Jump to content
  • entries
    28
  • comments
    22
  • views
    87,612

Isbrytaren och lite annat


H.Hansen

2,782 views

Jag får väll visa vad ca 15 cm is kan göra med fronten på en 13 bil.

Nu skulle det ju inte vara djupare än att däckena fortfarande skulle synas, sa de åt mej, JA ok jag vet ju som banansvarig att det kan variera och att just nu var det mycket vatten överallt, men isen hade inta samma kaliber på andra ställen så jag tyckte det var lugnt då jag räknat med ca 7 cm is.

 

Man ser ju på myrvattenlinjen från batteri lådan och framåt hur djupt bilen doppades när isen brast.

P1170297_zpscea8e0bd.jpg

Skadorna är ju inte så enormt farliga, men på ett lite jobbigt och känsligt ställe då ljusbilden kommer påverkas av hur slut resultatet bli.

P1170294_zpsa039952d.jpg

Sen är det ju det där vad man är bra på och inte, där skall jag villigt erkänna att rikta bilplåt inte är min starka sida

P1170295_zps1b19adc3.jpg

Å här måste det ju bli bra och rätt, spackel fixar det inte, ja om det skall bli riktigt gjort då.

Så nu hoppas jag att någon i klubben är duktig på att använda hyrualisk press då en fin sådan satts finns i verkstaden, sen någon som kan knacka lite plåt vore guld värd. Ja annars får jag väll göra som vanligt, bara prova på själv och hoppas det går bra :D

Tar jag bort spolarvätske burken kommer man åt skapligt "tror jag" :ph34r:

 

Andra sidan var det inte farligt alls på, där är det bara en ny sarg till lyktglaset som krävs, vilket jag turligt nog råkar ha på reserdels hyllan fast jag nyligen satte dit två på kompisens bil

P1170296_zps849bc6cf.jpg

Han till och med erbjöd sej att skänka tillbaka dem, men det reder sej ändå

 

 

Jag vart tvungen att flytta på lite av mina saker jag börjat drälla runt verkstaden hos markägaren I Olerum i dag, då de riskerade att följa med i snösvängen.

Så vad bättre än att släpa in de i verkstaden, som jag såg att jag sakta håller på att fylla med mina "projekt " och bra att ha saker -_- samt att jag förflyttat svetsen min och en del andra skrymmande maskiner dit . tur att de har användning för en del av sakerna :P

 

Först släpades min alu låda som saknade bakstycke och kommer från okänt militärfordon in.

P1170299_zpsc990d4c8.jpg

Där provade jag den utmärkta lilla plasma skäraren han har för att kapa upp nytt bakstycke i alu durk

P1170302_zpsf53afe68.jpg

Och för att vara första gången jag använde en sådan så vart jag nöjd, I morgon inhandlas alu popnit i lämplig längd och storlek så skall aludurken borras och nitas fast.

P1170301_zps1ce45d27.jpg

Detta blir baksidan som kommer stå på flaket vänd mot hytten. för att det skall bli riktigt bra måste jag svetsa i hop en ställning över motorn och batterilådan, som är fällbar mot flaket till så jag fortfarande kommer åt att skruva även när flak med nya förvarings lådan är på plats.

 

Sen har jag ju min dryga 2 meter långa tryckluft tank liggandes där,

P1170303_zps983e3ce5.jpg

Markägaren hade använt den för att lägga sitt nya slit stål till planerings skopan på, så han hittade det när han behövde det, i dag hade han ju sällkap i verkstaden och beslutade att det var dags att lyfta in skopan för lite ombyggnad och byte av slitstål.

När vi ändå var i farten så satte vi igång hans 21 kw dieselvärmare för att tina av snö och is från tanken som skulle klyvas för att bli plogblads ämnen.

Så fick vi det extra varm och gott när vi skulle tillbringa dagen där också :)

P1170300_zps342387a2.jpg

Med den fina plasma skäraren var långsidorna på tanken snart avklarade och resten tog jag med stora rondellen

P1170306_zpsfeca9df2.jpg

Två fina plogbladsämnen ^_^ Nu har jag en lämplig halva att bygga på,

Å någon annan en halva, det är många som sliter i den, men då jag prioriterar tjänster och gentjänster före pengar som oftast, så går den nog gratis till kenny69 som hjälpt mej mycket under de fem år jag hållt mej här nere, i för mej södra Sverige. Genom att jag har krängt av och på alla mina däck gratis på hans jobb,å det har blivit ett bra gäng med både vanliga bildäck och terrängbils däck genom åren. Utnyttjat deras pelarlyft ett otal gånger, och bara att få komma in i värmen och få hjälp med både det ena och andra massor av gånger, så ser jag ett utmärkt till fälle att få ge något tillbaka.

 

Men så var det där med att min blivande kombinerade vardags bil/servicbuss skulle in för besiktning i morgon,

P1170304_zpsbe213b7f.jpg

Så när jag hade gjort ovanstående jobb använde jag mina sista krafter att fixa lite med den när verkstaden ändå var varm.

Ja så mycket vart det inte gjort, jag skruvade fast en låsbar alulåda på flaket. städade ur en del saker och packade resterande så det inte kan fara omkring i hytten.Plockade fram varnings triangeln och reflex västen.

Så skulle jag fixa lite med ena sido spegeln, men nu hade mina fingrar börjat strejka för länge sedan, och det vart 7 års olycka, och rota fram en annan spegel och skruva dit tills jag får tag i nytt glas till original spegeln.

 

Hoppas den går igenom så jag kan börja med 13 bilen och alla projekt som jag har runt och på den snart :)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...