Gå till innehåll

Mats1111

Korpral
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    6

Forum Inlägg postade av Mats1111

  1. 45 minutes ago, Eviltrain said:

    Har ett jätteproblem. Ingen belysning fungerar på 1112-bilen. Varken halv/hel/park eller backljus. Inte heller varningsljus. Har tyvärr inget elschema då detta vore snabbt felsökt. Blinkers är det enda som fungerar. Känns dom 24V inte kommer fram. Är det någon med elschema kan lotsa mig rätt?

    Titta under "Downloads" här på sidan. Ligger en del scheman där. Annars finns det elscheman i verkstadshandboken. 

  2. 5 hours ago, plundh said:

    Hej på er alla-

     

    Det är dags att renovera kupén på den gamla TP21:an. Jag har låtit sy klädsel och skall nu inreda. Jag såg för några år sedan fina och detaljerade inlägg av en Ungersk sugga-ägare som beskrev en komplett renovering av fordonet, inklusive inredningen. Är det någon som kommer ihåg namnet på ägaren, och/eller länk(ar) till beskrivningen av restaurationen?

     

    Mvh.

     

    -Peter

    Den här? 

     

     

  3. 7 hours ago, peter.tgb11 said:

    Hur många watt kan man ha på vinschen på en TGB11? har 2x12v.

    IMG_20221005_132240.jpg

    Det är som JDW säger. Det är sällan man diskuterar W när det gäller elektriska vinschar. Här hittar du kanske svar på dina frågor. Den här vinschen drar enligt märkdata max knappt 7 ton. Som du ser går det åt en hel del Ampere. Vi hård belastning måste vinschen köra intemitent för att den inte ska överhettas.(duty cycle)

    Series 15 DC 24V Product Datasheet.pdf

    • Like 1
  4. 1 hour ago, Johannes said:

    Nya året började med att alla nästan hela bekantskapskretsen fått Covid samtidigt varav en kompis är inlagd på sjukhus.:(

     

    Min familj fick oxå det hela men det var som en lättare förkylning.:)

     

    jag noterade att mina blinkers lagt av häromdagen, kanske måste ”snurra på säkringarna”? 
     

    Har någon blink relä liggande eller tips om var man hittar nya så mottages tipsen gärna.  Behöver ha ett sådant på hyllan oavsett för framtiden.
     

     

     

    Prova här: HBA Fordonsteknik AB HBA Jag köpte både växlande och slutande där i sommar. Fungerade perfekt.

    • Like 1
  5. On 8/13/2021 at 9:39 PM, JDW said:

     

    Ev är det helt enkelt trångt nånstans, lyfte bort golvet o testade och då verkade det funka ok, inkl armen neråt i neutral, sen när jag satte tillbaka golvet så är det dels svårt att få i L, verkar som om jag inte "når riktigt", även backen är lite oberäknelig att få in. Var även en del trixande att få in H, och det känns som om 1/2 är närmare (dvs mer till höger) än förr. Jag kollade fotona och jag hade satt anslutningen jämnt med axelkanten, flyttade in något.  Dryga 10 mil landsväg i dag, men får forska lite noggrannare i morrn. 

     

    När jag fastnade i backen med sladden efter satt spaken stenhårt fast, känns vissa såna tendenser nu med men det kan ju vara att jag är "på fel ställe" med armen också.

    Jag tror du kan vara inne på något där. Hade ett liknande problem på min (1111) för ett tag sedan. Hamnade ofta i neutralläge när jag skulle från L till H. Fick rycka fram och tillbaka flera gånger för att få i H. Tog bort golvet (vet inte om det är likadant på 11) och allt såg ok ut och fungerade fint. Tillbaka med golvet och problemet kom tillbaka. Tog bort golvet igen och såg att det var en (liten) buckla på falsen i bakre högra hörnet på golvplåten. Knackade bort bucklan, satte tillbaka golvet och allt har fungerat fint sedan dess. Avståndet mellan golvet och länksystemet verkar vara väldigt litet. Bultarna som håller golvet får heller inte vara för långa. 

    • Like 2
  6. On 8/4/2019 at 3:16 AM, kristaga said:

     

    Du kan bare slå/dunke litt på måleren med en finger så pleier den å vise riktig.

    "Slå/dunke" hjälpte inte, men efter lite "rycka och dra", "lossa och sätt tillbaka stiften" och en dusch med CRC 2-26 så är mätaren som ny! :) Synd att det ska vara så långt till jord på fordon med hög markfrigång.... (och någon åksjukefläta kommer det aldrig på min bil).  

    • Like 1
  7. 13 hours ago, JDW said:

    JDW har stått ett tag under sommaren

     

    Haft bekymmer med bensinläckage så jag kortade av slangarna på båda sidor pumpen i veckan, naturligtvis en massa tugg då slangen var tom vid start, men hostade igång. Då forsade det bensin runt slangen på "trycksidan".  Tordes inte stanna, men drog åt skruven, körde en laddningsrunda o det, stannade på ICA, såg inget direkt, men när jag handlat var det en pöl under, så hem o byta slangklämma, då blev det tätt. Förhoppningsvis minskar bensinlukten i hutten nu....

     

    Inte så lätt att märka, men halvljuset har varit borta på JDW.

    Säkringskoll gav inget

    Reläuppsättningen är inte helt original så under "handskfacket" så är ena sockeln tom o två reläer sitter skruvade på en plåt lite över. 

    Bytte enkelreläerna i socklar, fanns på lager, ingen skillnad.

    En sväng förbi Btema i veckan o inhandlade håll relä (sannolikhet låg, men lågt hängande frukt), naturligtvis hjälpte det inte.

    Skruvade loss det två "extra/flyttade" reläerna o kopplade över till nya reläer, ingen skillnad

    Knackade på växlingsreläet, ingen skillnad

     

    Ryckte o slet i kabelskorna på växlingsrelät......

     

    Voilla! Varde ljus!

     

    Verkar som om "rycka och dra" är lösningen på elfel på TGB. Hade samma felet på min 1111 härom dagen. Halvljuset fungerade inte och helljuset drog inte. (ljustuta och halvljusautomatiken fungerade perfekt) Jag har inget lager av reläer och långt till Biltema så det blev mäta och prova. Efter att ha testa med att ersätta växelreläet med ett av de vanliga hållreläerna i handsfacket och sedan satt tillbaka växelreläet igen fungerade allt helt plötsligt. 

    Voilla! Varde ljus, var det! ;)

     

    Tempmätarn lever också sitt eget liv ibland. Går ofta upp till max efter start för att sedan pendla mellan lite över 90 och max. Var ska jag "rycka och dra" för att få den att visa riktigt?

    • Like 3
×
×
  • Skapa nytt...