Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

8 minuter sedan, Volvo Laplander Camper säger:

Det var ju en dyr rackare 63 SEK

Beskrivning

Art.nr: 18P00857

Kolvpackning 1.3/8" =34,92 mm    ska du ha många är jkpg nog billigare men tror inte de har hemsida man får ringa. 

Ja 2 sådana för 63 kroch 2 dammskydd för runt 90 kr st. Då är 220 kr inte så farligt för en sats. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Er hjemme igjen etter blindtarmbetennelse. Har hatt en svak smerte i magen noen dager, men på onsdagskvelden ble det litt vondt. Det hjalp å løsne på beltet. 

 

På torsdagen tok jeg en tur til doktoren, og hun sendte meg rett på akutten i Tønsberg. Hun hadde mistanke om blindtarmbetennelse, men jeg var i mye bedre form enn folk med blindtarmbetennelse vanligvis er. Etter CT-skanning ble blindtarmbetennelsen bekrefta. Jeg ble operert fredagskvelden og kom hjem i går (lørdagen). Kirurgen sa at blindtarmen hadde begynt å sprekke, så det var bra de fikk tatt den. 

 

Nå får jeg ikke lov til å løfte over to kilo på en måned. Må gå på antibiotika i fem dager. Har litt vondt, men ikke verre enn at jeg takler det uten smertestillende. 

 

Snapchat-851927769.thumb.jpg.1c23679ff27ea59a75446a2182bb17bf.jpg

 

  • Like 2
  • Sad 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

@Kristaga  det var tråkigt du får krya på dig , skickat ingen likes.

 

Var själv förra veckan inte på en fullständig ct, efter blod i urin och lite värden som tydde på tråkigheter men som vanligt var det min kropp som spelade läkarna ett spratt igen.   Tittade över c202 igår för en skåne tur med början på måndagen , skulle skjutsa äldsta dottern till flyget och tänkt åka runt lite och även besöka forummedlem med många bra bygglösningar och låta valparna får nosa lite på varandra.   Men idag vaknar man upp med tre sjuka ungar och egna huvudet känns som baksmälla, allt inställt blir en kvick tur och retur till köpenhamns flyget med vanlig bil. 

 

 

 

 
 
  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Några av mina packningar till fag cylinder hade fått 32 i mått trots det är en 28 cylinder mycket märkligt!  

 

I kväll påbörjades översyn av bromsarna på c202 och den lite tillfälligt packningsbytta hjulcylinder hade också nu lite större packning nu efter några dagar.   Något verkar få gummit att växa, huvudmisstänkt är biltemas bromsrengörare som packningen  rengjordes i , gjorde även rent några dammskydd och en stund senare var de också lite för stora och sladdriga.   Det kan även vara biltemas rödsprit som innehåller något nytt som angriper gummit, en packning ligger och badar i sprit över natten och en i bromsrengörare. Det är tråkigt när packningarna efteråt de är monterade börjar svälla och kärva så bromsarna anligger bara för att cylindern efter honig gjorts ren i något som angriper gummit.      Rödsprit påverkade inte nämnvärt men bromsrengöring får under inga omständigheter komma i närheten gummi detaljer damasker packningar mm se bilden.    DSC02178xx.jpg.39a8368fd7eefec5c35100a234f3d3de.jpg

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kul att du hittade slangar.

Jag ser många kommentarer om till exempel Tatanka och Taigens prissättningar både här och där.

Vill bara säga att de faktiskt är en enorm resurs,.

Jag har svårigheter att hitta delar till min bil, Taigen har och är egentligen inte så speciellt dyr, tänk på lagerkostnaden och personal mm som skall hantera alla delar, hos en firma som ej pumpar ut nya delar. Tyvärr utom Taigens förmåga är det faktiskt frakten som avskräcker mej, då tullen slår i hop alla kostnader man haft och det får man betala för. Det kan inte taigen rå på eller för. Frakt priserna i Sverige och Norge är väldigt höga.

Lika så med Tatanka, han äger faktiskt rättigheterna till att tillverka nya delar till Volvo TGB serien. Det måste ha kostat och någon gång skall det väl betala sej. Om någon börjar tillverka special delar så riskerar de att hamna i klistret, Ja en bromsslang är väl inget att bråka om, men det finns annat som de faktiskt betalat en hel del för att få rättigheterna till. om jag fattat rätt.

 

Tycker som sagt att jämföra andra massproducerade liknade delar med dem blir lite orättvist.

Vi skall nog vara glad de finns.

