Gå till innehåll

Conny Petersson

Korpral
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    9

Allt postat av Conny Petersson

  1. I just det här fallet var det nog lugnt, för hon gick ganska mycket på startmotorn innan vi försökte få igång henne. Kompprov, tändningstest och primning av soppapumpen hann nog gott och väl få upp lite oljetryck innan det väl tände till. Bra att tänka på dock.
  2. Då var PU'n igång och rullar. Lite fixande med klassiska checklistan går runt, gnista, kompression och soppa och hon gick igång med ett enormt stinkande rökmoln efter bortåt tio år. Kopplingen satt givetvis ihoplimmad men efter att ha försökt känguruköra loss den utan framgång läste jag runt på det här forumet och hittade tipset att använda ett spännband på kopplingsarmen och efter lite körande på startmotorn på tvåan hög lossnade den. Det finns bara ett spår av bromsar som sedan ligger an, pedalstället kärvar så att pedalen stannar i bott och måste lyftas med tårna, kupéfläkten har jag inte fått igång så hytten immar igen nästan omedelbart, framrutan läcker, gummipåfyllningsröret till tanken föll i bitar och termostaten hade fastnat i stängt läge och byttes mot en annan trasig som inte stänger. Ja, och golven är såklart bortrostade och elen verkar bara fungera här och där. En mycket lyckad början på sidoprojektet.. Kanske lite tidigt att beställa besiktningstid, men det är en fantastisk början på valpägandet..
  3. Det behöver du inte göra Hansen, iaf inte än.. Jag väntade mig något liknande och det är en klart hanterbar renovering att göra. Bekymren kommer senare när karossen ska lagas upp. Ramen är enkel..
  4. Jag märkte att även pickupen en gång lidit av samma originalluft i balkarna, men där är jobbet redan gjort. Den ska förresten startas upp inom några veckor, mest för skojs skull och se hur den mår.
  5. Det får nog bli att köpa in lite 100x60x3,6 vkr, och sätta lokala plåtknäckarn på att skära ut och bocka bakre kofångaren. Jag lutar åt att helt rationalisera bort vad jag tror är lastkännarstrypventiler som var kopplade till bakaxeln med fjädrar, länkage och kedjor. Någon som avråder från detta? De goda nyheterna är att det mesta som sitter bultat i ramen i form av fästen verkar okej. Det hade varit väldigt mycket jobb att återskapa fästen för stötdämpare, genomslagsgummin och liknande. Balk är ändå rätt enkelt om man är nogrann. Äventyret fortsätter..
  6. Då har jag kommit lite längre i diagnostiseringen. Tveklöst behövs det lappas lite i bakramen..
  7. Inrullad i verkstan med bara en smula marginal. Får nog städa undan lite om jag ska kunna göra något med den, men det känns helt sjysst att ha den i värme och ljus, med tillgång till tryckluft, dammsugare och ström. Dessutom den enda plats jag röker min tobakspipa inomhus..
  8. Varför i hela friden har den en assymetrisk fläkt? Först trodde jag att det saknades några blad, men den ska visst vara så.
  9. Mycket rost såklart, men mest kosmetiskt vad det tycks vid en första anblick. En hel lergrop med tillhörande musbo på bensintanken..
  10. Nu var det ett tag sedan jag skrev något här, och eftersom det äntligen rört lite på sig tänkte jag att det är dags för en liten uppdatering. Det har varit mycket att stå i som vanligt, men den lilla tid jag haft har gått till att tillverka en lyftbom till traktorlastaren eftersom jag ville kunna nå lite längre och inte ha karossen gunga in i traktorkylaren. Häromdagen blev den klar och idag var det uppehåll iregnet och en ledig eftermiddag, så då kände jag att det var dags. En ganska tung rackare trots allt, men den blev lite lättare när man lossade det sista som höll den kvar..
  11. Det låter ju jättebra. Får se hur skicket på mina servon är när jag kommer dit, men jag räknar kallt med att allt behöver renoveras och då kan man ju ta i beaktande om man ska uppgradera några komponenter och rent allmänt få till en uppstädning av det hela. Varenda bromsrör och slang behöver ju ändå bytas, så då kan man ju kanske passa på att bygga in åtkomliga luftningsnipplar på höga punkter när man ändå är där.
  12. Tyvärr inte, det är rätt besvärligt att tillverka en och jag tror inte det finns så många som skulle betala vad det kostar om jag gjorde en liten serie. Däremot får du väldigt gärna låna min om du står för portot eller kan fixa någon annan transportmetod.
