Gå till innehåll

Lasse303

Löjtnant
  • Innehålls Antal

    268
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    13

Allt postat av Lasse303

  1. Oj - inte så kul med trasiga dämpare! Delar som hängt med i ca 50 år har nog i många fall passerat BF datum. Lycka till med bytet. På min bil för nästan exakt ett år sen upptäckte jag att påfyllning primär krets bromsar var helt tom - exakt samma hände under veckan. Letar efter läcka, men hittar inget. Tänker att, vira in bromsservo, anslutningar mm med torkpapper och fylla på bromsv. och lufta systemet. Har jag tur blir det kladdigt på något ställe. Hittar jag inget blir det kanske att köpa bromsservo i alla fall utan att veta var och hur det läcker🤔. Kanske någon som vet var den sannolika läckan brukar vara? 🙂 Till sist något roligt - köpt tält med vedkamin. Det är kallt att sova i bilen - 7 förra natten, bättre med ett uppvärmt tält💤
  2. Jag funderade på att fixa till durkplåten baktill, och fick rådet att slipa plåtrent och dra på något slag av epoxy (gult?) inom 4 timmar, men det blev tyvärr inte av. Det kanske går att jämföra med en bensintank. Vill minnas att någon visat ett fix på renovering av insidan i ett inlägg. Tanken rostar! Jag brukar försöka att tanka fullt vid långtidsförvaring. Kondens, vatten i bensin(?) eller syret i luften, vilken metod är bäst
  3. CO-Halt Justering av luftmängd vid tomgång och CO-halten Ta bort plastlocket, Känn på bi -(4) metallfjäder att den kan röra sig lätt, Se även sid 23:10 punkt 3. Eventuellt justera rörelsen med nr 9, justeringsmutter – ge mera luft på tomgång Enligt uppgift påverkas bara luftmängd vid tomgång men inte vid körning. Kan det vara så att, många bilar har en ”ihopkladdad” ventil i temperaturkompensator? Min bil mättes . År 2019 3,5, 2021 4,5 och nu 2023 6,2 i CO. Det har inte blivit så många mil mellan besiktningar och kanske ventilen i temperaturkompensator har kladdat samman mer och mer. Öppna plastlocket och lyft lite på bimetallfjäder några gånger, är kanske vad som behövs… även det en enkel och snabb åtgärd. Citat Svana ”BRÄNNNA UR” Kanske ett högt varvtal under en stund rensar ur kanaler? Se även Forumet Övrigt -Everything else rubrik ”vad har ni gjort i dag då?” Johannes lösning med justering av bränslenålar. Började med 6,2 – sänkte tomgång + nya stift = 5,5, pill med temperaturkompensator = 0,7. Tyvärr måste man nog ha tillgång till en CO mätare. Enligt VeHb skall CO ligga på 2,5 vid 800 rpm.
  4. Jag har plockat bort lastförskjutningsskyddet men byggt en liten träram som stabiliserar karossen. Tror det var någon i forumet som menade att det kommer att bli svårt att få dit metallramen när karossen rört på sig. Bra att hänga saker i. Mina upphängningsremmar fungerade inte, fästena rappade (kanske felmonterat?) så vad gör man istället. Köper fyra helt vanliga spännremmar på ca 2,5 gör ett dubbel varv mellan bår och tak. Fungerar klockrent såvida man inte längtar efter original "stylish". Upplaget längst fram är kompletterat med två träpinnar så det ligger lite bättre på fästena framtill. Jag kan fotodokumentera om någon behöver. /Ps i morgon är det dags att utmana bilbesiktningen och se om mitt CO får grönt ljus. återkommer/
  5. Tog och läste vad som VeH säger, sid 23:10 Där anges CO till 2,5 och det bör kännas bra tycker jag, när du får det mätvärdet på din bil. Jag har en tomgång som är lite högre än 800, ligger på 1200 för att inte få stopp vid belastning och låga varvtal. Är det någon som har en idé om vad mitt CO värde bör vara isf?? Johannes hur justerar du nålarna ? Har du skaffat special verktyg ?
  6. Grattis x många Intressant att läsa vad du gjort.
