Gå till innehåll

UAZ Norden

Korpral
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av UAZ Norden

  1. Det beror lite på om man köper en ny eller begagnad Cargo och får ombyggd. Och om man vill ha med diffspärrar eller ej. Köper man allt sprillrans nytt och vill ha diffspärr fram och bak, så hamnar man strax under 500.000. Lutar åt att jag själv gör så. Så har man ett fordon som rullar fram tills pensionen. Annars kan man köpa en äldre Cargo och spara säkert 50.000-70.000 kr beroende på hur mycket den gått. Ser ju jättebra ut din c202. Synd att du aldrig fick möjlighet att ta ut den på äventyr.
  2. Hur går det med inredningen? Vore kul att se en bild från insidan även om du inte hunnit med det ännu.
  3. Har alltid velat ha en terränggående husbil och har nästan förmått mig att ta C-körkort bara för att kunna köpa och köra någon cool gammal sovjetisk mobil GAZ sambandscentral som byggts om. De brukar säljas för struntsummor och är ju hur coola som helst. Dock si och så med komfort om man ska köra långt som från söder om Stockholm där vi bor upp till Norrland. I typ 80 km i timmen och med en motor som drar 2 liter milen. Drömbilen har annars varit denna: http://www.bimobil.com/en/modell/bimobil-ex-480 Dock samma sak med C-körkort. Plus att denna kostar en bra bit över miljonen, så den drömmen lär ju inte bli sann i första taget. Nu har jag dock hittat något som jag både har råd med och som jag kan köra på vanligt B-kort. En rysk firma bygger om UAZ Cargo (som jag jobbar med) till husbilar. Detta är ju ingen officiell modell av UAZ, så jag kommer få ta in ett ex av den till mig själv som privatperson. Sedan bär det av till både Norrland och Island. Om flickvännen törs så blir det kanske även en långtur över Ryssland till Mongoliet. Någon dag... Nu undrar jag om det är någon annan här som har någon äkta terränggående husbil? Vore kul att få höra om lite erfarenheter av turer ni gjort och se lite bilder på dem.
  4. Den enda registrerade UAZ Patriot Expedition i hela EU finns nu till salu. UAZ Patriot är Ryska militärens moderna civilanpassade fordon och används just nu (som pick-up, bestyckad med granatkastare) i terroristbekämpningen i Syrien. Fungerar lika bra i ökenhetta som arktiska tundran i Sibirien eller vid hög altitud i Kaukasus. Startar i alla väder och tar sig fram överallt. Dessutom med helt OK komfort på vanliga vägar (glöm att jämföra med Lada Niva, det enda de har gemensamt är tillverkningslandet, tänk Toyota Landcruiser möter Jeep Wrangler) Vill du ha en kanonbra och prisvärd terrängbil och samtidigt ha en bil som ingen annan (i EU) har, så finns nu möjligheten att för en mycket rimlig ersättning få överta detta unika fordon. En kraftig rambyggd bil där man sitter riktigt högt upp. Även en rejäl karl behöver kliva på avsatsen för att svinga sig upp i bilen och det är en mäktig känsla när man åker omkring i trafiken och ser över taken även på de flesta andra SUV'ar. Mycket manligt fordon med andra ord. Lite data: • Besindriven 2,7 liters motor på 135 hk. • Vridmoment på hela 217 Nm vid 1800 rpm • Drar 1,1 l milen vid 90 km/h enligt tillverkaren, vilket verkar stämma hysat. Hetskörning i stadsmiljö ger dock helt andra siffror. • Kraftig stel hjulaxel för bästa hållfasthet och livslängd. • Elektronisk omkopplare för 4WD, går att växla mellan högväxlad 2- och 4-hjulsdrift i upp till 60 km/h. • Lastar hela 765 kg och har dragkapacitet på 2,5 ton (egentligen över 3 ton, men begränsas av EU-regler - så du har goda marginaler om du drar 2,5 ton) • Expeditions-takräcke för tung last. Stege på baksidan gör att du lätt tar dig upp för att lasta och lossa. • LED dagsljus • Kommradio med extern antenn för kommunikation på platser där mobiler inte fungerar. • AC • Mediacenter med bluetooth, stereo och Navitel GPS/Glonass (körs paralellt för bästa mottagning) med svenska menyer. • Rejäla lädersäten • Har gått ca 750 mil och är mindre än 3 månader gammal. • Nybilsgaranti till 10.000 mil/2 år. • Pris 210.000 kr. För övrig info, kolla länkarna: http://www.uaz.ru/en/cars/patriot/models/expedition http://www.uaz.ru/en/cars/patriot/models#7 Delar till service är superbilliga och finns tills vidare från generalagenten i Sverige (nästa år finns troligtvis serviceavtal med Mekonomen) och du kan antingen lätt serva själv eller åka in på vilken verkstad som helst för att få det åtgärdat. Du får med oljefilter till första servicen. Servicebok och manual på engelska medföljer. Jag är själv från generalagenten, men säljer denna bil som privatperson. Ring eller maila om du är intresserad. / Christofer adulruna@me.com 08-409 109 67 076-104 44 48
  5. Det bästa är att de inte har kompromissat bort terrängegenskaper mot mer komfort som de flesta andra. Det är ambitionen att komfortanpassa ett terrängfordon utan att ge avkall på terrängegenskaperna som gjorde att jag fastnade för dem. Hade en Landcruiser tidigare och det var en fantastiskt komfortabel och trevlig bil på alla sätt - dock inte mycket till terrängegenskaper. Vilket är sorgligt eftersom Landcruisern en gång i tiden var en riktigt vass terrängbil.
  6. Nya Patrioten kommer att ligga på ca 230-250.000 kr utpris till kund beroende på konfiguration. Den dyraste konfigurationen har Cruise-control One-zone climate-control Även passagerare baksätena har värme i rumpan och egna uttag för varm/kall luft. Parktronic fram/bak Värme i ratten Avfrostande framruta Förstärkt batteri som klarar arktiskt klimat Multimediacenter med bluetooth, USB and 6 högtalare + integrerad Navitel med kombinerad GPS/Glonass Läderbeklädd ratt och växelspak + allt som brukar vara standard i nya bilar.
  7. Ja, jag själv blev så förtjust att jag ville börja importera dem. Sysslar egentligen med något helt annat än bilar till vardags. Patrioten är för mig som bor vid vägs ände mitt ute i skogen med usla vägar den perfekta kombinationen av en bil som är tålig som en pansarvagn och har komfort som kan jämföras med en vanlig bil. Som en blandning av en Wrangler (lika terrängegenskaper) och en Landcruiser (utseende och viss komfort).
  8. Alltså ingen här som har kört ett modernt UAZ-fordon? Gamla då? Någon som kört en gammal Sovjetisk UAZ 469?
  9. UAZ kommer att lanseras i Sverige vid årskiftet. Är det någon här som har erfarenhet av att köra en Patriot eller Hunter? Jag själv är inblandad i detta och testkör nu en Patriot Expedition och är positivt förvånad över vardagskomforten i en trots allt stelaxlad bil. Har sedan tidigare en Hunter och där är det ju i första hand de fantastiska terrängegenskaperna som motiverar köpet. Med Patrioten känns det lite som att man får två bilar i en. Funkar både till äventyr i terrängen och hämta grabben i skolan.
×
×
  • Skapa nytt...