Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

On 8/4/2019 at 3:16 AM, kristaga said:

 

Du kan bare slå/dunke litt på måleren med en finger så pleier den å vise riktig.

"Slå/dunke" hjälpte inte, men efter lite "rycka och dra", "lossa och sätt tillbaka stiften" och en dusch med CRC 2-26 så är mätaren som ny! :) Synd att det ska vara så långt till jord på fordon med hög markfrigång.... (och någon åksjukefläta kommer det aldrig på min bil).  

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ang statisk elektricitet så har det att göra med klädseln både i bilen och på kroppen, 60-70 talet syntet överdragsklädslar samt och kläder med de då moderna syntet materialen bidrog till detta .      Damernas nylonstrumpor och samt dagens stay-ups tillför lite extra spänning både på gott och ont.  <_<       

 

 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lite sysslolös idag så tänkte ge Hyndan lite modernare stuck med gråsvart skärmkanter och kofångare som nyare volvos mm har, istället för lösa plast kanter blir det body mixat med gammal utgången 2k färg, dvs lite hyllrensning. 

 

Lite som att sminka en gris men kostnad endast lite tidsförströelse.

 

Lite plåt hade försvunnit sen sist på några ställen så det fick bli lite plåtservice istället.  

DSC00374.thumb.JPG.af250c5bc8e4a87b84da73f6075ff4a2.JPG

En kraftigare plåtbit som håller rätt radie och form sen är det bara att klä med vanlig plåt.

DSC00375.thumb.JPG.351887c01023cfc7ddb621bd892f52c6.JPG

Lite pluppigt men svetsen är en antik leksaks svets som laddats med kolsyra fick den mot avhämtning på blocket, lite annorlunda att svetsa med 100% kolsyra.

DSC00377.thumb.JPG.49131b31f143f65fd02635db426c3249.JPG

Med svart limatät så är det inte så noga om det är svetsat 100% tätt.  Går att slipa dagen efter och sen spackla.

 

Bara andra sidan kvar samt laga upp kofångarna finns en hel del skador sen utryckningstiden , lite lagomväder önskas sen för utomhus lackering.

 

 

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har hänt en del konstiga saker. Det började förra året då jag var ute med båten, en Buster M med en Yamaha 40hk, tvåtaktare. Är ute en kort tur till en ö som ligger kanske 1-2km bort.När jag är på väg hem från ön, ca 200 - 300 meter från bryggan smäller det till och  motorn börjar gå dåligt. I hamn kollar jag och ena tändstiftet ser ut att fått sig en smäll, elektroden är intryckt. Hur konstigt som helst. Nåväl, nytt tändstift och sedan inga problem. Körde efter detta långa turer och gick hur bra som helst. I våras händer samma sak på samma ställe, också då jag är på väg hem efter en tur. Inga skada på tändstift denna gång, men motorn går bara på en eller två burkar. Tar ur tändstift som ser OK ut, putsar av dom och sedan går båten hur bra som helst. Och igår upprepade sig händelsen, samma område på väg hem efter en tur. Motorn börjar gå dåligt 200 - 300 meter från bryggan nu med sprillans nya tändstift. I hamn kollar jag tändstift som ser helt felfria ut, torkar av dom för säkerhets skull och sedan går motorn bra igen. Har under denna sommar gjort längre utflykter utan problem. Det är just när jag passerar detta speciella område på väg hem så krånglar motorn. Hade det hänt en gång hade jag inte hakat upp mig, men nu har det hänt upprepade gånger på samma ställe. Någon som vet vad det kan vara? Hemsökt motor? Kraschat ufo på sjöbotten:rolleyes:? Tjuvfiskare med hemlig fångsmetod som påverkar motorn:lol:

  • Like 4
  • Confused 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tror på mer vatteniträngning via avgasplåten, är stiftet onaturligt rent, har du ibland lite bonkande gång, tydliga tecken på vatten i förbränningen.

