Jump to content

Volvo Laplander Camper

Major
 • Posts

  505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  85

Everything posted by Volvo Laplander Camper

 1. Efter du kört runt motorn lossa slangen vid förgasaren och se om pumpen håller tryck det ska spruta rejält gör den inte det så är det oftast skit i någon av de två backventilerna i pumpen.
 2. Jo både däckrök och tvåhjulskörningar impar men det innebär en del extra mekande.
 3. You planing to change the block also? If it use in with seawatercooling beware for rust.
 4. Bilen borta så ingen nyta av större domkrafter. stor kraftig 500:- lyftalrik borta. Höglyft enbens den bästa domkraft jag ägt lyfter 3 ton ca 1meter pefekt var perfekt att sätta i dragkroken och frilyfta hela bakänden eller fram och frilyfta vid bladjäder/axel byten mm dessa ska ha varit använda vid rälsbyta av sj 2000:- noll sju noll 5512624 hämtning värnamo
 5. Jo, det är lite synd jag saknar den redan. Hoppas ägarna lägger upp sina äventyr, när de var här och hämtade sista lasset med delar så hade de redan varit ute på några turer med övernattningar så ännu så länge har allt gått problemfritt och de har börjat vänja sig vid bilen.
 6. Du får en kund till. Den som köpte alla drivaxlar ville också ha lager.
 7. Det är märkligt att svenska tankarna var så dåligt behandlade när de som gjordes samtidigt i ungern ser ut att ha varit helt förtennade eller doppade i bly totalt oförstörbara och man får slipa rent mycket om man vill svetsa om dem.
 8. Jag hade samtal med volvo förra våren faran och nackdelarna med att åka med kapade blad vilket tidigare krävdes för att väga ner tgb till lätt, skrev sen en begäran vilket de ordagrant godkände för tgb så man slipper plocka eller kapa bladfjädrar om man nu har 3 st bak. Vet att även fler sen fått ut samma intyg så detta är nu vedertaget. Vad gäller vikt finns några lösningar vid omregning- schablonen vikt för reservhjul är lägre än faktiskt vikt, vektyg räcker en hylsa och sen liten lätt kolvdomkraft. Har man bytt däck till dagens lättare så tjänar man kilo. Den bil jag regade hade orginal däck väldigt mycket inredning kvar dvs ingen husvagns utan tungt vanligt hus kök , kylskåp ugn mm så eftersom detta ej monterades ur så kompenserade jag med motstånd på soppamätaren och tjänade in ca 70kg.
 9. Jag regade om en förra året med husbilsinredning till lb och för passagerare slog bara på något kg så hade det blivit 3 passagerare.
 10. Ligger en ute på overlandsidorna såldes tidigare betydligt billigt från europa hamnade sen på bat , blev sen homestylad med textiler blommor och ommålad dörr och annonserades för : https://expeditionportal.com/overland-classifieds-volvo-c306-6x6-expedition-rig/
 11. Tulegatan du kanske får hjälpa till och meka i framtiden.
 12. Uppdatering: nu har den anlänt i Karlstad en tur på över 30 mil, de lade sig på bekväma 85km/h enl gps och de var förvånade att de 50 liter jag sa kommer räcka mer än väl också gjorde det och det mycket var kvar på mätaren.
 13. Bilen har körts härifrån idag, hela familjen fällde tårar även jag grät en del och höll på att göra det redan medans köparna var här, alla har minnen, frun tränade för bilkörkortet som 18 åring och alla barn har alltid haft den som lekplats på sommrarna. Ett billast med de mer bärbara delarna hämtades också, så rejäl uppröjning, nu återstår bara ett rejält släpkärre last med allt det tyngre sakerna, axlar, motorer, vxl, mm sen är garage och förråd tömda på c202 och indenor dieseldelar. Det är otroligt vad man kan samla på sig med åren som aldrig kommit till användning men kunde vara bra att ha.
 14. Ägt en tv 2-3 år på mitten av 90-tal men aldrig sedan. Sålde bilen pga av nerv/nackskadan som ger skakningar och man kan inte koncentrera sig när händerna inte lyder riktigt otroligt frusterande, man skakar rätt var det är som en gamal alkolist och verktyg går inte att hålla i , så troligen färdigskruvat för min del i alla fall inga större prodjekt som tar tid. Jag tog tillbaka annonsen när jag hade några bra dagar och vi tog upp båten sen efter några dagar säng med covid kom en rejäl nervdipp igen och då ringde jag en av intressent och bara skrev över den. Ångrade mig så klart dagen efter när det började vända igen , men gjort är gjort , dumt att sälja när allt var helt klart, jag hann knappt köra 100 mil i år. Det blir nog någon nyare bil till våren en sån man lämnar in och låter andra serva.
