Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

På 2018-09-25 på 09:17, Svana säger:

Går som vanligt här.. KG trim ringde och hade kollat min önskelista som jag sände med motorblocket.

 93mm borrning verkar vara att glömma, då det inte går att få tag i en passande topp packning längre?

 Nån som har en liggande packning till 93mm borrad B30.. eller som har nån annan plan?

 Annars får jag skita i den planen.. och lägga alla pengarna på toppen istället.

 

Citerar mig själv här.

 Blir överdimensions borrning.. 6 nya kolvar, sodablästrat block och nya kamlager hos KG trim-gubbarna.

 Sedan ner med toppen, blyfri konvertering och ALLT ska bli nytt i den + glasblästring.

 

Sedan lite lack här hemma.. kanske nåt polerat också.

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick svetsat ett nytt fäste till generatorn och monterat dit på riktigt. 

Givetvis glömde jag tänka på att original rem kanske inte passade, men lämpligt nog öppnade biltema här i Trollhättan i Torsdags.

Så en sväng dit så löste sig problemet.

Sedan, krångla dit kylare, plåtar och allt, återmontera generatorn, fylla och provköra. 

Tog mer eller mindre hela dagen, minus elva kaffe och sovmorgon :D

Men nu är den redo för att besöka däcksverkstaden i veckan och få sina nya skor inför Älgjakten. :wub:

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I helgen har det huspyssel inför vintern, rensade hängrännor från mossan som sommarhettan och nu slagregnen fått att självmant släppa från takpannorna, häpnade av volymen och vikten,  2 x 15 meter rännor och nästan 20kg mossa. Grannarna betalade 15k under sommaren för att få sina tak rensade från mossa och kosmetiskt målade, mitt rengjordes av vädergudarna bara samla upp resterna i rännorna.

 

Idag gick c202 i ide på ny vinterplacering, väcker den till liv igen april/maj när värmen kommer åter och båtsäsongen påbörjas. Den lilla Gotlandsturen gav mersmak så nästa år kanske det blir någon mer tur och inte bara båtförflyttning och rackel körningar på stan.

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Idag har det förberetts för kommande veckans äventyr.

Oljebyte, rundsmörjning, tändningsjustering och fininställning på förgasaren.

Samt montage av två lastnät för lite kläder och annat lätt som man inte vill ha på andra ytor. 

Nu fick skåpet sig en rejäl gummimatta också, så redo för smuts och skog :excl:

9A20813E-4C3D-4457-921A-70B47AB0AC18.jpeg

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Satte akkurat ny rekord i kjøring på en dag. 73 mil. Søstra til kona mi bor sammen med en svenske i Sundsvall. Vi var der i den norske høstferien så ungene våre kunne være litt sosiale med de svenske søskenbarna sine. Hjem kjørte vi direkte bortsett fra et lunsjstopp i Alfta og handling i Mora. Vi kjørte XC70.

 

skjermdump_2018-10-10_22_37_55.thumb.png.cf34d11803bfaff728e559e159419098.png

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja vad har jag gjort i sommar då?

 

I början av sommaren åkte jag och två kusiner till Polen och hälsade på morfar som var riktigt illa däran med kol, bråck osv. Kanske inte bästa faktorn för en mindre släktträff...

 

Sen antar jag att ingen här missade skogsbränderna i somras? Två uppstod inom 2 mil från hemmet, varav en bara på andra sidan sjön, där byinvånarna inte märkte av den då hela bygden låg insvept i ett dis från Kårböle. Otäckaste var kanske när jag, farsan och morsan åkte iväg mitt i natten flera mil för att reka då det såg precis ut som att brand höll på att komma över berget och ner i byn.

Apropå det kittade jag i ordning bandvagnen, mer om det i bv-tråden.

Trots att jag var uppskriven på 5 olika frivilliglistor var det ingen som ville ha mig :(

Det närmaste jag kom var ett nattpass utanför Hammarstrand, men efter att ha åkt 17 mil enkel väg ringer de från kommunen bara nån timme innan och berättar att brandkåren behöver ingen hjälp längre, mina dagspass resten av veckan ströks också. (skönt naturligtvis)

IMG_20180716_123005.thumb.jpg.50c373b01658d4f53536ea739893c0b0.jpg

IMG_20180716_124517.thumb.jpg.d1c0098bfafbeb1231bb61f78d04a4e5.jpg

Mitt i bilden är det en ny skogsbrand.