  • Like 2
  • Thanks 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

E5DD71B3-35F0-4A1D-B995-B33FD54B219C.jpeg.642d95a3897e40d8706a5f45cf6689ae.jpegHåller med Hansen, Tatanka är en viktig resurs för oss Tgb ägare i alla fall  typ 11 bilar. Claes.., Vänlig, och har för det mesta tid att förklara och berätta hur man gör för oss som är beroende av goda råd och andras kompetens. ”De flesta har nog hört historien om skruven som skulle bytas”” och 5-10 minuters rådgivning är också värt    något. Men,  för Eile, supermeken, är det helt klart onödigt att betala för något man redan har kompetens kring.

   I natt var det dags att campa med tgb, kl 23 klart och måne endast + 3, glömt underställ till pyjamas och kaffet - så det blev att åka hem, inte så långt men lite snopet. Kändes skönt att vakna i en varm säng och sluppit frysa hela natten!!

 

  • Like 1
  • Haha 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Får väl förtydliga Claes har inga c202 delar dessa delar ligger fortfarande under volvo och de delar båda fordonen delar tex fd lager boxar mm har volvo. Bör tråden Reservdelslista Volvo Vapl/Felt/C202  raderas. , jag raderade mina slangtips och supermeken kommer nog lämna forumen innom något år när artrosen helt tagit över och bilen skeppats iväg.   Om en återförsäljare är intresserad av att lägga upp c202 delar så är det väl fördel förde få ägarna här i Sverige och det stora antal som finns utomlands. Jag lägger dock inte min tid på detta men skrev bara att intresse fanns på ett upplägg för c202 som Claes har för c303.    

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Helt rätt att marginaler kan vara onödigt stora. Det är svårt att bedöma var ett rimligt pris bör ligga. Har absolut köpt hos andra leverantörer med lägre pris men inte fått samma rådgivning. Jag kanske är en dyr kund?
   Nej, sluta inte att medverka i forumet Eile! Jag tycker Du har fört många intressanta och tankeväckande dialoger. Många redovisar snygga lösningar och fantastiska projekt men du tillhör dem som även diskuterar och analyserar lite mer, vilket jag tycker är bra. Jag har tex lagt provbitar av mitt urval av slangar i 95 och 98 bensin, tack vare en tråd du har tagit upp, skall kolla vad som hänt vid tillfälle.

  Tråkigt med artrosen, så vitt jag förstår skall man bita ihop och promenera till man får något i ögat, med förhoppning om många nya roliga inlägg artros eller ej!

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Artrosen är från dag till dag men enl röntgen och ingen större verkan av kortison det en tidsfråga.    Därför är jag aktiv på facebook och skapar intresse för c202 så den går att sälja när den dagen kommer.  Här i landet är ju dessa värdelösa de har ju ingen militär bakgrund och EU länderna godkänner inte motorbyten,  så för att få något tillbaks i pengar så gäller långväga export eller A-traktor.   Dock är det lite roligt att se hur många världen över som byggt om och åker 5vxlat med m47'or vilket jag var först med för över 20 år sen och hur många som fått upp ögonen på dessa bilar som lämpliga overlandning fordon.  Tok ideer från en som inte följer reglerna. 

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På 2020-09-11 på 10:25, Volvo Laplander Camper säger:

Det var inte så jag menade, i mitt fall har tatanka inget till c202 .

 

Nä jag vet det. Du är väldigt duktig på att hitta delar och alternativ, till alla möjliga fordon och annat. det har hjälpt många även mej.:excl:

 

Ville dock ändå skriva och berätta vad jag tycker om dem, Jag läser så mycket negativt om prissättningar hos en del som tillhanda håller delar och tillbehör till oss.

Samtidigt ser jag på div marknader och träffar vad vissa tar betalt för delar eller annat "militäria"

Många av dem är inte billiga en del heller,  Ändå handlar folk rejält.

Men det finns en del som har riktigt bra priser också, inte tal om annat.

Fyndade bland annat en helt oanvänd vindrock M69 med foder samt MC ordonnans byxor även de med foder och helt oanvända. för totalt 150 kr.

Ser jag på nätet hittar jag för 1495 kr st utan foder för nya. eller 690 kr begagnade med foder. "OBS " Snabb sökning. 

