Gå till innehåll

Motorvärmare med cirkulationspump :-)


Svana

Rekommendera Poster

b2600 började skriva om motorvärmar-planer på sin bil, och jag kom på detta..

 

På 123ignitions hemsida, där jag och andra köpt brytarlösa fördelare till våra tgbs, där säljs en slangvärmare med cirkulationspump som jag är ruggigt sugen på. Alltså en plastbox med värmeelement och pump i, som man monterar enkelt på en kylvattenslang i fordonet.

Ingen aning om fabrikat, men kanske nån som redan testat den och vet om den är pålitlig? Tror det är finfint för våra bilar :D

 

http://www.123ignition.se/produkter.php?id=104

 

Någon som vet? Bra / dåligt?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

För min del skiter jag i priset, bara den är bra och håller i längden. Jag har blivit lite bortskämd genom åren, använder motor och kupevärmare i alla mina fordon när tempen är under +5 grader, tycker det "känns bra" för både motorer och för kroppen.

Kommer testa investera en sedan och se hur den lirar. Jag tror den är betydligt effektivare än en traditionell doppvärmare pga cirkulationen. Dessutom är isåfall redan kupeelementen hyfsat varma redan vid startögonblicket, och du får kupevärmen direkt när du startar fläkten :)

På folkraceklubben har vi alltid kört med sådana cirkulationsvärmare, och där har det alltid funkat perfekt. Vill minnas att tom ventilkåporna brukade vara varma vid minusgrader ute, och då snackar vi 7 liters turbodiesel Volvo TD70 (gammal väghyvel) , men det är klart att det va nog ännu större effekt på den värmaren. Men just cirkulationen tycker jag bara verkar positiv faktiskt. :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Det står att den inte ska störa flödet, men det jag funderade på är diametern på anslutningen om den passar våra slangar i Tgb

 

Man får mäta lite. Annars gör man enkla adaptrar så dom passar. Att kylvattnet cirkulerar med motorns vattenpump under körning vet jag, men det förutsätter givetvis att man får bort ev. luftfickor efter monteringen. Hmm, var kan bästa placeringen vara? Gärna någonstans där det finns bra plats. Första tanken blev bak vid bakre värmepaketet??

 

Vad tror ni, någon som har sett sprängskiss på rör / slangdragningen av vårat kylvatten?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det jag som tänkter fel eller blir det inte problem med termostaten? Jag tänker att cirkulationspumpen inte hjälper till föränn termostaten öppnar kylvattenkretsen så att vattnet kan cirkulera? Så att den fungerar som en konvektionsvärmere tills termostaten öppnat så att vattnet kan cirkulera.

 

Tänker jag fel eller planerar ni att göra en bypass runt termostaten?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan man inte koppla in den på samma "krets" som fotogenmotorvärmaren går på? Altså inte då direkt på dom yttre "kontakterna" men att man drar upp den ena och "T:ar" den andra. Sen en liten luftningsskruv och montage bredvid vakumventilen.

Fixade en bild..

 

kylsystem.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...