Jump to content

Miicke5

Menig
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

About Miicke5

Profile Information

 • Location
  Uppsala
 • Interests
  Volvo Valp

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Miicke5's Achievements

Member

Member (1/1)

8

Reputation

 1. 2/3 klart innan man förhoppningsvis blir godkänd på besiktningen. Lyckades att byta ut en bit av ramen (högerbak) utan att plocka av karossen. Sakta men säkert kommer den till liv!
 2. Nu är den omregistrerad tillbaka till lättlastbil igen. Han som hade den innan mig använde den uppe i norra inlandet för att hämta skjutet vilt. Lite oklart vad besiktningsmannen menade, men jag uppfattade det som att han reggade om den till terrängvagn för att slippa behöva köra den till besiktningen, då han hade lång väg till den där uppe. Måste fixa 4 st två:or innan den passerar en kontrollbesiktning: 1. Reflexerna i bak 2. Ljusbilden på halvljusen 3. En bit av en rambalk behöver bytas 4. Infästningen till dragramen. Behöver fästas till rambalken. (Alternativt att plocka bort dragkroken) Roligt att det första besiktningsmannen sa var: Den är inte så dålig som man kan tro! Det märktes även att det var en tidigare besiktningsman som ägt den då rosten på karossen är fixad på precis rätt ställen för att gå igenom besiktning.
 3. Har förstått att de flesta är reggade som lastbil. Åkte till besiktningsstation och fick hjälp av en grym besiktningsingenjör. Visade sig att en nuvarande medarbetare och en tidigare hade ägt just den valpen tidigare. Fick reda på att den varit inregistrerad som lätt lastbil tidigare, vilket troligen räddar möjligheten med att kunna köra med den på vägar. Helt otroligt att han hade sparat papprerna på den och att de fanns kvar på stationen!! Han ska återkomma med vad det bästa sättet att lösa problemet blir. Undrar över det jag med.
 4. Hej valpen-entusiaster! Jag har för något år sedan fått tag på en 903:a som jag håller på och förbereder för besiktning. Bromscylindrar renoverade, bromsledningar bytta, all elektronik genomgången, ny generator, delar av avgassystem bytta. Fortfarande rost på ett ställe i ramen och delar i karossen som måste fixas troligen. Jag har lite funderingar kring hur ni lagligt rullar runt på vägarna? Min är just nu registrerad som en Terrängvagn. Eftersom den har en tjänstevikt på 1600 kg (gränsen går vid 2000 kg tjänstevikt), klassas den som lätt terrängvagn och får inte köras på allmänna vägar. En tung terrängvagn får köras på allmänna vägar, om jag har förstått det rätt? Det fattas 400 kg. Vad har ni registrerat dem som? Innebär det någon skillnad vid besiktningen om den är klassad som terrängvagn eller lättlastbil/personbil? Andra krav osv? Det är sån jävla telefonkö till transportstyrelsen och får inte tag på någon besiktningsman som har svaren/ ids svara. Mvh Micke
×
×
 • Create New...