 

Så alternativen finns, men de delar dom få som kan leverera än i dag. Ja de har en rimlig kostnad, går samma saker på Auktion, blir priset ofta mer

 

Kan säga att de delar jag köpte från Tyskland nu senast, var dyrare än Taigens, men frakten och att man slipper tull kostnader samt skatter, moms , mm gjorde att det vart billigare i slutändan ändå. Så tyvärr som jag skrev, frakt kostnaderna, ligger högt i Sverige och Norge, Något som missgynnar de som säljer där tyvärr. Och de kan inte påverka det så mycket. 

 

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så från det ena till det andra.

 

Familjen är ju med i ett semester bytar "klubb" 

Vilket innebär att vi har ett antal hotell nätter på div fina hotell världen om,  Där vi kan byta hotell med andra, som har hotell på andra platser.

I höstas bokade vi ju en vecka i April på Malta, och en vecka på Teneriffa nu i Oktober. Den i Malta i April kan ni ju räkna ut hur det gick med, Hotellet stängde ner på grund av covod 19 och har flyttats till okänt datum. 

Den till Teneriffa nu i Oktober, fick jag mail om att de stängt hotellet vi bokat i, Men uppgraderat oss till ett syster hotell i närheten.

Så långt allt väl. 

Men Tjejen har blivit sjuk, och har en planerad/akut operation, som väntar. och hon kan med störta sannolikhet ej åka, Om hon kan så vill hon inte, om något skulle gå galet och det visar sej när vi är borta,

Dottern vill inte åka på grund av att hon dels tror att alla vänner inte vill leka med henne när hon kommer hem på flera veckor, på grund av just covid 19 risken. Samt hon vill ha mamma sin med.

Ja hon vet väl vid detta laget att jag är lite"annorlunda" och inte tänker på risker som mamma gör, samt det blir sämre markservice -_-

 

Men jag vill banne mej åka, trots att man måste ha munskydd både inne och ute bland folk, Undantaget är när man äter eller badar och liknade, 

Lösning ? Jag får väl sitta i poolen eller havet och dricka öl på dagarna :D.

 

Blir lite skumt när vi bokat en hel lägenhet, att åka själv till den, men jag kanske kan lura med mej någon.

Nåja skulle det dra ut på tiden med tjejens operation, och jag behövs hemma, ja då får jag väl också ställa in. 

Vi har ju ett avboknings skydd, så veckan kan flyttas både i tid och ort.Dock ej för tätt inpå.

Så det lär göras fort i så fall,  jag vill ju ha lite ledigt i solen. Dyka, simma samt se något annat än slätten och det vanliga.

Att hitta något annat i höst kan bli svårt

 

Svårt det med flygbokning. törs jag boka nu ?.

Eller vänta och chansa på att det finns biljetter kvar ner till rimliga priser. Eller att restriktionerna ändras så det ej går att resa.

Bokar jag nu och det ej blir någon resa så har de flesta bolag lagt in att det ej är återbetalnings skyldiga med olika hänvisningar.

Jag kan förstå dem, de går ju på knäna.

 

Avrådan om ej nödvändiga resor. Jo.  Vem bedömer vad som vad som är nödvändigt, Det ligger i betraktaren öga. Mina leder skulle må bra av både värme och vila ;)

 

Bara att vänta lite till och ha is imagen. 

 

Jag får greja lite med bilarna, och se om jag kan få den där förbannade el kabeln till mitt garage nergrävd, Snart tar jag plogen och plogar upp ett dike rakt genom trädgården sedan bärbuskar, träd mm.

Alternativt bara lägger den på marken. vill ju få ordning innan vintern.

 

Huj en halv roman om inget som har med terrängbilar att göra. Igen :blush:

 

Fridens Folks

 

 

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pillat med lite av varje.

Bytt från LED till vanliga lampor i Narvanan.LED är väl inte godkända i Sverige på en bil med vanliga H 4 lampor original , Men det gav ett gott sken :D

En kabel till helljuset hade gått av på 2 ställen. Satt riktigt dumt till. så en del små sår på händerna som vanligt.

Då extra ljusen slutade att fungera samtidigt så misstänker jag att det är en ström tjuv som orsakat skadorna, och de gav sej när jag började fippla med kablarna. 

Ja eller misstänker i ett fall och är säker på det andra, då tjuven satt kvar på styr ströms kabeln till reläerna, antagligen har det suttit en till då det var många lysen på bilen när jag köpte den.

Skall köpa nytt kontakt stycke med lite längre kablar och göra allt lite längre och bättre.

Hoppas ju ha kvar Narvanan ett tag till. 

Skall prova en budget variant bak och sätta spiraler från en Jeep mellan axel och ram, typ som man gjorde på 13 bilen fram. så den inte ser så trött ut bak som den egentligen är.