Avgasplåten kan vara felfri men vissa motorer har en lös kylplåt/mantel under denna tex lite större murclor och där kan lätt bli hål eller en por , åker med en svetsad sådan mantel på min. I annat fall passerar du väl något lite grund gammal stubbe eller något halvmjuk som propellern slår i. Gammel gäddan eller någon simmande älg.

 

 

  • Haha 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har varit ut på en liten sväng med M6an. 

En trasig traktor har gnagt på mitt samvete. Jag fick inte ordning på den förra gången jag provade. Men har funderat på vad tusan det kunde vara som ställde till det med den.

Då det nu var det dags att hjälpa samma ägare med broms justering och lite fix inför årlig besiktning av en TGB 13. 

 

Så passade jag på att lufta M6an. 

 

Traktorn hade jag rätt om. När jag rev i elen på rätt ställe och fixade lite med kontakterna så hoppade den i gång och all el fungerade som det skulle. Skönt när man hittar rätt i det man funderat över.

Lite kräftor på kvällen. 

Tidigt morgon kaffe på flaket

20190818_065045.jpg

Så lite snabbt justerade av bromsar.

Och helgen var avklarad. 

 

Jo får erkänna att jag nästan gick bet på att fixa handbromsen på en S 70 med. Bytte vajer och fick inte till så det tog ordentligt och anordningen vid hjulet låste sej på något skumt vis.

Men ett samtal och göra rätt vid övre justeringen så gick det bra och bilen klarade ombesikningen i dag.

 

Nu se till så dotra är klar för skol starten Klass 2 i morgon.

Och möjligen kolla på en liten roddbåt

Fick en liten Yamaha utombordare med mej efter helgen och behöver en liten båt att ha den på för att komma ut på lite fiske med dotra. Vi är trött på att stå på land och fastna i vassruggarna. 

 

Lite annat på gång med. Men det avslöjas snart. 

Fridens folks

 

Mvh Hasse

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2019-08-18 på 18:55, eile säger:

Tror på mer vatteniträngning via avgasplåten, är stiftet onaturligt rent, har du ibland lite bonkande gång, tydliga tecken på vatten i förbränningen.

Avgasplåten kan vara felfri men vissa motorer har en lös kylplåt/mantel under denna tex lite större murclor och där kan lätt bli hål eller en por , åker med en svetsad sådan mantel på min. I annat fall passerar du väl något lite grund gammal stubbe eller något halvmjuk som propellern slår i. Gammel gäddan eller någon simmande älg.

 

 

Men varför händer det just där, händer aldrig på något annat ställe. Var ute drygt 1 timme i söndags i varierande fart, ganska hårt väder och det gick hur bra som helst. Ska höra med gammfolket i trakten om dom vet något. Undviker att åka där tillsvidare.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sminkat grisen lite till idag (SZO777 fonetiskt betyder ju gris) Blev ett nytt kofångar hörn använde en antik jätte lödkolv, provade lite olika plaster som tillsatsmedel skadan en rejäl smäll nedre hörn inslaget som fått kofångaren att dela sig ca 25 cm långt och ett hål stort som en 5 kronora.  Stagade upp det från insidan så delarna passade varandra punktade ihop det så det höll formen, provade sen handtaget från en potatisskalare fyllde ganska bra men blev porigt, provade vidare andra plaster och tror jag hittade det perfekta fyllnadsmedlet lock från stora  kryddburkar helt perfekt efter lagning gick sen att eftervärma och då flöt det ut som om det var stearin till en blank yta.

Lite efterspackling och utslipp med 240 papper och lacklart. 

DSC00378.thumb.JPG.38ca4df2c0b676cfb9d503ae9f1b295a.JPGDSC00381.thumb.JPG.399b1f5e655fafedca49e27a399a0668.JPGDSC00382.thumb.JPG.72b8f7a54cdd231654d9dc5eb0824aa7.JPG

 

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Åhh skönt med en dag ledig. 

Har snart gjort nästa månads tim kvot känns det som

Men det går nog åt, då happy som Golden retriver valpen skall få heta hämtas på onsdag.

