Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Händer inte mycket här men häromdagen tog jag äntligen tag i att få in Hansen svårdefinierade diesel motor (indenor) som jag blev vid billigt för något år sedan och som blivit liggande ute under pressning pga av vikten och platsbrist, något som smärtat långt i dieselsjälen varje gång jag gått förbi den.  Får se om det blir något framtida kul motorbygge av den.

 

La ut ett blocket tips som jag snabbt sen redigerades bort och jag själv åkte och hämtade upp,  alltid bra att ha en extra styrservo liggande medföljde även slangar några extra pumpar. 

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har mekat med desto grövre arbeten: projekt underredsbehandling på 945an. 

 Ställde bilen på lyften och hetvatten tvättade under hela bilen och i alla balkar på fredagskvällen.. sedan grov slipning och kontroll. Torkade till söndagsmorgonen och då blev det maskering.

 

Sedan hjälptes jag och Micke åt. Det blev 6 liter body-underredsmassa under hela bilen, och sedan 4 liter lösare gegg som vi fyllde balkar och nya trösklarna med.

Blev rätt fint. Hoppas det skyddar också.20181209_191559.thumb.jpg.9138f4b0d6b66dc6a6dd4254a4a50bc4.jpg20181209_134710.thumb.jpg.71ab0c8a5e5d0608bb1b813e3eb28149.jpg20181209_210910.thumb.jpg.8a6aa8f3af77bbb5e3643e863281c0ac.jpg

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2018-11-29 på 08:03, eimsy säger:

Tradera är rena lotteriet.

Jag har haft många saker i min minneslista som slutat på högre priser än man får ge i affärerna, pga att folk inte vet värdet på det dom budar på.

 

https://www.tradera.com/item/292205/332076613/akta-original-olles-brorsa-olles-bror-forsvarets-kronans-militar-mossa

 

Alltså 4 dagar kvar och 530SEK för en Olles Brorsa. Kanske ska sälja min. Otvättad, blir liksom mer "schysst originalstuk" då...

  • Haha 1
  • Confused 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

M

8 timmar sedan, Puppe säger:

https://www.tradera.com/item/292205/332076613/akta-original-olles-brorsa-olles-bror-forsvarets-kronans-militar-mossa

 

Alltså 4 dagar kvar och 530SEK för en Olles Brorsa. Kanske ska sälja min. Otvättad, blir liksom mer "schysst originalstuk" då...

Men är det en original?? ( ja menar så det inte är en kopia som MSB stickat!) ^_^

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2018-12-12 på 09:58, Puppe säger:

https://www.tradera.com/item/292205/332076613/akta-original-olles-brorsa-olles-bror-forsvarets-kronans-militar-mossa

 

Alltså 4 dagar kvar och 530SEK för en Olles Brorsa. Kanske ska sälja min. Otvättad, blir liksom mer "schysst originalstuk" då...

 

Luvan slutade på 591SEK. Fast det är klart, den kan användas som tehuva också. 

  • Like 2
  • Haha 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hm vad gör jag då 

Ja jag har faktiskt tagit det lite lugnt, Ja med det på gården då, Gett den eftersatta dottern en hel del tid, hennes mor har jobbat skumma tider, så jag har varit mycket i Skänninge hos dem, och fixat med skola , mat, aktiviteter, ja sådan man gör som förälder. 

Julhandlat, något som är fruktansvärt tråkigt, men ja vad tusan det lär göras det med

 

Nu är jag banne mej ledig till nyår, då jag går på Jouren över helgen, ja eller jour och jour, jag skall sköta djur mm i alla fall, någon Jour ersättning har vi ju inte, bara att vi ej skall vara mer än 30  minuter tills vi kan åtgärda sådant som händer. och det är tydligen inte att vara jour, jag är ju fri att röra mej härifrån den tiden :/

 

Har tagit mej tid att plocka med sådant som blivit styggt eftersatt,

Mitt taktält har stått på pallar under ett träd sedan förra sommaren, men när jag vevade upp det, var det tort och fint, inget mögel eller annat, så jag stog i minusgrader med varmvatten i en hink och tvättade av glasfiber höljet, smorde upp reglage och dragkedjor så nu är den fin igen och under tak i alla fall. Behöver ju laga lite sprickor i toppen, efter grannens ungar klättrade på den förut om ni mins, men jag lämnade in en stor glasfiber behållare för lagning a firmans räkning i måndags, och skulle få köpa lämpligt material direkt från dem, så det verkligen rinner in i sprickor och blir både tätt och stabilt igen.