  7. Johannes när verkstaden är klar lägger jag ut deras lösning om "de" vill berätta? Runt 2016 finns det trådar om undantag för höga CO men det är kanske inget aktuellt i dag. Andra forum med veteran bilar menar att CO <4.5 gäller. Där jag besiktigade underkänner de alla (>4,5) och företaget borde ha koll tycker jag!
  8. Hej alla, min bil har dessvärre också varit ur drift en period. Dags att köra tgb men vänster bromskrets tom ( torrt i burken) märkligt? Fyllde på nytt och luftat bägge kretsar och nu verkar det fungera -hittar inget läckage... Dags att besiktiga- ja underkänd CO med en halt på 6,5. Man undrar varför den ökar ? För 4 år sen 3,8 och 2 år 4,5 och nu 6,5. Om jag hade kört några tusen mil men varför ökar CO halten med en minimal körning. Saknar mätare för CO såjag bokade tid på lokal verkstad!! Hmm fusk men det kan jag stå ut med i övrigt blankt papper och sista kontrollen av statsmakten
  9. Hej jag har en balk bit som kanske är delar av det du söker. Tyvärr kan jag inte komma åt att fotografera järnbiten förrän längre fram. Tung som attan är den. Är du fortfarande sugen på bilder och mått kan du pma mig i december. Har du redan en ksp, eller börjar du med lavetten
  10. Sprit och annat. Förr och kanske nu köpte man K-sprit och hällde i tanken. JDW skriver "en liter rött" antar att du menar T-röd (som i Trangia kökets spritbrännare)? Menas T-röd eller bara ett talesätt? Är det någon som har testat T-röd? Brukar även ha i någon cl blyersättningsmedel i 98:an, kanske helt onödigt... 3% sprit i 40 liter ger ca 1,2 liter sprit ( + ca 3% från början) Har någon här i forumet provat ? Vad anser du Eile, är K-sprit och T-röd jämförbara?
  11. Tack detsamma eller skall man säga Voff Voff, och "allaniandra" som spejar i mörkret efter ett Gott Nytt år
  12. Yes oavsett älg eller ej ser det härligt ut. Vad händer i skogen, under 12 timmar när du inte har eldtillstånd och bössan vilar? Tältade ofta under sept- okt, efter solnedgången, det inte så enkelt att trava runt och snubbla på allt... Kanske du skulle installera rep-gubbe golv i tältet (liknande 20-tält) så blir det en hel sommarstuga.
  13. Påminner om E:s bilder i detta forum 2020-02-02, med 4 axlar och torsdag Bilder onsdag 21:50 2 axel är en MAN. Någon som har lite fakta biltypen? Kan inte vara så optimalt att köra på smala svenska skogsvägar. Tror mig läst non stans att FMV valde bort Hummer pga bredden?
  14. Ja, helt klart att elda bra kräver mycket luft. Moderna braskaminer brukar kunna kopplas direkt mot uteluften med hål i väggen. Kanske en liknande lösning kan göras? Provelda är nog att rek. och se vad som händer. Tända ljus, en gruvarbetarlampa. Tror dom hade kanariefåglar i gruvgångarna men där går nog gränsen. Det största problemet blir troligen att hitta ett ställe som ingen, mitt i natten råkar trampa på.
  15. Ja det nog inte så lätt att installera en vedkamin i 11: an. Tänkte att det går att byta takluckan till en egen hemsnickrad med uttag för kaminröret. Det går nog inte att visa upp bilen på bilprovning med en fast installerad vedkamin( på goda grunder) men efter 2023 kanske det går Än så länge får elverket+kupé värmare räcka men att "bara" öppna dörren och hitta några torra pinnar och få en skön eftervärme hela natten tilltalar. Koloset mm blir nog inte värre än vid braskaminen hemma? Syre går att fixa med ett extra hål i takluckan och en slang. Undertrycket borde suga in och kopplar man till en slangbit utanför..., om bilen verkligen är så tät.