IMG_20180716_214944.thumb.jpg.cd41a9feb1c107c9bbcc76dd7127e8f7.jpg

 

Utöver det kom självaste Fidel Castro ända från Ryssland med sällskap och hälsade på och drog rövarhistorier! :)

Saftig kärra Hasse :)

IMG_20180726_093704.thumb.jpg.330fef99f4501ed27d0f7dc7c03a1b7e.jpg

 

Var förbi Teknikland utanför Östersund för första gången, trots att jag bor så nära.

Hur mycket flygprylar som helst, som man även fick vara närgången på (ta anteckningar flygvapenmuseum)

Tyvärr nästan ingenting från Armén och artilleriet annat än några fordon och pjäser.

Flera intressanta utställningar faktiskt, bla om hur polska studenter hjälpte Warszawa-pakten/sovjet kartlägga samtliga stridspiloter i länet under 80-talet genom att utge sig vara tavelförsäljare.

Köpte ett komplett, flång nytt fältkök för 25 kr på vägen hem. :) (förmodligen fick inte armén använda dem pga att det var aluminiumkärl)

IMG_20180803_141258.thumb.jpg.0e5e4347e2a89c6d3aaf2df13f98ca06.jpg

IMG_20180803_181229.thumb.jpg.a62f1366125696c702f20a8980a4ee17.jpg

 

Tyvärr dog så morfar i slutet av sommaren. Vilket i Polen innebär total och full panik eftersom de saknar kylutrymmen, så helst inom 3 dagar hålls begravningen.

Jag skulle kunna skriva en mindre novell om allt spektakel runt om. Begravningen var med öppen kista, locket lades på, gudstjänst (jag fattade kanske 1% av som sades) och sen tågade alla efter kistan som fördes till graven där man lade kransar osv, väldigt symboliskt. Jag tror även att öppen kista är snudd på nödvändigt då det är så snabba ryck och man vill lämna ett starkt intryck. Direkt efter var det middag och de facto släktträff då folk som inte hade sett varandra på 30 år sågs. Hyfsat snabb svängning på allas humör kan man säga...

 

Sen började skolan igen och eftersom jag inte klarade en tenta i våras så utgick jag från att min höst var körd och började söka jobb, bla i försvaret. Så ni förstår nog själva att humöret inte var på topp.

Men bara nån vecka in på höstterminen fick vi reda på att det var inte så kört som jag trodde att det var. Ytterligare en total humörsvängning.

Summa summarum; jag kan med stor sannolikhet skriva mitt exjobb i vår. (äntligen)

Men nu är det fullt ös och en hel del plugg-ångest.

 

Vad glömde jag nu? :P

 

Hade gött!

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lysande Vikon! Mer inspiration, precis vad vi behöver när dagarna blir kortare! :unsure:

 

Kul observation med Fidel, ungefär vad jag sade i somras också. :D  (Inget illa menat HH)

 

Har för övrigt bestämt mig för att dra ned lite på grönbilsbeståndet. Blir nog en TGB40 med kran, en TGB40 utan påbyggnad, en TGB11 med dålig kaross men med en extra fin radiokaross medskickad, en amlastbil och en TGB13 med 20-flak till salu. Möjligen också en TL12 startbil. Och ännu mer "möjligen" en TGB11 i trafik. Suck!

  • Sad 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja jag är tillbaka i kaoset Älgsjö Gård. efter en vecka på Malta med de som nervöst väntade på att få höra av mej i Ryssland i somras, måste ju kompensera dem lite.

 

Malta, ja vilken historia, helt otroligt om man har militärhistoria  och gamla byggnader som intresse, en vecka , ja det går ej att uppleva den lilla ö gruppen på det,

 

Dock vart det mycket tid vid hotellet, Dotter gillade poolen, hon var garanterat mer i vattnet än på land, Snorklings träning på djupt vatten i havet med mej, varvat med många timmar vid Poolen med sin mor

P9250034.JPG

27 grader i havet, , det gick hiss från 3 meter utanför rummet till stranden, bra när man bode på nionde våningen + Minus 5 vångingar ner till stranden.

