Gå till innehåll

Volvo Laplander Camper

Major
  • Innehålls Antal

    530
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    91

Allt postat av Volvo Laplander Camper

  1. Stort tack till alla er som tittat på youtube filmen från blocket annonsen när bilen såldes, jag lät youtube i maj-23 lägga reklam och fick in över 20 tusen på ett 6 månader.
  2. Du har två uppockner vända cylindrar en på vardera fram, luftar du efter manual eller som de flesta gör blir det luft kvar och ojämna bromsar volvo löste det genom att ha inkoppling av 4x4 drift dvs låsa upp hjulen till lika drift bromsverkan. De som inte vill åka med 4x4 broms och ha jämn bromsverkan luftar ur dessa uppochnervända cylindrarna, antingen med att lufta med kolvarna intryckta helt i botten eller låta kolven gå ut för långt och låta luften sippra ut. Jag brukade köra trycksättning och låta luften sippra ut men på 11 är det enklare att ha kolvarna i botten. se youtube
  3. Max size is 315/75x16 on original rims. clearence with rear shockers will be enought but not more.
  4. Jag fick nyligen uppdate om Laplanderns äventyr. De har ju vänt i nordkap tog ner vägen genom Finland och är nu nere i Estland, allt har funkat förutom idag när 5'an inte ville längre utan hoppar ur, det sitter m47 första generationen i bilen och de hade den sjukan- vilket brukar gå över av sig själv men kan även vara dags med justeriing av växelförare eller byte av shiftplåt. Bilen har hittlis snittat på hela resan 9l per 100km trots mycket långsam körning på de lägre växlarna . Jag har ju alltid sagt den gick citykörning här på under litern vilket de nyägarna trodde var bluff, men nu blivit väl bevisat.
  5. Laplander camper and its Crew reached North Cape, it was time to flip the map from now, we head South with no clear route in mind. Crossing Finland and then probably through the Baltics.https://www.instagram.com/p/CufHW-sIt2B/?img_index=1
  6. https://www.instagram.com/p/CtlWzX8oywM/
  7. Den är på väg mot nordkap. Den var i Åre iden 12/6. kan följas på instagram www.instagram.com/valpchasingtrails
  8. På if har du nog några fria bärgningar per fordon du har försäkrat.
  9. Kolla helförsäkring när jag hade min skillde det mycket lite på if mellan hel och halv, men något som kan påverka är att min var civil ej militärt ursprung.
  10. Årsförfallo dag ändras lätt med ägarbyte innom familjen.
  11. Det har funkar för mig i varamre klimat. På volvo pluggas den lättas med en slangbit och igängad skruv.
  12. Utan termostat så blir bypassen inte pluggad och cirkulation blir då riktigt dålig. Titta ner i hålet när du losat termostathuset så ser du vad jag menar.
  13. Lägg ut den på facebook gruppen eller blocket du får mer än du tror för bilen, ang kylproblem och volvo med flera så är det inte ovanligt att man snålat och köpt teromstat billigare sort som inte passar riktgit och där då inte bypassaen i toppen stängs när motorn är öppet varm och då tappar den cirkulation och risken är att cylindrar längst bak blir dåligt kylda och toppen skev. Ett tips kan vara att permanet plugga bypassen med slangbit och skruv.
  14. Volvo i usa har kopierat en bild från min blocket video till sin reklam.
  15. På c202 finns ett streck men svårt att hitta, så troligen även på c303.
  16. https://itthonrolhaza.hu/a-magyar-ipar-remekei-a-sved-csepel-a-laplander-avagy-a-csepel-hattyudala/?fbclid=IwAR2qFWIoMiFH8KJA4ShQYwdwQKdxBVRrqG8sCoqY_21MxLqoRnbCjhDHuWc
  17. Hittat min gamla bil på div kineseska sidor även fått tips om att volvo handlare i usa använder mina bilder i sin reklam. https://auto.sina.cn/xcz/photo/2020-03-13/detail-iimxxstf8656433.d.html ser ut som de även satt sin copyright på mina bilder https://www.ytxfz.com/2317458.html https://m.weibo.cn/detail/4481963672932922
  18. Om det är som du beskriver lampan alltid lyser så är den aktiverad och har du alltid 2 hjulsdrift är den aktiverad så mag vent drar då logiskt ström över lampan. Så skifta om kablarna samma färger motstående du hittar brytaren bakom handbromsskölden. enkelt sätt kan att vara att sätta lådan i lågläge och sätta dit kablarna för lampan först. Sen göra det omvända med magventilen i högläge ska den klicka när kablarna sätts dit rätt och krestsen bryts.
  19. Systemet är samma som c202 och enkelt uppbyggt på vaccum för att hålla 4x4 urkopplad dvs aktiverad magnetventil, är den strömlös eller du saknar vaccum så är det 4x4. el är kopplad i serie fd lådan-knappen-bromsavkännaren. Jag anser att bromsavkännaren och fd lådan ska byglas och sen endast knappen vara inkopplad, det omöjiggör farlig 4x4 bromsning sliter mindre på fd lådan samt möjligör 2 hjulsdrift på låg vid tex backning stora rattutslag mm.
  20. Japan owners is on facbook https://www.facebook.com/takashi.yoshiike.7 I don't do anything any more with cars.
  21. https://www.tradera.com/item/343476/577821044/volvo-c202-bak-axel-lager-original-axle-bearing-
  22. Det är väl att förhindra att man regar äldre ramar och karossobjekt och sen bygger om dem till nybilstandar eller hotrods.
  23. Enl rykten finns krav från eu på att det bara framöver blir historiskt iövernstämmande bilar, så alla bastader med motorbyten mm kommer få problem.
×
×
  • Skapa nytt...