Jump to content
  • entries
    28
  • comments
    22
  • views
    87,344

Servo bygg delarna jag inskaffade.


H.Hansen

3,518 views

Ja så har även jag kommit till servo byggandets träsk av olika delar och metoder.

Som vanligt ett impulsköp, men som med Aluzink hytten kommer att ge ODEN både en ansiktslyftning och bekvämlighets höjande faktor.

 

Ok vad har inskaffats då, jo ett "kitt" från MB Geländewagen

Detta innehöll

Pump

Styrsnäcka

Ledningar

Rattaxel

 

Till detta köpte jag resterande rattaxel/rattstång och ratt.

Foto ja naturligtvis

photobucket-36521-1369254755762_zpsb9e9ca21.jpg

photobucket-37750-1369254622499_zps80172f21.jpg

Jag började med att kolla runt lite angående pumpen, som enligt min mening inte är för klen, men faktiskt smidigare än andra Geländewagen pumpar med mindre kapacitet. Alltså de yttre måtten var lite mindre, vilket blir en fördel då det inte är allt för gott om plats.

photobucket-23608-1369254734466_zpsbfea2b57.jpgEn liten spec på vad den klara av

photobucket-37213-1369254691416_zps5a91687d.jpgDet första som måste till då jag planerar att svarva ner axeln till pitman armen så den passar i volvo snäckans genomföring i ramen Var att få av själva pitman armen, vilka brukar sitta något enormt hårt, då de väldigt sällan är lossade tidigare.

Stora tre kvart tum mutter maskinen och en kraft hylsa fixade muttern. sedan vart det att hänga på en 5 tons hydraulisk avdragare och pumpa allt vad den klarade av

photobucket-36699-1369254595994_zps2fa85d80.jpg

Ok då det inte räckte, åkte gastuberna fram och jag värmde i 2 min, sedan hoppade allt isär så snällt

photobucket-15961-1369254569930_zpsaa6b20cf.jpg

Så nu är det dags att plocka loss axeln och börja mäta, nu råkar jag ha en del av en ram där volvo snäckan sitter kvar, så jag kan plocka bort den och mäta samt passa in G Wagen snäckan på den rambiten innan jag börjar riva på ODEn, på det viset har jag bilen körbar tills de delarna är klara att plockas över,

Jag råkar också ha ett B 30 block liggandes med vattenpump och annat som krävs för att få pumpen på rätt plats utan att jag skall behöva krypa och mäta allt för mycket på bilens motor, vilket även det underlättar en del och bilen är körbar tills det är dags att plocka över allt.

Det sitter faktiskt en rostig hytt på ramdelen jag har så jag kan experimentera med den när rattaxel- rattstång med ratt skall kapas till rätta och nytt fäste för rattstången byggas, så ser jag hur mycket jag måste höja hytten och göra distanserna färdig då jag ändå lyfter av hytt och byter den samtidigt med servo monteringen.

 

Känns bra att jag sparat allt "skrot" nu när jag skall till med detta och jag kan ha bilen körbar tills allt är klart för montering.

Att det finns några som gått Geländewagen vägen före mej och en massa erfarenhet här på forumet är ju ingen nackdel det heller :)

Jag kommer naturligtvis hålla de som är intresserad uppdaterad om vad som händer i garagets terapi hörna med namnet Hansen tillskrivet ockupanten som hålls där B)

3 Comments


Recommended Comments

Jo det var lite av tanken, visst jag gillar att bygga, men om det går att ta genvägar som det med rattstången så skadar det ju inte, bara att få med rätt blinkers spak med hel och halv ljus omkopplaren på, som slår till baka när man rattat klart svängen när blinkersen är på känns som en genväg, och att slippa bygga ett nytt hölje till rattaxeln ja det spar några timmar det med,

En smidigare pump kan ju även det underlätta,då varje cm verkar behövas, sen att jag har möjligheten att pressa nya slangar i verkstaden ja ingen nackdel det heller, Det står en svarv jag använde i veckan för att fixa en 60 mm tapp till en grävmaskin, så den kan jag nog nyttja om det behövs, ingen avancerad svarvning för det kan jag inte, har för lite erfarenhet på svarv för det, men ändå, plasma skärare och fler olika svetsar mig-pinne - gassvets borde räcka för att fixa det mesta, det finns faktiskt tig också men det vet jag inte om jag behärskar heller, vi har inte plockat upp de grejorna ur kartongen än.

Börjar riva med det hela i veckan om det inte ösregnar då test bygg hytt/ramen står utomhus och jag vill inte släpa in den i onödan, men att plocka bort snäckan och börja kolla på mått på rattstång samt fixa lite med nya snäckan borde jag då hinna med i alla fall .

Skall köra hem Aluzink hytten till torpet så jag kan fixa med den lite mer utan att störas av att de rycker i mej till något annat, kommer behöva närhet till säng om jag skall börja slipa på den, då det tar något för jävligt på ryggen, så det får ta den tid det tar.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...