P9230012.JPG

Dök så mycket att jag fick börja tejpa tårna då jag fick skavsår av simfenorna. pass på över 3 timmar, ja sen var jag nästan efterlys. Har dock en gammal Olympus Tough som klarar 3 meters djup, men den rådde nog på 5-7 meter med, man tappar lätt uppfattningen, om hur djupt man dyker då man jagar fisk med kameran, och bojarna som spärrar av båt trafik ja de  simmade jag ju under utan att märka, så det vart en lång simtur hem igen. men en del fina foton och film fick jag med på den "gamla kameran"

P9250037.JPG

P9250054.JPG

P9250055.JPG

Nu är jag som sagt tillbaka i kaoset, och kan bara konstatera att det går inte smita undan eller vara ledig här hemma, 20 min efter planet landadade började de tjata om att jag skulle jobba, ta helgen, Jag sa i från, hade andra planer, dock blev dottern sjuk när vi kom hem, så det gick bra att vara hemma på fredagen, sedan började det igen, Veronica skulle jobba, men vabbade, och jag tänkte åka till Värmland, och vila upp mej efter semester resan. 

Då kommer det ett meddelande om  att de åkt och jag skall ta djuren och vara hundvakt, de fyller visserligen 40 båda 2 med några dagars mellanrum, och hade bokat ett hotell mm för hela släkten, Så ja vad fan skall man göra, de vet att djuren lämnar jag inte stående utan mat mm.

Bara att dra på sej blåstället och fixa så jag kunde göra det som behövdes, ta deras hund med hem.

 

Men detta var nog näst sista droppen innan bägaren rinner över, 

Jag fixar inte detta länge till, så får jag höra av lill drängen att de har flera utlands resor bokade redan, och då ej bara vekends, utan flera veckor åt gången, 

Då behöver den någon som fixar med djur mm, Jag får planera så jag är borta då de åker redan

Nu har jag ju faktiskt kollat efter annat boende ett tag då jag ej kan vara hemma och fixa med mitt utan att de ringer upp mej och skall ha hjälp med något.

 

Nåja nästan bara att ta vad jag får tag i snart. om mitt nej accepteras, varken första eller tredje gången, ja då blir det ohållbart.

 

Ja jag har ju släpat hem något jag håller på att rota i vad det är,

En vagn från 1948, Byggd av Industriaktiebolaget Järn & Trä i Åmål. Det är ej en cyckel transport vagn, och ej en ammunition vagn. det har suttit en hållare för något rör i mitten, jag saknar vissa detaljer än, men de kommer, de låg bara ej på samma ställe jag hämtade vagnen, 

Enligt uppgift en väldigt tidig fordons vagn, då de började gå från häst dragna till fordons dragna vagnar.

Min har nr 136

IMG_20181006_135127_8.jpg

 

 

Ja jag tuggar på med att skriva på kola resan,, är bara så förbenat slutkörd efter dagarnas jobb, att jag blir kvar på soffan utan varken mat eller något annat när jag går innanför dörren , och vaknar först när det är dags att sova, så flytta till sängen och fortsätta för att fixa nästa dag, typ, ja så är läget nu.

 

Fridens folks

 

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Upptäckte något märkligt som jag undrar om fler fått infört på sina fordonsuppgifter hos https://biluppgifter.se/     

 

 

AU-icon.png
2018-06-05Annonsering
Fordonet utannonserat för 89 000 kr. Uppgivet miltal: 28 000. Källa: AUTOUNCLE.
 
 
@Hansen ang snorkling och barn, döda utrymmet i barns luftvägar ihop med snorkel kan innebära viss fara för plötslig svimning, andningstopp. Vill du ändå låta henne snorkla så kortas möjliga snokel och lär henne djupandas.
  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo jag vet, därför träning, jag var aktiv dykare i många år, har Nordiskt fridykar certifikat, och har spelat UV rugby samt UV ishockey, 

Men man tränar upp och bort det i lungorna om man andas rätt, och ej börjar med för långa och djupa dyk, 

vid hennes ålder är 45 sekunder lagom, dyker hon ofta så en minut om ett par år , sedan är det bara att jobba på det, 

Simmade själv lätt 50 meter  på ca 2 meters djup, när jag var ett å ett halvt år äldre än vad hon är nu, och klarade bra mycket mer än en minut aktivt simmandes.