 

Så har jag ägnat en del tid på fyrhjulingen.

Plockat isär en del kontakt stycken och pillat på dem så elen fungerar.

Även där en kabel som gått av till ett blinkers lyse. Måste köpa hem krymp slang och göra om och rätt där. sitter bara ett skarv don och eltape där nu. 

Så det viktigaste, klura ut varför den flödar över både vid gång och när den står. 

Det kom en droppe då och då när jag köpte den, och det saknades en slang till en vakuum del från botten på flottörhuset, en anledning till att pruta.

Jag har plockat isär förgasaren en gång tidigare, och spände då upp nålen på flottören, det hjälpte en stund. men så började det rinna ur förgasaren igen, så en svets tång fick agera bränsle kran.

Men nu rev jag ner den igen, och funderade lite till när jag hade den isär. 

Ser en liten pigg bak på nålen. och en liten försänkning på vad som varit baksidan av anliggningen på flottören.. Det slår mej som en blixt från klar himmel, förra ägaren har satt flottören fel, vänt den åt fel håll.

Sätter metall pinnen rakt igen, och vänder på den, och det passar perfekt, Skruva i hop allt och på med bränsle slang. 

Tätt.  körde lite, fyllde tanken till full, Tätt. Kan meddela att det vart en helt annan gång på maskinen, Nu svarar den på gasen som den skall och kommer fort upp i topp hastighet. Utan blödrande,

Ren tur jag såg detta, inte lätt att hitta vad någon annan satt i hop fel om man aldrig skruvat på samma sak, och ej har tillgång till något att få information från. Han faktiskt sätta ut en annons om att köpa en förgasare. Dock bort tagen nu ,

Så nu kunde jag skruva tillbaka kåpor mm, och anser den fullt körbar, bara en lampa på instrumentet som indikerar att hög växeln är i som ej fungerar nu, övriga lägen visa den, 

 

Lite hjul inställning och el fix samt detta med förgasaren, ja samt smörjning av div saker. så vart en fullt fungerande, skönt att någon annan gjort service och genomgång av motor mm, , men sedan ledsnat och sålde den billigt. Allt gammalt jag köper behöver ju inte vara hopplösa fall.

 

Ja i kväll scouterna, och fortsätta min  ledar utbildning där. Tälja elda  tända lyktors övning för de i minsta gruppen i kväll, 

De får nog roligt, Tur vi hade sjukvård senast ;)

 

Jo jag har sagt till en gång till om grävare, nu lyssnade han, och letar faktiskt själv. hyra av typ cram blev för dyrt. men innan helgen skall kabeln vara nere, 

Undrar om han sett min annonsering om lokal eller mindre gård hyres, och slog i hop 1 och 1 när jag funderade på hur lång uppsägnings tid jag har på huset.

 

Fridens folks 

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag besiktigade min "nya" 11 idag :)

 

Jag köpte den för en månad sedan, efter att ha kört förbi och sett den i nästan 10 år och tänkt att det är synd att den står ute och rostar sönder. Bromsarna var helt kass, hjulcylindrar och backar fram byttes. Lyckligtvis kunde huvudcylindern räddas. Annars var det mest lite smågrejer och något relä som hade gett upp. De kunde bygga ordentliga grejer på 70-talet! (Är det förresten någon som vet var ramnummer sitter?)

 

Motorn går som en dröm, däcken är stenhårda och skulle nog behöva bytas. Hjälpstyrarmen hade nog gillat nya bussningar. Bortsett från det är det mest lite rostlagning och några liter färg, sedan har man en riktigt fin vinterbil!

 

Efter några mil i bilen så kan jag konstatera att de som tycker att komforten är dålig i 11-bilen har nog åkt alldeles för lite kapell-valp! Komforten är ju oslagbar, även med original stolar och original ljudisolering!

 

Nu blir det inköp av plåt, svetsgas och några liter grön färg, utan uppvärmt garage så vill man ju hinna måla så mycket som möjligt innan det blir för kallt.

 

Och besiktningen då.... Jodå, CO-halten var lite hög och besiktningsmannen ville inte riktigt använda ordet reflexer om de reflexer som satt bak. Jag hävdade att det faktiskt hade varit reflexer och har nu en godkänd bil att köra med. Nya reflexer är beställda och CO-halten är ju ganska snabbt justerad så det ser jag som en lyckad fredag!

 

Trevlig helg på er!

IMG_1005.JPG

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...