Gå till innehåll

Roland Zeylon

Korpral
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    5

Allt postat av Roland Zeylon

  1. Hej! Finns det någon med TGB20 i Stockholm området som skulle mot betalning köra från Stockholm centrum till Tyresö tro? //Roze
  2. Jag köpte en ultraljudstvätt, plockade isär förgasaren och tvättade. Monterade ihop allt igen, justerade tomgång och bränsle\luftblandning. Motorn har aldrig gått bättre! Super nöjd!!
  3. När jag rengjorde tanken passade jag på att montera in Biltemas bränslemätare med flottör, ohmtalet stämmer inte fullt ut mot bränslemätaren i instrumentpanelen. Den visar vid 15 liter i tanken halvfullt. Men men då har jag ju någon koll iallafall. På min multimeter som jag använde för att mäta motståndet på givaren har jag ett magnetfäste som är väldigt praktiskt att ha i apparatskåp vid mätning. Idag 14\11 skulle jag mäta en spänning i ett apparatskåp och hittade min orginal dräneringsskruv i magneten.... För övrigt går Valpen finfint igen!
  4. Hej! Att knacka på ovansidan av förgasaren borde vara att nålventilen hängt sig. Jag har ersatt befintlig med en ny. Har nu plockat ner tanken för rengöring och omlackering. Monterat nya slangar och satt den på plats igen. Noterade då att jag lagt dräneringsskruven på ett sådant där bra ställe så jag garanterat ska veta var den är..... Letar......
  5. Hej! Jag har haft driftstörningar in min Valp. Det började med att vid gaspådrag plötsligt tvärdog motorn. Hämtade en flaska med bensin och sprutade rakt ner i förgasaren så kom jag hem. Det utesluter elfel anser jag. Har tagit bort gammalt bränslefilter och ersatt men ny bränsleslang. Bytt till ny bränslepump och nålventil. Flottören flyter fint. Problemet kvarstår. Luftblandningsskruven? Rengöra tanken? Tacksam för tips!! Mvh\Roland
  6. Jag förstår, har du någon rekommendation i ämnet gällande Biltema utbudet så långt det går?
  7. Hej på er! Jag ska byta olja överallt på min valp -63:a. Har sökt på ämnet här och inser att det finns många olika alternativ gällande kvalitet och GL1-5 även mineral eller syntet. Svavel tillsats och koppar mässing verkar inte fungera så bra. För att göra detta med olja förståeligt för mig vore jag tacksam för ett svar som använder Biltemas produkter som grund för mitt oljebyte i motor, växellåda, fördelningslåda och främre/bakre kardaklump. Har bytt olja i motorn och använt Biltemas Classic som är till för äldre bilar artikelnummer 36-9023. Har kört i två år sommar som vinter utan problem. Står inget om någon GL grad där. Tacksam för ett råd som rätar ut mina funderingar.
  8. Låter helt rimligt. Passade på att byta till led i bakljusen oxå, vart finfint!
  9. Min bil är besiktningsbefriad så det är inget bekymmer för mig. Vid mörker körning och omkoppling från halv till hel-ljus valde min säkring att säga upp sig. Väldigt spännande att bli lika osynlig som viltet med bilar bakom sig och vid möte! Original ska det vara 55/60 watt men det satt 55/100 watt i min bil. Kablar var inte onormalt styva så säkringen har gjort sitt jobb. Att jag nu på äldre dagar har blivit kriminell är ingen livsstil jag uppmuntrar mina medmänniskor till, men anser att brottet är ringa med tanke på hur det ser ut i Sverige nuförtiden!
  10. Hej! Sökte på nätet för att hitta ett alternativ till en standard H4 ljuskälla. Mitt halvljus är som 2 vissna äggulor framför Valpen på kväll och natt.... Något måste göras! Hittade hos Xenonkungen en ersättare till H4 som heter Luxtar Q1. Den passade direkt utan modifiering och är inte fläktkyld. Resultatet är anmärkningsvärt bra! Jag har inget med Xenonkungen att gör utan redovisar bara en bra produkt för mig.
  11. Huvudkopplingcylindern och slavcylindern är nu monterade. Luftat ur systemet på samma sätt som på ett bromssystem. Justerat spelen på båda cylindrarna. Fungerar nu toppen! Tacka vet jag Volvo!
  12. Jag har nu inhandlat reservdelar till min Valp som beställs för Volvo Amazon 61-68 och ser precis likadant ut som mina orginaldelar. Delarna är inhandlade från VP-parts.
  13. Hej! Kopplingen slutade fungera idag på grund av läckage i cylindern under bilen närmast kopplingen. Tog isär denna och gummit har gett med sig. Något tips på lösning? Tror inte att jag hittar en original del. //Roland
  14. Härlig körning på Sandlycke tillsammans med offroad instruktören Christian Pedersen. IMG_0290.MP4
  15. Jag gav 3400kr för min fördelare. För mig är den värd varenda krona! Har kör en del nu och tankar inte lika ofta, så nog har min Valp blivit en "miljöbil" nu... Tomgången är lugn och fin, går jämnt i hela registret. Hel nöjd!
  16. Min Valp har en tid gått rätt dåligt, ryker svart och känns trött. Kollade igenom förgasaren och rengjorde den. Ingen skillnad. Befintlig fördelare såg inte så kul ut. Investerade i en digital 123 ignition. Nollade motorn, bytte fördelaren och valde kurva 0. Justerade in den enligt instruktionen. Justerade även ventilspelen. Startade motorn och dröm om min förvåning hur bra den går nu! Känns pigg och varv villig. Kan verkligen rekommendera denna produkt.
  17. Hej! Vilken glykol ska Valpen ha, propylen eller etylenglykol? Hos Biltema röd eller blå? \\Roland
  18. Nu är dämparna slipade, putsade och målade. Monterat dit dom och provkört, vart toppen! Tack för din bra affär! \\Roland
  19. Har kollat på sidan men där är inget jag behöver i skrivande stund. Men tack för tipset!
  20. Låter fint! Jag köper gärna dom! Skicka mig ditt telefonnummer till mig så switchar jag för dämparna och frakten. Mitt nummer är 0723050100. Jag skickar dig min adress.
  21. Låter fint! Har dom gula samma slaglängd som original?
  22. Hej! Är dom hela och felfria så javisst. Vad har du för något?
×
×
  • Skapa nytt...