Men man utvecklas ju olika,

Dock var jag aldrig mer än några simtag i från henne. Bara att ligga på ytan och snorkla samt kunna tömma snorkeln, samt våga sej ut på djupt vatten är en väldigt bra början,

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vinkon, dom där tavelförsäljarna hälsade på litet varstans. Dom var hemma hos oss i Stockholm samt ute vid sommarstugan som verkligen ligger vid vägs ände. Dom gjorde flera besök slutet på 70-talet början på 80-talet, min far arbetade på Muskö-basen.  Dom gjorde ny turné ute vid sommarstugan i mitten på 1990-talet, dock bara ett besök. Vissa avfärdar deras existens med att det inte pågick kartläggning men det tror jag inte ett skvatt på. Trevlig helg!

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2018-10-12 på 17:14, Puppe säger:

Vinkon, dom där tavelförsäljarna hälsade på litet varstans. Dom var hemma hos oss i Stockholm samt ute vid sommarstugan som verkligen ligger vid vägs ände. Dom gjorde flera besök slutet på 70-talet början på 80-talet, min far arbetade på Muskö-basen.  Dom gjorde ny turné ute vid sommarstugan i mitten på 1990-talet, dock bara ett besök. Vissa avfärdar deras existens med att det inte pågick kartläggning men det tror jag inte ett skvatt på. Trevlig helg!

 

Det är så många av varandra oberoende som har berättat om detta så det har nog säkert pågått mkt.

 

Kolla på denna:https://www.oppetarkiv.se/video/16636938/rekordmagazinet

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har haft lite bekymmer vid avbländning då "hållet" på halvljuset släpper, köpte ett växlingsrelä' på Motoroldies och vipps så slutade problemet!

 

När jag åkte mot jaktstugan i Söndags kom det några arga blinkningar och naturligtvis så hade jag inget halvljus. Testade med att byta reläerna för hel o halvljus, men båda funkade.

Så i dag bytte jag till det "Nya" växlingsrelät, och #problemsolved

 

Lite dokumentation (OBS 12V)

998851451_2018-10-1315_30_28.thumb.jpg.584c533a3dbe0a6d85ee2fb156ebff1e.jpg

 

1158312275_2018-10-1315_30_19.thumb.jpg.273fb8e3fe4f3922bba82a02fd73c134.jpg

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Idag har jag (med flickvän) hälsat på Svana ute i skogen.

Har varit och kollat på några stödben från en sopmaskin som kanske kan bli något till mitt eventuella kranbygge :D..

 

Eller rättare sagt från ett sopaggregat till en Unimog från Norska Luftfartsverket..

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Funderat lite fick en förfrågan från california om ifall bilen ev var till salu och isåfall till viket pris , googlade lite och häpnade över hur gamla vovlos värderas där över.

http://car-from-uk.com/country/usa/motors/volvo/    

 

Vad tycker forum medlemmarna man kan begära för en c202 där inget längre är original (dvs helt saknar originalvärde) men istället mer fungerande som en modernare bil som faktiskt väldigt komfortabel för längre landsvägskörningar med men totalt värdelös i gyttjan?

 

 

 

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har just piskat runt 400 mil där o såg ingen gyttja nånstans...... Nu tror jag iofs lite den röda "dirt" som finns på marken i kombo med vatten kan bli en härlig smet, men med andra däck så ökar väl förmågan markant?

 

Däremot väldigt många "terrängbilar" som säkert sällan var utanför asfaltkanten, men även många som var ute o körde i terrängen, som är slät för det mesta, eller mjuka kullar (eller berg som man ändå inte ska köra i). Så jag tror att det definitivt finns ett värde i ditt specialbygge just som campingfordon. Du har ju inte så bråttom så hugg i så du skäms är väl mitt tipps.