Jag kan tycka att det varit bättre och lägga slantarna på en Dodge WC 51 eller liknade, Men tydligen har vi lovat dottern en sådan för något år sedan, och hon har ej glömt.

Nä det skall bli kul med en valp igen, skall dressera upp den till med åkande i REOn, Traktor mm

Så får jag ju vara hemma och drälla lite med den i början, då det är svårt att ta med en sådan på jobbet både för mej och tjejen

 

Ja så vad skall jag göra på min lediga dag då ? Sovmorgon, soffa, kaffe kolla på Netflix eller så.

Nä, jag skall först tömma flaket så jag kan köra skrot och bygga om där inför Bengtsfors, så jag kan ta med valpen dit,

Så hade jag tydligen lovat tjejens mamma att byta lager på hennes släpvagn, och hon har besiktning den 28/8, Så riva ett lager innan lunch och se om de vi hittade i källaren, är rätt eller om jag måste jaga rätt på nya, så jag har dem till i morgon , och hinner byta under helgen

 

En av mina trotjänare till fältsängar gav upp på Camp Grenland, Den förstärktes med rosa rep, Så kan jag ju inte ha det bland allt gröna där bak ^_^.

Jag skall offra dotterns 120 säng, som man sover guld i och sätta in så jag och hunden kan sova gott där, den andra fältsängen får hänga på andra sidan som extra säng och avlastnings yta, så reservdels och stora verktygs lådan står där, kan få bo kvar.

Ja den tår hänga lodrätt när jag är själv, har ju bara 240 X 390 att spela på där inne, och slänger jag in en säng på golvet som är 120X200.

Då förlorar jag en del förvarings yta, möjligen får benen sitta kvar på sängbotten, så jag får ca 40 cm under att knöla in saker under, det kan nog hunden snart kravla sej upp till.

Att hänga den i bårfästena törs jag inte och det är ingen större idé då madras botten och bädd madras bygger ca 30 cm, och jag har ej full ståhöjd fast jag bara är 173 cm kort

Så jag gissar att 160-165 cm är höjden under pressen. och jag vill kunna sitta i sängen i alla fall.

 

En till vattenfast plyfa har fixats så jag kan dels utöka den fasta takbreddden till 180 cm från 120, samt sätta skiver hela längden,  bågarna svänger ju av inåt så det blir ju smalare där uppe

Testet med att ha en sådan skiva på vältbågarna under pressen har visat sej fungera på med vatten avrinning mm, samt jag kan lasta en lite båt eller något där uppe då utan att riskera själva pressen, eller ramla igenom om jag måste upp på flak taket.

Och det ser riktigt bra ut med ej hängande tak, som ett proffs skulle spänt det hela :D

Får se om jag hinner med att köpa vind duk och isolering, och lägga en 5a med vind duk runt dej mellan press och ryggstödet på de fasta bänkarna som är uppfällda

Det drar lite kallt där om det blåser mycket och på vintern så att isolera det skulle göra det lite behagligare på flaket.

Lika så med framstammen, där har jag knölat in en tempur madras och gömt när jag var på vinter rallyt. Dags att fixa även det.

Jag tappar några cm bakom skafferiet då sängen blir längre, men får försöka få till något så jag kan få tak över lemen när den är fälld och hänger i sina kedjor rätt ut

Plundra ett gammal tält på pinnarna eller något sådant,

 

 

Ja så har jag vågat öppna Pandoras ask, INVISION COMUNITY, Där forumet ligger, 

Med Stens inloggning, så jag har fullt tillträde.

Dock måste jag erkänna att jag är lite rädd när jag rotar runt där, och har bara kollat på olika saker än, provat göra ändringarna av Vinkon till Admin och Kristaga till Moderator, men får inte till det, 

Inte mycket jag är rädd för men att starta detta med att kracha forumet vore ej kul :blush:

Det är nog bara att fråga Herr Sten Svensson, om han har dit en dag med mej och åka på utbildning i Skåne, Jag vill inte riskera något bara för att prova, och ej riktigt veta vad jag gör

I övrigt har jag börjat kunna navigera mej runt

Har en medlen som har nicket Knotan, som jag ej klurat ut hur jag svara på hans fråga än. 