Traktorn har fått lite kärlek, nytt batteri vintern till ära, så har jag pillat på elaggregaten och annat som ligger och behöver gås igenom, 

Tog en dag åt att städa upp utanför "bryggeriet" det behövdes för att jag skulle kunna dra runt den Röda Jeepen och komma åt att börja demontera den tältande Silvriga jeepen, 

Det tog bara ca 2 timmar att själv dra och styra runt den röda jeeepen, Många turer hoppa ner från traktor , vrida på ratten och dra en meter igen , så om igen. men det gick :)

IMG_20181216_134651_0.jpgIMG_20181216_134712_6.jpgIMG_20181216_140918_7.jpg

Efteråt kom jag på att jag kunde ha lagt fördelningslådan i neutral och på så sätt kunna dra den med P i lagd på automatlådan, så jag hade kunnat få ur nyckeln och låsa rattlåset :blush:

 

Tusan vad glad jag är i dag att jag inte sålde traktorn i ett svagt ögonblick, hur kan man vara utan när man väl haft en undrar jag

 

Har börjat skruvat bort en del saker som skall postas och skickas i väg, Jag har sålt toppen från den fina motorn då det tydligen var en lite speciell topp, samt växellådorna och lite annat.

Ja inget är ju sålt innan slantarna kommit, men det verkar inte vara några bekymmer, Jeep delar är det tydligen efterfrågan på.

Så i dag skall jag ut och se om jag får ur motorn och förhoppningsvis även lådorna,

Ja de skall ju bort, båda ZJ jeparna så jag kan släpa hem en gammal XJ i stället, 

Byta lite problem kan vara uppfriskande i bland :P

 

Ja jag gjorde en grov missbedömning av den ca 4 meter höga gran som växer utanför i min trädgård, köpte en 50 meters slinga med 400 led lampor i. tror det hade räcckt med typ 20 meter och 50 lampor, Men det är ljust där i alla fall, Att sätta upp det själv i mörkret var kanske ingen hitt det heller, men ja det lyser och dottern är nöjd, så då är jag det med B)

IMG_20181215_205340_0.jpg

Har motionerat M6an lite då och då, bara fint att den får gå lite varje vecka. 

Ställde in den i halmlagret, men då flyttade mössen in på flaket, Som tur är hade vi några klossar Tomkatt kvar som jag placerade både på flaket och i hytten, och de har de ätit lite på, så de är nog döda nu, och jag har den ute igen, Det märks ganska fort att de är musfritt, tar 3-4 dagar så slutas det smaskas på Tomkatten, och man hittar varken mus liken eller mer spår av dem, effektivt som tusan, synd att de förbjöd det. det var ju bara hjärtmedicin ändå till stora delar.

 

Dock så finns det plats i verkstaden nu, så jag kan nog ha den där

Jag passade på då det föll på min lott att placera saker som skulle in under tak och ställde in annat som de tänkte ha i verkstaden över vintern i halm lagret i stället, en vält finns det inte så mycket att gnaga på för dem, så bättre den står där .

 

Hoppas hinna sätta mej och skriva på en del till om Kola resan i helgen, så ni får lite jul läsning, 

 

Ja det var väl lite om vad som händer här, 

 

Fridens folks, och fram till,jul ha det gott

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

16 timmar sedan, H.Hansen säger:

 

 

Vad tusan är detta ? Säker kanonbra att kunna, så förklara gärna lite :)

Vad du ser på bilden är en förenklad I-balk som utsätts för ett moment i bägge ändarna "inåt". Det kanske låter enkelt men problemet är olinjärt som det heter eftersom balken "bucklar ut" och en hel del beräkningskraft går åt, att göra det för hand är nog nåt som tar veckor eller månader eftersom precisionen i lösningen sitter i de små rutorna (element) som syns över hela balken och varje ruta har 4 "noder" som har koll på riktning, kraft osv. För många rutor och det tar för lång tid, för få och lösningen blir kass.

 

Korta svaret; den magiska datorn säger att balken håller för ett moment på 15 kNm innan skiten gör sönder. :P

  • Like 2
  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ojoj ta det lugnt Eile.. brusa inte upp i onödan.

