Jump to content

Volvo Laplander Camper

Major
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Everything posted by Volvo Laplander Camper

 1. Biltemas lågpris för bil fungerar bra. Får du fel värden kan det vara jordfel vid tanken.
 2. Tror de mätte upp den på facebook på en 11 bil och det var just över 180 ohm troligen 200 Varför behöver du ha reda på resistansen?
 3. 0-180 ohm är vanligt på äldre fordon gissar tgb kört på samma.
 4. 285/16 slang passar väl bra, men all slang i moderna däck med ribb i texturen på insidan kommer slita ut slangarna och ge pyspunka.
 5. Tatanka har alla delar påc202 med samma fäste kör man med vanlig m12 eller halftum unf och muter med nylocklåsning , sen spänner man åt till valfri vibration, både det fästet och de två andra gör mycket på comforten och ljudnivån vid körning på landsväg.
 6. Första mekdagen sen olyckan 31/1 fortfarande skakigt men fungerar någorlunda. Skiftat hjul och slangklämme balancerade kardanen- hade små vibrationer vid 110-vanligt santa fee problem senare årsmodel fick annan typ av kardan . Gjorde också hjulinställning toe in låg någon mm för mycket enlig min smak satte den på -1 mm spar ju soppa. märke på hjul,tejp på marken rulla 180 grader till hjulmärket ,ny tejp på marken och sen är det bara att mäta diffen mellan måtten och skruva till önskat värde.
 7. Blir nog lättsåld med tanke på hur ofta man ser dessa sökes på overland forumen. Har även hört att vid exporten till vissa länder får köparen tillbaks en hel del av "kvitto priset". Vet att Litauerna jag hjälpte med några bilar kunde kvittera ut återbetalning från svenska staten . Reagerade att en bil hade 50K mer på exportkvittot. Så är denna utannonserad för 400K så finns troligen minst 100K att hämta ut från staten- staten förlorar mångdubbelt på att inte skrota dem, först lågpris aktioner och sen återbärings utbetalning på kvittopriset.
 8. Ser ut att vara 5 bult merca 112 och 66mm centrumhål finns mängder med bilar som har det, på min båt trailer hade jag exakt samma fälgar 5x112 som på bilden men jag kör med högre hyndayfälgar de har 114 och den mm gör ingen skillnad jeep har också 114mm och stort centrum hål. Dessa 16" alu santa fe fälgar passar perfekt även rätt centrumhålsmått.
 9. Sprit gör soppan mer mager och därför blir värdena bättre, men numera finns ju även sprit i soppan dock inte så mycket i 98oktan. Om värdena är väldigt konstiga, så kolla att den går riktigt jämt på båda förgasarna var inte choken satt lite tokigt på tgb och gick bara eller mest på den ena förgasaren? Har den legat på när något försökt justera blir allt helt fel. Så tryck den helt i botten och känn på förgasaren att den är i botten , synka och sen ställ tomgång och tilluft med "lite strypning just när man hör suget"
 10. "Vid mörker körning och omkoppling från halv till hel-ljus valde min säkring att säga upp sig." Just därför valde man att tidigt gå via relä, gissar du har en bra bit under 12 volt vid lampan kanske ner mot 10-11 vid belastning istället för att utnyttja full spänning som generator ger.
 11. Är det inte bökigt att byta inför besiktning eller om man vill använda bilen i trafiken? enl deras sida: "300% mer ljus på vägen jämfört med en traditionell 55W halogenlampa" "Luxtar Q1 LED passar likväl helljus som halvljus och dimljus men beakta att detta inte är godkänt eller lagligt." Nya insatser och strömförsörjning kortas möjliga väg via relä och inte som många äldre fordon från mitten 60 tal tidigare har via knapp och sen via fotkontakt mm kan minska spänningsfalllet radikalt . Har noterat att sista åren med överdrivet starkt ljus på bilar så verkar viltolyckor ökat, jag har själv varit nära att missa vilt för att mötande bil bländat för mycket.
 12. Jo tackar, det går på rätt håll, jag fick även blödning och inflamation på /vid occipital nerven vilket var värre än själva diskbråcken.
 13. Hansen: Har du skaffat fullvuxna bilar och gett upp valparna? Här har det mest varit horrisontal läge med värktabletter mm , jag fick 2 diskbråk högt upp i nacken c3-c4-c5 med nervkläm på c4 roten efter en behandling 31/1 som gick snett, så framtiden för mek och lågkomfortfordon är lite osäker.
 14. https://www.newautoparts.com/oem-parts/nissan-cock-heater-valve-2 7116e4400
 15. Norsk design när den är som bäst.
 16. All med låga övre dörrgångjärn var cva. kolla facebook gruppen ett flertal har synts där, även denna som ungraren sandor med "volvo museet lurade" till sig lite fult.
 17. Modet på bilar har tyvärr gått till lågprofil däck vilket blir stötigare och nylonet bankas ut i leder . Det är stor det skillnad på både ljud och komfort förbrukning och livslängd samt pris , så jag tror högre profiler kommer tillbaka kanske inte 80 men väl 70. Mina spindelleder är pressade och benen varken kommer eller kan inte tas bort pga av inre länkarmslagring , så det är bara mera våld som gäller.
 18. Ändrar du i fd lådan får du även med en högre utv på 1 och backen . Så ändra inte för mycket. Jag har 15% ändring på utv (samt även od med 20%) vilket känns bra för diesel men känns ändå lite trögt vid start och när man backar . Finns div lösningar både här med zf 5 växlat och på facebook med omkastade drev. Vill du räkna utv så funkar den länk rätt bra. https://www.autopower.se/tips/
 19. Har inte svetsat pinne detta århundrandet men har du provat att vända polariteten. Besökte besiktningen också igår och fick en spindeled lillebilen, damask fusklagningen höll men ny beställd tog även två spindelleder eftersom båda sidor varit med lika länge och då slipper man göra andra sidan nästa år. Dessa små bilar förbrukar leder, blir 3 bytet jag gjort på den.
 20. Putte skulle väl ta fram nya överdrag https://www.facebook.com/groups/588395788478438
×
×
 • Create New...