Jump to content

H.Hansen

Administrators
 • Posts

  5,568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  534

Blog Comments posted by H.Hansen

 1. Jo en 30 bil hade fungerat, möjligen att man fått göra som de har gjort några gånger då vissa bilar inte passar på en kortare sträcka, Då kör de en liten annan väg och vi möter upp så fort det är möjligt, hit tills bara frågan om ca 30 min.

  Om det fungerar med en M6 multifule 6X6 så är en 30 bil inga bekymmer.

   

  Men det är helt upp till de som håller i det hela och planerar att säga vad de tycker om möjligheterna,

  Sen är det begränsat med hur många fordon som kan vara med, främst på grund av platsbrist att ställa upp fordonen under natten. om det blir många bilar som skall campa en natt på samma ställe så försvårar det möjligheterna att hitta lämpliga platser, då vi är noga med att städa upp och inte köra sönder och lämna stora spår eller skräp efter oss, väljs platserna med omsorg av de som planerar.

 2. Jo det var lite av tanken, visst jag gillar att bygga, men om det går att ta genvägar som det med rattstången så skadar det ju inte, bara att få med rätt blinkers spak med hel och halv ljus omkopplaren på, som slår till baka när man rattat klart svängen när blinkersen är på känns som en genväg, och att slippa bygga ett nytt hölje till rattaxeln ja det spar några timmar det med,

  En smidigare pump kan ju även det underlätta,då varje cm verkar behövas, sen att jag har möjligheten att pressa nya slangar i verkstaden ja ingen nackdel det heller, Det står en svarv jag använde i veckan för att fixa en 60 mm tapp till en grävmaskin, så den kan jag nog nyttja om det behövs, ingen avancerad svarvning för det kan jag inte, har för lite erfarenhet på svarv för det, men ändå, plasma skärare och fler olika svetsar mig-pinne - gassvets borde räcka för att fixa det mesta, det finns faktiskt tig också men det vet jag inte om jag behärskar heller, vi har inte plockat upp de grejorna ur kartongen än.

  Börjar riva med det hela i veckan om det inte ösregnar då test bygg hytt/ramen står utomhus och jag vill inte släpa in den i onödan, men att plocka bort snäckan och börja kolla på mått på rattstång samt fixa lite med nya snäckan borde jag då hinna med i alla fall .

  Skall köra hem Aluzink hytten till torpet så jag kan fixa med den lite mer utan att störas av att de rycker i mej till något annat, kommer behöva närhet till säng om jag skall börja slipa på den, då det tar något för jävligt på ryggen, så det får ta den tid det tar.

 3. Ja jag är faktiskt glatt överraskad över däckens förmåga att greppa i det mesta, Visst jag fick diffa både fram och bak, men den tuggade snällt framåt. och det var nog som du skriver Andreas att snön var tryckt över axlarna och mot delar av ramen.

  Som jag skrev körde till ställen där jag var övertygad om jag jag skulle få vinscha mej upp. men det behövdes inte. 

  En brant på berget har jag fått vinsch upp både mej själv och andra 13 bilar på bart men blött underlag, där åkte jag upp utan större bekymmer med snö ovan på is upp för berget  :)

  • Like 1
×
×
 • Create New...