Men @knotan jag jobbar på det, och skulle vilja att du skickar din mail adress som du registrerat dej med till mej, via PM på det konto du kommer in med, så underlättar det mitt sökande, då jag ej hittar dej i medlems registret.

 

ja allt löser sej.

Nu är det dags att avbryta min långa sovmorgon och börja med allt.

 

Oj glömde att posta i morse :blush:  Hade glömt att det var 30 cm gräs utanför min verkstad med, Så efter släpan kom hem, vart det klippa gräs i regnet en timme.

Som tur var hade de glömt att jag skulle vara där med lastbilen kl 12 med, så det går nog i hop sej ändå :P

 

På återseende, och  Fridens folks :excl:

 

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När grannarna höst rensar sina trädgårdar passade jag på att med lite trädgårdslack.  

Som vanligt blev det lite mer än bara kofångar hörn och skärmkanter som behövs rättas till , en tröskel samt hjulhus fick lite ny plåt så nu är  bytt på båda sidor.

 

Skissade lite och bestämde mig för lite sk. facelift så det blev lite mer målat än vad som behövdes men gav något modernare utseende.

 

Vädret idag var lovat vindstill och lagom temp för lack men blåste gjorde det ändå lite så c202 och micran fick stå vindskydd mot gatan och på tok för varmt blev det, 30 grader luft temp och plåten mer än 40 grader. 

 

Min egna gummimix färg blev lite fel skulle haft lite mer body samt lite vit (glömde helt att ha i det vita) så resultatet något för svart men det blev ändå ett rejält lyft, ingen mer norsk metalick, troligen mattas det något när den blir genom torr.

 

Färgmixen är 30 år utgången gammal bas 2k lagom förtunnad så den är ungefär som den ska vara, sen härdare och  lika mycket body som färg och härdare och lite mer förtunning bara så sprutan klarar av mixen. Hagmansbodyn borde ha ökats på lite till för att få det mer matt gummiliknande yta. 

 

ang lågprissprutor: Lyx Investerade i en ny spruta, biltemas dyraste, den hade lite svårt att klara sprutbilden pga av lilla 1,3 munstycket annars helt ok spruta för 699:- för vanlig billack funkar den nog helt utmärkt. Min gamla färgspruta spottade och droppade lite för mycket sista gången så den var redan pensionerad.

DSC00390.thumb.JPG.b33021816a9bd07d7132a700f1dcb52d.JPG

 

DSC00396.thumb.JPG.9a483fcacc0817e0c3acf0ebbec7353e.JPGDSC00403.thumb.JPG.8a1d3d602f6cb78bfd37c686a53697ef.JPG

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2019-08-23 på 15:13, Svana säger:

På tal om Sten Wingflyer..  hur är det med dig/ han? 

 Nån som vet om han är på benen och känner sig som människa igen efter sjukdom?

 

Hej, Jo jag har ju naturligtvis kontakt med Wingflyer.

Han är på bena och återhämtar sej kanon bra :),

Har fullt upp med sin båt, och även efter flytten, så han har att göra inför resan, 

 

Han hoppar nog in och skriver en dag, 

vet att han följer och läser nästan dagligen. Ja eller så ofta han har tid, bråda tider juts nu för han.

Skall besöka han om ett antal veckor när det lugnar ner sej med båt förberedelser för han :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
På 2019-08-23 på 15:13, Svana säger:

På tal om Sten Wingflyer..  hur är det med dig/ han? 

 Nån som vet om han är på benen och känner sig som människa igen efter sjukdom?

 

Jo tack Svana, jag är i högsta grad på benen igen. :)   Inte som förr kanske, ännu, men jag ska bli helt återställd till vi ska segla iväg. Något annat finns inte på kartan! 

 

Och jag har lärt mig skriva igen! Med ny snyggare handstil. Skriver inte lika fort, varken för hand eller på datorn (men vem fan har bråttom).