 15. En delbetalning har kommit in resten när de kör härifrån. 180 för allt men då är det ca 30tusen i lättsålda delar, så samma 150 som övriga fått för c202 i hyffsat körbart skick på blocket senaste året. Misstaget var väl att lägga den på husbilar på blocket : volvo övrigt annons så hade varit bättre. Mycket var så gott som nytt på bilen: topp, koppling, nybyggda axlar där det mesta var nytt även drevsatsen bak, däck ca 150 mil, stereo och allt invändigt i campern utrustning ej använt. Förutom c202 lösdelar åkte ett set axlar komplett med i riktigt bra skick genomgångna med det bästa jag hade liggande och en omgång lösa drivaxlar till en hel bil inkuderat knutar och lager. Tror de får ca 2-3 ton delar med sig även om de bara tar en extra motor och alla växelådsdelar.
 16. Det är väl nästa samma pto och vinch som c202, min får man efter urkoppling röra truman för hand lite sen går låsningen i annars kan den rulla ut tex när man kör och för upplåsning av trumman vincha första lilla klicket med back sen friläggs trumman, vet att instruktionerna säger annorlunda men så har alltid min fungerat.
 17. Jag hade några par att välja på , orkade inte med alla mejl så blocket annonsen togs bort rätt omgående efter 15tusen träffar och nedlusad mejl valde bara bland de som skickade telefonnummer. Undrar vad som hänt om den legat på volvo övrigt på blocket nu låg den bland husbilar vilket är rätt begränsat tittande på. Jag valde ett tyskt yngre par bosatt här i Sverige dock med lite begränsad budget men mer lämpliga, så bilen är planerad att rulla i Sverige och jag gissar ev senare tas med som flyttgods import vid återflyttning , de gjorde en del koll med tyskland om mina pappper om jag förstod det rätt.
 18. Synd du inte tittade in du kunde fått en sista tur i bilen med och en kaffe i campern. Eftersom hälsan har varit upp och ner med nervskadan i nacken och framtida mekande så jag skrev över den i fredags när coviden hade släppt till ett ungt tyskt par som tidigare hört av sig. Nu inväntas bara betalningen och hämtningen av bil och alla delar, din gamla motor har de tänkt som prodjekt att gå igenom och renovera och sätta in ,detta eftersom jag angav till alla intressenter att inga garantier på motor och räkna den som kass, detta så jag slipper problem om den omgående körs sönder. Men bilen har nu sen förra årets nya topp fått snurra med sina första 100 mil och ventiler efter justerats bara gått bättre för varje dag, så det skulle inte förvåna mig om den klarar en livstid till helt felfritt. En LM chef boende i dina trakter ville ge 40 tusen mer men saknade mekkunskap. Det blir bättre med äventyrare som kan skruva själv och sen kanske kunna följa bilen bilens resor på youtube. Det följer ju med alla delar jag samlat genom åren och mycket annant men funderar på om det de inte orkar ta med sig är något du vill ha gissar att de inte kommer ta tex valpfjäderpaketen (de får ju några omgångar c202) och sen finns ju ett fletal kardaner några valp jokar-passar ej c202 men blev över från axelbygena , finns även en stor lastbilsdomkraft som står ivägen och ev en del annat.
 19. Tog en tur med familjen som blev lite längre än väntat på div sevärdheter och skogsvägar.
 20. su hif-6 are easyer to tune than stromberg/zenit and fits bolt on to intake.
 21. Facebook och blocket och youtube men ev blir det BAT. Men vi får se lite sura miner här hemma och nu ville plötsligt frun ut över helgen på en tur med övernattning . Jänkarna är galna var en landrover 101 med camper byggd stående i englad så export tillkommer gick nu för runt 60K dollar https://bringatrailer.com/listing/1977-land-rover-101-forward-control/ och sist en c202 gick så var det 45 https://bringatrailer.com/listing/1979-volvo-laplander
×
×
 • Create New...