Gå till innehåll

H.Hansen's Blog

  • poster
    28
  • kommentarer
    22
  • visningar
    87 510

En vecka med TGB fixar tema


H.Hansen

1 029 visningar

Hej denna vecka har gått i TGB fixarnas tecken, Tisdagen användes åt att spola ur min 13 bil invändigt och torkar rent, samt fixa med reläer till torkarmotor. Den står nu redo för en finale yttre tvätt innan servicen.Då jag "bara" grovspolade av den senast.

Under lördagen skall de få sej en sväng av hetvatten tvätten, det gör mumma för fast torkad lera.

 

Så ringde kompisarna med en 11a bil som är till salu där jag bytte bromsbelägg fram för några veckor sedan, men konstaterade att en av cylindrarna på framhjulet antagligen satt fast. och då de provade ombesiktning, så fick de ner slag på just anliggande bromsar på det samma hjulet. Så onsdagen viktes åt att riva bort cylindrarna och renovera dessa då den skulle besiktigas på torsdagen och eventuellt säljas nu på lördag.

Och ena cylindern satt ordentligt fast, jag plockade bort den, och tog bort det rost jag kunde och dränkte den i rostlösningsmedel, fick sedan skruva tillbaka den, samt göra ett packningsbyte på den andra cylindern, så den höll tätt när vi provade att med bromsens hjälp få ut den kolven som satt som berget. en stor rörtång för att spärra den fungerande kolven krävdes och en stor polygrip för att hålla i hop rörtången :ph34r:

Men till slut vann bromssystemet över den fast rostade kolven, och båda cylindrarna kunde skruvas bort för horning och nya tätningar. tydligen lyckades jag/vi för den slutade dra snett vid inbromsning och bilprovningen var nöjd, lite el delar skakade jag fram ur gömmorna, och de kunde byta ut några delar samt få fart på andra, så nu är den bilen nybesiktigad och helt fungerande med renoverade bromsar. allt för att kommande ägare skall få en väldigt fin och bra bil.

Synd jag inte hade slantarna själv till den, den är jäkligt fin och helt rätt pris för en alu zinkare fullt utrustad med lulllull samt goa däck på :unsure:

 

I dag var jag och hämtade Olerums markägares 13 bil, den skall få sej en välbehövlig service och lite hela delar.

är inte säker men jag tror inte den har tvättats ordentligt sedan den togs i bruk på Olerumsgård.

Det tog då fyra timmar att få den ren med en kraftig varmvatten tvätt.

Nu står den och torkar, så i morgon blir det till att byta oljor i alla axlar-portaler-växelådor samt motorer på både min och markägarens 13 bil :)

Tror nog det tar den dagen i anspråk, så får jag börja fixa med att byta lite små delar på bilarna under söndagen.

Hoppas hinna med så mycket som möjligt denna helg, då det verkar som det är tomt i garaget för övrigt och då får vi gott och väl plats med båda bilarna på rad där inne.

Så skönt att fått möjlighet att komma inom hus i en riktig verkstad, och slippa blå hallen för tillfället :P

Japp som ni ser är helgen fullbokad och jag skall nog ta tidig kväller i dag ^_^

Är lite små nöjd då jag fick ta traktorgrävaren och "städa av tvätt platsen med planerings skopan, innan jag började i dag, nu rinner vattnet undan som det skall och det är grovt grus på tvätt plattan i stället för lervälling :D

0 Kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Gäst
Lägg till en kommentar...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...