Gå till innehåll

tipo874

Korpral
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av tipo874

  1. Jag fick inte ur hylsorna utan jag klippte av kablarna och korsade dem. Funkade fint, efter att en hydraulslang som sprang läck byttes.
  2. Jag fick isär uttaget, men jag ser inte hur man kan få loss hylsorna ur huset. Det slutade med att jag klippte kablarna och skarvade ihop dem korsade. Nu funkar elen till kranen! Tyvärr pajade då högtrycksslangen så det stod som en fontän av hydraulolja
  3. Jo, jag har sett att det står plus och minus och polariteten är fel. Det går en kort svart kabel till ramen och den sitter på plussidan och en röd som kommer från plus på batterierna sitter på minus, så den är definitivt felkopplad. Hur får man ur kontakthylsorna ur uttaget? Behöver man nåt specialverktyg? Jag har försökt googla för att se hur man monterar/demonterar kontakthylsorna men har inte hittat hur man gör. Har nu lärt mig att det är en NATO 2 polig kontakt som verkar vanlig även på civila lastbilar.
  4. Kan man plocka ur hylsorna och växla dem? Vi har en TGB30 där uttaget under flaket är polvänt.
  5. BgB har en TGB30 med 1,5 tons kran och jag försöker få igång kranen. Efter mycken felsökning, inkluderat rökutveckling, har jag kommit underfund med att problemet är att 24V uttaget under flaket är felkopplat så polariteten är tvärs om. Jag hade isär stickproppen häromdagen, och den är ju enkel att polarisera om, men jag skulle helst vilja se till att allt är kopplat som tänkt, men jag ser inte hur man tar isär uttaget. Det kanske räcker med att skruva loss uttaget och så faller det i bitar så man kan plocka ihop det som man vill?
  6. Hittade det. På rambalk, strax bakom främre högra hjulet.
  7. FMV verkstadshandbok för TGB30/40. Visa fil Komplett FMV verkstadshandbok för TGB30/40. Komprimerad men med högupplöst elschema. Inlämnare tipo874 Inskickat 2023-02-10 Kategori TGB 30/40, SBAT111/SBA111 och LTB957F/LA82B  
  8. Version 1.0.0

    48 nedladdningar

    Komplett FMV verkstadshandbok för TGB30/40. Komprimerad men med högupplöst elschema.
  9. Såg i fordonsuppgifterna hos Transportstyrelsen att det faktiskt skall finnas på höger fram, får kolla igen.
  10. Jag behöver veta var man hittar det instansade ramnumret på TGB30. Försökte leta runt höger framhjul som det är på nyare Scania, men kunde inte se nåt.
  11. Ok, gott. Då är det iaf inget problem med växellådan. Känns som den varvar till månen innan den gör den växlingen, och med problem med bränsletillförseln händer det bara i nedförsbackar. Vi måste rensa tank och bränsleledningar och byta bränslefilter på den.
  12. Jag är volontär för Blågula Bilen och vi har nyss köpt en TGB30 som skall levereras till Ukraina. Bilen har stått i många år och behöver lite omvårdnad innan den kan levereras. Jag körde den några mil från säljaren och på grund av skräp i bränslesystemet så har den svårt att varva ut tillräckligt för att växla till de höga växlarna. Är det normalt att den kräver uppåt 2000 rpm för att växla upp? Jag såg någon tråd där nån hade haft problem med en kontakt till gaspedalen, är det relevant för detta beteende? Golvkontakten till vänster är väl en bromskontakt som inte har nåt med detta att göra?
×
×
  • Skapa nytt...