 

Tack för att du frågade!!

WF

 

  • Like 10
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2019-09-11 på 18:05, Wingflyer säger:

 

Jo tack Svana, jag är i högsta grad på benen igen. :)   Inte som förr kanske, ännu, men jag ska bli helt återställd till vi ska segla iväg. Något annat finns inte på kartan! 

 

Och jag har lärt mig skriva igen! Med ny snyggare handstil. Skriver inte lika fort, varken för hand eller på datorn (men vem fan har bråttom).

 

Tack för att du frågade!!

WF

 

 

 

Krya på dig kompis!

 

Säg till om man kan hjälpa till med något!

  • Like 3
  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Åhh i bland kan man bli lycklig för mindre

Sprang igenom stadsloppisen i Mjölby i går.Var inte alls planerat att åka dit, kom förbi och såg halva centrum avspärrat och att det var stor loppis,

Fyndade rejält tycker jag

En "BAT no 158" fotogen lyckta, från Tyskland, Enligt sökningar på nätet, är den från 60 talet, och var helt oanvänd, Ja eller de hade haft ett värmeljus på en papp skiva i den

20190914_112118.jpg

20190914_112129.jpg

20190914_112059.jpg

20190914_112142.jpg

Ja de ger så trevligt sken när man är ute på turer, i stället för vitt LED skev vid kvälls snacket. 

trodde det var den ända lampa som fanns, då jag enbart hittade den, men så såg de brevid att jag hade intresse för lampan, och skyndade sej att gräva i bilen och kom fram med en från Czechoslovakia. 

IMG-20190914-WA0004.jpeg

IMG-20190914-WA0006.jpeg

IMG-20190914-WA0008.jpeg

Lite bränt på veken, men ej så det var svart någon annanstans, 

 

Ja man blir ju lite skadad och samlar på det mesta skrot, men dessa tyckte jag var ett fynd, 50 kr st i stället för en china lampa på något lågpris bolag

Ja det vart faktiskt en till lite större, dock helt utan märkning, men tillsynes oanvänd den med, den fick jag ge hiskliga 75 kr för

Här är gårdagens fynd 

20190914_135722.jpg

 

Har inget med militärfordon att göra, men jag vet att många andra av oss samlar på lustiga saker som lådor och annat, så även lampor, där av lite visning.

Och de är ju väldigt trevliga att ha med på militärfordons träffarna 

 

Fridens folks

 

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mer fynd i går. Åkte för att se om det gick att pruta på ett litet Elverket som ej startade för säljaren. 220 v samt 12 v.

Drog några gånger i snöret där. Det startade ej. Och jag bjöd 300 kr för det. 

Så undrade han om jag ville ha en eldkorg modell större. Var tillverkat av smides järn, till ett speciellt tillfälle. Jag lastade i den med. På samma släpa låg det en Yamaha 3.5 Hk båtmotor. Som fungerade. Jag fick den med. Har en exakt lika hemma. Tydligen garage rensning.

Så väl hemma drog jag 3 gånger i snöret till Elverket så startade det och fungerade. 

Vart en bra fynd tur :)

20190919_193236.jpg

Elverket 650 w. Toppar 750 w. Laddar 12 v 8 amp

Båtmotor. Saknas bara kåpan undertill på motorn. Den har jag från min tredje äldre Yamaha motor som är utan växlar. Samt som varit trasig i typ 17 år. Fan den som spar han har :D

20190919_193749.jpg

Fridens folks. 

  • Like 5
  • Haha 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ställt tändningen på brytarlöst för första gången... Rekommenderar starkt brytarlöst 123ignition. Slipper hålla på med brytarspetsar och kamvinklar. Upp till 1500 varv och vrid fördelaren till rätt gradtal. Hur smidigt som helst och bilen går kanon. När jag var klar så pajade stroboskoplampan. Fast för 199kr på Jula så är jag inte förvånad. Det är alltid dyrt att köpa billigt! Fortsatt trevlig helg!

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...