Jump to content
 • entries
  28
 • comments
  22
 • views
  87,585

Blanka papper på besiktningen i dag 2013-04-10


H.Hansen

3,140 views

blog-0752317001365626047.jpgI dag kl 09 00 hade jag tid hos bilprovningen i Norrköping.

Efter en del sista dagen samt kvällen fixa, som att palla upp hela bilen och plocka isär alla bromsar för rengörning-byte av några bromsband samt justering av dem, fixa fönster spolningen som det var stopp i, sätta dit nya reflexer bak och en sista koll av alla lysen. och annat som man gör innan det är dags att visa upp sin pärla.

Steg jag upp tidigt och började rulla med god marginal tidsmässigt in mot Norrköping. 20 min innan jag hade tid rullade jag in på bilprovningens kö parkering.

Jag han inte ens stanna eller anmäla mej så öppnades porten och mitt reg nr lyste på skylten, de vinkade in mej medans jag fortfarande var rullandes.

Fösta tanken var, vad tusan nu då är de så sugna på att hitta fel på bilen :P , Jag rullade snällt in, och där mötte två kontrollanter upp och hälsade mej välkommen.

Första kommentaren var det där ser ut som en leksak, och det var ju bara att erkänna att så var fallet. sedan kollade de snabbt men säkert igenom sina punkter, och en körde i väg med pärlan, för broms prov och vad den nu kollar på sin lilla runda.

Ja innan kl 09:00 hade jag ett blankt och fint papper i handen och kunde åka hemåt.

RIKTIGT bra service av dem och bra bemötande. Så som det skall vara tycker jag då besiktningen egentligen inte är av ondo, utan för mej en oberoende koll på att allt är ok med bilen som egentligen gynnar både mej och andra. jag får veta om jag missat något eller behöver byta ut allt laga saker och andra har en garanti på att jag har en så säker bil som möjligt, Ja i alla fall direkt efter besiktningen ^_^

 

Passade på att svänga förbi bygg max och hämta hem isolering och lite annat som vi/jag skall ha när tilllägs isoleringen och nya panelen på "flygeln på torpet skall i gång.

Lossa lite sedan kaffe naturligtvis.

2013-04-10110207_zps48173e17.jpg

Då det av olika anledningar inte blivit någon koll av körområdet sedan trettondagen,Mest på grund av snö mängden. passade jag på att fira det blanka pappret med att ta en sväng för att "försöka" se hur det såg ut,

Det blev en lite smått svettig sväng. Där solen inte kommit åt var det lite väl mycket snö.

2013-04-10200555_zps4d456467.jpg

På andra ställen var det mest lerigt. men isen på surhålena bar i dag så "ODEN" slapp bryta is i alla fall :)

Inte ens "granit berget" hade lyckats suga åt sej av den lilla värme solen gett på dagarna. Nu hade jag väldigt bra grepp med den nya däckena, men skare med is under, gjorde att jag var tvungen att full diffa och mata på ordentligt på låg tvåan för att ta mej upp den lätta vägen.

Det gick inte så långt att jag behövde dra ut vinsch vajern trotts att jag var säker på att jag skulle behöva det flera gånger innan jag provat att köra där jag tänkt mej.

Hög grund gas och snurr på hjulen så de skottade bort snön var dagen melodi :D

Ja en timme sedan var det mörkt och jag ganska svettig av allt rattande, så då svängde jag hemåt och väntar med resten av området till en annan dag.

Kunde konstatera att den blöta hösten satt sina spår på slingorna och spolat bort en del material, samt att snön tagit en del större gran toppar, så det blir till att ge sej ut och såga samt släpa undan dem när det tinat undan lite mer.

En tur med Huddigen för att plocka bort några stenar och försöka fylla igen de värsta spåren på TT banan skulle inte heller skada.

Ja det var väll allt för denna gång, men det blir snart nya turer med ODEN i skogen ^_^

Fridens folk

4 Comments


Recommended Comments

Ja jag är faktiskt glatt överraskad över däckens förmåga att greppa i det mesta, Visst jag fick diffa både fram och bak, men den tuggade snällt framåt. och det var nog som du skriver Andreas att snön var tryckt över axlarna och mot delar av ramen.

Som jag skrev körde till ställen där jag var övertygad om jag jag skulle få vinscha mej upp. men det behövdes inte. 

En brant på berget har jag fått vinsch upp både mej själv och andra 13 bilar på bart men blött underlag, där åkte jag upp utan större bekymmer med snö ovan på is upp för berget  :)

 • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...