  13. Nu tror jag att det mesta som ska lossas är loss, och jag provade att lätta lite på karossen genom att sätta domkraften mellan däckets ovansida och insidan av hjulhuset och klossa upp mellan ram och karossfästen. Fyra av de urspringliga åtta fästena är bortrostade och jag tror karossen satt några cm lägre än den ska göra. Nu visade det sig samtidigt att jag trots allt nog bör plocka bort rattstången med tillhörande styrväxel för det blir för riskabelt och besvärligt att försöka trä av hela karossen över rattstången som jag först tänkt. Med friskt mod och manualen i hand kunde det lätt konstateras att det var en enkel match. En bult som håller växelhuset, en klämbult på andra sidan, och lossa pitmanarmen från sektoraxeln. Nu hade jag förstås sett andra trådar med dåliga erfarenheter av att lossa pitmanaxlar, så jag ägnade några timmar vid svarv och fräs för att göra ett verktyg. Hellre det än att ägna motsvarande tid svärande och skrapandes knogarna i kylan och mörkret liggande på rygg med rost och grus regnande ner i ögonen. Efter några varv på skruven gled den av så fint, men det kändes att det hade aldrig gått med hammare och brytgaffel, eller för den delen troligen inte heller en vanlig tre- eller tvåarmad avdragare. Jag har ju dessutom en valp till, så det känns värt att tillverka specialverktyg om de kan komma till användning fler gånger. Nu säger manualen att det bara är att dra ut sektoraxeln ur klämförbandet.. Yeah, right.. Den är iaf stålborstad och duschad flera gånger med teflonkrypsmörja i väntan på att jag tar fram portapowern och pressar ut den. Jobba smartare, inte hårdare.
  14. Efter lite inspektion och stålborstning ser den faktiskt okej ut. Rosten verkar ha kommit någon annanstans ifrån för det finns ingen synlig gravrost i loppet. Tack för input. Är den samma som c303 ökar det nog möjligheterna att hitta delar. Jag lutar mer och mer åt att försöka renovera originalbromssystemet snarare än att bygga ett nytt, inte minst för att jag fick med några kartonger bromsband och cylindertätningar på köpet.
  15. Ett blästerskåp kryper högre och högre upp på önskelistan..
  16. Så, tiden går och även om det blivit litet varmare de sista dagarna är det både kallt och trist att skruva ute i kylan de små stunder man får över. Lutar åt att jag får skär upp kylarslangen i nerkant för den är verkligen stenhård. Handbromsvajern måste lossas och länkaget till fördelningsväxellådan, men sedan är nog karosslyftet nära. Tröstade mig inne i värmen med att skruva isär och smörja upp pedalstället som var helt stumt och demonterade huvudcylindern. Oklart om den går att rädda..
  17. Tack för uppmuntrande ord Hansen! Jag har nog tänkt laga befintlig kaross om det så krävs att lejonparten blir ny plåt.. Ramen ska ha lite rost på de vanliga ställena som vid tanken och bakre karossfästena, men jag kollar det närmare när jag får karossen avlyft.
  18. Inte omöjligt, min ägarhistorik börjar 1990 och jag vet inte vem som köote den ny.
  19. Det har du banne mig rätt i Eile, gångjärnen till framdörrarna sitter ju båda lågt till skillnad från pu:n där det övre sitter nästan i ovankant. Bakdörren på den orangea är dessutom tvådelad med överdelen ihopskruvad med underdelen. Tyvärr har någon svetsat ihop taket på hytten med hardtopens tak, så rondellen måste fram om skåpet ska av..
  20. Jag tror det är bäst att jag startar en projekttråd om mitt nya projekt, en c202HT från 1980. Jag har i flera år varit sugen på en valp och även om jag hade siktet inställt på en militärvalp var det två c202:or jag tillslut snubblade över. Båda är kompletta men avställda, okörda sedan minst fem år och *ganska* rostiga. På plussidan kan sägas att båda ska vara mekansikt fungerande och PU:n har kraftuttagslådan med vinsch. Rosten är i sig inget problem eftersom det faktiskt var det jag ute efter; en projektbil jag kan fixa med och återställa till gott skick. Valpens enkla geometri och raka plåtar gör den till i min tro en lämplig kandidat för mig med begränsad erfarenhet av bilrenovering. Jag har så smått börjat med det första projektet, hardtopen, och rensat ut inredningen och börjat förbereda för att lyfta av karossen. Växellänkage, trottellänkage och kylarslangar återstår att lossa innan jag kan börja lyfta på karossen. Tanken är sedan att rulla in chassit i min lilla verkstad och bit för bit renovera det, och se över motor, drivlina och fjädring. Karossen får vänta tills chassit är klart eftersom jag inte har plats för båda i verkstan. Lite bilder:
  21. Visa fil Avd 2 Motor B20 C202 Servicehandbok Volvo lastvagnar flik 2 Inlämnare Conny Petersson Inskickat 2021-03-27 Kategori Volvo C202  
  22. Version 1.0.0

    48 nedladdningar

    Servicehandbok Volvo lastvagnar flik 2
  23. Jag skannar för fullt när jag har en stund över och snart kommer resten. Jag underskattade hur tidskrävande det är, men jag tycker om tanken på att alla med en c202 ska få tillgång till verkstadsmanualen som ju inte finns någon annanstans på nätet vad jag hittat.
  24. Visa fil Avd 3 Elektriska system C202 Servicehandbok Volvo lastvagnar flik 3 Inlämnare Conny Petersson Inskickat 2021-03-26 Kategori Volvo C202  
  25. Version 1.0.0

    43 nedladdningar

    Servicehandbok Volvo lastvagnar flik 3
×
×
  • Skapa nytt...