.jpg

 

En riktig gammal trevilg Husqvarna , startade på tredje rycket, de hade till och med slipat kedjan, bara att tanka upp och köra, 

Det är bra med återvinning, lämnade några gamla kylskåp och lite gammal byinklädd kulokabel mm, så det vart ett jämt byte  :P

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...