Lär ju bli en förhandling, eller inget svar.

 

Eller gör som smålänningarna som sålde torpet för 150k o pruta inte när köparen ville förhandla. Sen att köparen betalade i EUR var ju en överraskning.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo en sån fast omvänd småläningaffär gjorde jag av misstag när jag sålde 32'an aldrig sett en köpare mer nöjd när han halade upp sedelbunten och skalade av halva bunten mot var han tänkt ge mig som  bud. 

Hade  en gång en prisbelönt gammal bil som volvo hade till låns och en dag dök två yngre grabbar upp och bjöd en summa för bilen, de fick den så klart och åkte iväg och berättade att den skulle direkt över till en samlare i USA,  tror de fick samma pris de gav mig men i dollar.

Nu är småtvillingarna lite större och vill inte alltid åka med så just denna tid i livet kan man ta lite egen camping eller ta frun med på en liten skogstur, men bekvämligheten med båtlivet dvs bad och obegränsat matföråd på nära håll gör att bilen blir stående.

 

Ska fundera lite mer säljs bilen måste traktor hyras för sjösättning, hyndan  lever inte för evigt och är lite för klen för tyngre båt.

 

 

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Uppe i ottan i dag med, 

Kokar kaffe och fyller termos, 

Har dryga 50 mil att tugga med M6an i dag, + lastning av TGB motor i Olerum,

 

Skulle ha åkt i går, men lasthjälp av motorn saknades, Man kastar inte upp en B30 på ett 120 cm högt flak själv.

Sedan har det börjat smaka kakel/tegel i mun senaste tiden, så jag kände mej inte 100 när jag var klar med vad som lämnats på min lott här på gården i går. och fixat utvecklings samtal med dottern på skolan.

Gårds herren ute på tur igen, och då lägger han in anländande av ej svensk språkiga byggare som behöver både material och viss hänvisning. På det sjuka hästar som vi har här nu och mitt i lammning. med vad det innebär då det blir frånfälle på tackor i bland, och man får agera mjökmor åt lammen med, samt att vi har kört fullt med traktorer på gärdena, Ja så skall kyckling stallet skötas också :blink: Där av kakel/tegel smaken i mun tror jag.

Lill drängen och Gårds herrens  barn håller ställningarna med djuren när jag är borta, Bulgarana, ja de får jag ta på språk app på distans.

Bättre att köra i dag fast jag skulle hellre rullat upp kvälls tid, i går.

 

Tror jag skall hinna med att plocka ur en motor ur en TGB och möjligen få i en innan jag väntas hem kl 07 Måndags morgon då jag tydligen skall köra en traktor till 600 timmars service samt almän översyn.

 

Sedan hem och pussla i hop något spännade, med militär anknytning, mer kan jag ej säga om det nu -_-

Ja och försöka hålla mej undan Gårds herren så jag hinner med lite av mitt med , Tror jag skall lägga prio på det. 

Har en 4 dagars tur med M6an inplanerad med dottern till höstlovet, som måste göras lite förberedelse inför med

 

Ja vi var och "övade" förra helgen på Torpön i Sjön Sommen, Öva fiske och tålamod, samt camping, 

Tror det är dags för kaminen bak nu om Brittsommaren ger sej, men nu var det som vanligt styggt varmt under patient täcket, 

Helt sjukt vad varma de är.

 

Helgen camp.

IMG_20181013_155729_9.jpg

IMG_20181013_172307_2.jpg

om man glömmer OboÝ Ja då får man avstå sin choklad ranson och försöka koka på den åt dottern på morgonen, bättre än OboÝ enligt henne blev det i alla fall.

IMG_20181014_095221_2.jpg

Ja öva fiske blev det ju också, och fixa trassel för min del 

IMG_20181013_155816_8.jpgIMG_20181014_125639_7.jpg

Mat och disk mm hamnar naturligtvis på min lott även det än, Hoppas hon fixar något av det på nästa tur, lite disk borde hon fixa eller hur :) 

IMG_20181014_143547_6.jpgIMG_20181014_143525_6.jpg

 Ja mer exotiskt blev det inte

 

Fridens folks, ha en bra helg

  • Like 11
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...