 Jag höll på att förlora farsan för ett par veckor sedan.. några blodproppar i ben och lunga som närmade sig hjärtat.  Det var nära att han dragit sin sista aborre.. men nu är han hemma och på benen igen. Och vi sitter och julsuper som traditionen vi har ikväll.

 

 God Jul kamrater, va rädda om nära och kära.

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

19 timmar sedan, eile säger:

Gårdagen "juläventyr" började på sjukan med ekg och blodtrycksänkande medicin.   

Det är ju inte bara våra fordon som blir äldre (skörare) med åren. 

Så god jul på er och ta det lugnt.

mvh Eile

 

Välkommen i klubben Eile. Gjorde den resan i somras. Numera ingår tre sorters piller i min frukost och en sort till kvällsmaten. Har du också fått en kedja om halsen med varning för blodförtunnande? :unsure:

 

Svana, skönt att höra att det gick bra för farsan! Nu får vi hoppas att det inte blir fler i klubben!

 

God Jul!

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

JDW har stått parkerad nån månad, vid ett startförsök en morgon på väg från jobbet så vart det att ladda batteriet.

Nytt försök på helgen indikerade att bränslefiltret som sitter på "toppen" av motorn var tomt....

 

In med batteriet på laddning o pga jobb mm så har det berott.

 

Men i dag, isär med slangen vid bränsle pumpen o blåste, tvärstopp. funderade på att hämta kompressorn, men blåste några gånger till o då började det bubbla i tanken!

 

Så skruva ihop, hämta batteri o tugga ett tag så började det pytsa in bränsle i filtret o bara det "rann över" så tuggade JDW igång!

 

Bonus när ätteläggen var ute o övningsskörde så undrade han om det inte kunde bli lite "terräng" körning på småvägar, så hem o byta bil. Lite desperat innan han fick koll på gas, koppling o växelspak. Sen var det bra med att känna på hur en Volvo beter sig i halka.

 

Vart lite filmande med mobilen hans, så det liggar väl ute på internet'et nu tror jag...

 

 

Kan nog bli en tur västerut i morrn då sambon ändå jobbar.

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Wingflyer, ingen halsbricka men ska in på medicinen,avd den 7 så får se hur det utvecklas. Bara ett piller än så länge.

 

JWD. Du blåste väl i slangen som går fram till pumpen från tanken inte genom pumpen för då ska det vara stopp och blåser man i pumpen kan membranet börja läcka vilket gör att bensin hamnar i tråget och spär oljan eller i värsta fall överfyller tråget och du kröker en vevstake eller spräcker en kolv vid startförsök och  kör man med spädd olja så går lagren.  Så lukta alltid på stickan på äldre motorer med mekanisk pump.

Har trågfyllt en 7-liters v8 en gång pga av dåligt membran, så sen dessa har man varit noga att alltid se till att pumparna inte kan tappa trycket eftersom det indikerar membranläck eller i bästa fall bara skit i den ena backventilen.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

God Hjul kamrater, har varit ute med biltransport kärra igen, 

Ja jag har ju sålt nästan hela reservdels bilen, Den Silvriga ZJn

Så det var dags att hämta hem en annan.

 XJ denna gång, jag rör mej bakåt i tidsåldrarna, mindre el som bråkar då. dock samma årsmodell som den Röda ZJ jag byggt, på. men denna finns ingen startspärr på. med andra ord, normalt elsystem Ja det eftermonterade eländet har faktiskt Jeep demonterat själv, så nu kan det nästan bara bli normala elfel.

 

Denna skall det nog inte byggas så mycket på, "bara" göra plats för taktältet, samt 32orna, och ha där M6an blir för stor.

Men den var mörk Blå. så lite färg borde den väl få i alla fall :P

47684901_1849795021816769_5938191040073695232_n.jpg48372246_299425430680626_7809495861305540608_n.jpg47683869_277190119810990_2134117933113147392_n.jpg48053149_221887088697855_2977411543089545216_n.jpg

Ja ett motor byte lär till, dock startade den i dag, alla lysen och el verkade fungera så som stolar och fönster hissar mm, Väldigt lite rost, typ 10-15 cm vänster tröskellåda bak som lär bytas, annars frisk.

 

6 st nya kedjor till M6an, ek pigg kedjor kom med hem, och däck till den kommer framöver, det vart nog bra, 

Bara att börja slakta den röda sedan om ingen vill betala för vad stötfångarna och vinschen+ syntetlinan kostar

 

Fridens och god fortsättning folks

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...