Gå till innehåll

Volvo Laplander Camper

Major
  • Innehålls Antal

    530
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    91

Forum Inlägg postade av Volvo Laplander Camper

  1. Du har två uppockner vända cylindrar en på vardera fram, luftar du efter manual eller som de flesta gör blir det luft kvar och ojämna bromsar volvo löste det genom att ha inkoppling av 4x4 drift dvs låsa upp hjulen till lika drift bromsverkan.  De som inte vill åka med 4x4 broms och ha jämn bromsverkan luftar ur dessa uppochnervända cylindrarna, antingen med att lufta med kolvarna intryckta  helt i botten eller låta kolven gå ut för långt och låta luften sippra ut.  Jag brukade köra trycksättning och låta luften sippra ut men på 11 är det enklare att ha kolvarna i botten. se youtube   

     

  2. Jag fick nyligen uppdate om Laplanderns äventyr.  De har ju vänt i nordkap tog ner vägen genom Finland och är nu nere i Estland, allt har funkat förutom idag när 5'an inte ville längre utan hoppar ur, det sitter m47 första generationen i bilen och de hade den sjukan- vilket brukar gå över av sig själv men kan även vara dags med justeriing av växelförare eller byte av shiftplåt.   Bilen har hittlis snittat på hela resan 9l per 100km trots mycket långsam  körning på de lägre växlarna .    Jag har ju alltid sagt den gick citykörning här på under litern vilket de nyägarna trodde var bluff,  men nu blivit väl bevisat.    

    • Like 4
  3. Lägg ut den på facebook gruppen eller blocket du får mer än du tror för bilen, ang kylproblem och volvo med flera så är det inte ovanligt att man snålat och köpt teromstat billigare sort som inte passar riktgit och där då inte bypassaen i toppen stängs när motorn är öppet varm och då tappar den cirkulation och risken är att cylindrar längst bak blir dåligt kylda och toppen skev.  Ett tips kan vara att permanet plugga bypassen med slangbit och skruv.  

  4. Om det är som du beskriver lampan alltid lyser så är den aktiverad och har du alltid 2 hjulsdrift är den aktiverad så mag vent drar då logiskt ström över lampan.   Så skifta om kablarna samma färger motstående du hittar brytaren bakom handbromsskölden.  enkelt sätt kan att vara att sätta lådan i lågläge och sätta dit kablarna för lampan först. Sen göra det omvända med magventilen i högläge ska den klicka när kablarna sätts dit rätt och krestsen bryts.   

     

    • Like 1
  5. Systemet är samma som c202 och enkelt uppbyggt på vaccum för att hålla 4x4 urkopplad dvs aktiverad magnetventil, är den strömlös eller du saknar vaccum så är det 4x4.  el är kopplad i serie fd lådan-knappen-bromsavkännaren.  Jag anser att bromsavkännaren och fd lådan ska byglas och sen endast knappen vara inkopplad,  det omöjiggör farlig 4x4 bromsning sliter mindre på fd lådan samt möjligör 2 hjulsdrift på låg vid tex backning stora rattutslag mm.   

×
×
  • Skapa nytt...