Jump to content

Volvo Laplander Camper

Major
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Volvo Laplander Camper last won the day on May 19

Volvo Laplander Camper had the most liked content!

About Volvo Laplander Camper

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Volvo Laplander Camper's Achievements

Member

Member (1/1)

546

Reputation

 1. Biltemas lågpris för bil fungerar bra. Får du fel värden kan det vara jordfel vid tanken.
 2. Tror de mätte upp den på facebook på en 11 bil och det var just över 180 ohm troligen 200 Varför behöver du ha reda på resistansen?
 3. 0-180 ohm är vanligt på äldre fordon gissar tgb kört på samma.
 4. 285/16 slang passar väl bra, men all slang i moderna däck med ribb i texturen på insidan kommer slita ut slangarna och ge pyspunka.
 5. Tatanka har alla delar påc202 med samma fäste kör man med vanlig m12 eller halftum unf och muter med nylocklåsning , sen spänner man åt till valfri vibration, både det fästet och de två andra gör mycket på comforten och ljudnivån vid körning på landsväg.
 6. Första mekdagen sen olyckan 31/1 fortfarande skakigt men fungerar någorlunda. Skiftat hjul och slangklämme balancerade kardanen- hade små vibrationer vid 110-vanligt santa fee problem senare årsmodel fick annan typ av kardan . Gjorde också hjulinställning toe in låg någon mm för mycket enlig min smak satte den på -1 mm spar ju soppa. märke på hjul,tejp på marken rulla 180 grader till hjulmärket ,ny tejp på marken och sen är det bara att mäta diffen mellan måtten och skruva till önskat värde.
 7. Blir nog lättsåld med tanke på hur ofta man ser dessa sökes på overland forumen. Har även hört att vid exporten till vissa länder får köparen tillbaks en hel del av "kvitto priset". Vet att Litauerna jag hjälpte med några bilar kunde kvittera ut återbetalning från svenska staten . Reagerade att en bil hade 50K mer på exportkvittot. Så är denna utannonserad för 400K så finns troligen minst 100K att hämta ut från staten- staten förlorar mångdubbelt på att inte skrota dem, först lågpris aktioner och sen återbärings utbetalning på kvittopriset.
 8. Ser ut att vara 5 bult merca 112 och 66mm centrumhål finns mängder med bilar som har det, på min båt trailer hade jag exakt samma fälgar 5x112 som på bilden men jag kör med högre hyndayfälgar de har 114 och den mm gör ingen skillnad jeep har också 114mm och stort centrum hål. Dessa 16" alu santa fe fälgar passar perfekt även rätt centrumhålsmått.
 9. Sprit gör soppan mer mager och därför blir värdena bättre, men numera finns ju även sprit i soppan dock inte så mycket i 98oktan. Om värdena är väldigt konstiga, så kolla att den går riktigt jämt på båda förgasarna var inte choken satt lite tokigt på tgb och gick bara eller mest på den ena förgasaren? Har den legat på när något försökt justera blir allt helt fel. Så tryck den helt i botten och känn på förgasaren att den är i botten , synka och sen ställ tomgång och tilluft med "lite strypning just när man hör suget"
 10. "Vid mörker körning och omkoppling från halv till hel-ljus valde min säkring att säga upp sig." Just därför valde man att tidigt gå via relä, gissar du har en bra bit under 12 volt vid lampan kanske ner mot 10-11 vid belastning istället för att utnyttja full spänning som generator ger.
 11. Är det inte bökigt att byta inför besiktning eller om man vill använda bilen i trafiken? enl deras sida: "300% mer ljus på vägen jämfört med en traditionell 55W halogenlampa" "Luxtar Q1 LED passar likväl helljus som halvljus och dimljus men beakta att detta inte är godkänt eller lagligt." Nya insatser och strömförsörjning kortas möjliga väg via relä och inte som många äldre fordon från mitten 60 tal tidigare har via knapp och sen via fotkontakt mm kan minska spänningsfalllet radikalt . Har noterat att sista åren med överdrivet starkt ljus på bilar så verkar viltolyckor ökat, jag har själv varit nära att missa vilt för att mötande bil bländat för mycket.
 12. Jo tackar, det går på rätt håll, jag fick även blödning och inflamation på /vid occipital nerven vilket var värre än själva diskbråcken.
 13. Hansen: Har du skaffat fullvuxna bilar och gett upp valparna? Här har det mest varit horrisontal läge med värktabletter mm , jag fick 2 diskbråk högt upp i nacken c3-c4-c5 med nervkläm på c4 roten efter en behandling 31/1 som gick snett, så framtiden för mek och lågkomfortfordon är lite osäker.
×
×
 • Create New...