  16. Hej du verkar ha bra koll på kaminer! Hittar inte ditt inlägg angående de kaminer du hade någon extra av,. tacksam om du kan peka ut var inlägget låg eller fixa en länk till mig Har du (kanske någon annan) någon erfarenhet av elda kamin i 11:an? En sista fundering, elda kamin i ett tält med vanlig tunn plastduk, med tältgolv av plastduk, är det någon som provat det?
  17. Tyskreggad husbil, modell större, på Gotland.
  18. Ja det var min tanke att såga av en passande ringnyckel och svetsa på biten i ca 90 grader.Tyvärr är svetsmannen upptagen med semester. I VH finns verktyget visat på någon sida under "5 fliken".
  19. Är det någon som har en ritning på bromsjusteringsvertyget. En ringnyckel på en förlängd arm. Annars måste däcket av för att komma åt. Det känns lite tungs att rotera närmare 400 kg hjul, bara för att vrida ett snäpp på justeringen.
  20. Spolarmunstycke Stämmer med mina erfarenheter. De spolarmunstycken jag köpte från Biltema fungerar inte Billiga men bortkastade pengar och ja då blir det inte så billigt! Köpte Tatangas modell för 85:- men har inte monterat munstycket... Broms-eländet och lite annat kom ivägen. Vindrutespolningen används inte så mycket, kanske bara på besiktningen (?). Det blir till att motionera spolningen så de inte kleggar samman. Lätt att deformera plåten så man bör banka till hålet innan man börjar krångla med slangar! Smörjnippel Ett annat lite irriterande problem var att en smörjnippel inte gick att trycka ut något fett i. Med tryckluft men inte smörjsprutan. Så det blev en smörjnippel också. Helt klart en bra investering för 15 kr. Nu går det hur lätt som helst men smörjnippeln ser inte lika ut som original nippeln. Stod och höll i en nippel i affären men vågade inte köpa något som inte såg lika ut. När Tatankas kom som vad den som i affären (väldigt lika) kan vara bra att veta till nästa nippel trilskas. Bra med Tatanka det som som kommer i paketet behöver man normalt inte ifrågasätta, passar , passar inte..., När jag kröp runt och klämde på kardan-nipplar så kände jag på någon mer och den satt helt lös. Kanske något att kolla. Troligen tar sprutan i och drar runt lite och kanske lossar på smörjnipplar Monterar nog munstycket i morgon.
  21. Bromsbackar bakhjul. Ja lösningen bör kanske kommenteras, bara jordgubbar räckte nog inte helt. Det kanske finns fler som råkat ut för bromseländet? I VH kan man läsa hur det skall göras och bilder finns. (tack VLC, i Vmo). Jag kunde inte montera efter anvisningar. Lossade VB och kollar. Det stämmer med VH-bok! Under fjädern sitter i hål nr 3 nerifrån och övre fjäder i hål nr 3 närmast mot backen (=lika med VH). Helt -omöjligt att få dit backarna! Anspänning i undre fjäder blir för stor och backen tvingas ner och övre fjäder sjunker och tar i bromsskölden varför den hamnar snett och inte kan sättas in i spåret i bromscylindern. Lösningen?? Flytta undre fjäder i främre back till hål nr 2 sett underifrån. Nu går det att få dit backarna med övre fjäder enligt VH. Funderingar, kan backarna vara olika mellan V o H (kan nya bromsbackar monterats och en annorlunda nästan lika back är ditsatt), revidering av VH är inte införd? Finns det en lösning på monteringseländet? Jag tror mig ha sett någon kommentar att VH och hålen inte stämmer?? OM jag vågade, suck skulle jag ta loss V o H backar och mäta men det är e riskfylld och tidsödande operation, så lilla omvägen får nog vara. Borde kollat och tagit bild på hur den var original monterad, men men nästa gång. Jag har inte provkört men det borde fungera...
  22. Klart, lösningen ja, jordgubbar o glass, kaffe och lite eftertanke och våld. Hur enkelt som helst
  23. Ok har en liknande tanke att justeringen inte kom rätt, känns lite tungt att krångla bort och dit men blir nog tvungen att kolla din idé...
×
×
  • Skapa nytt...