Gå till innehåll

Beau

Major
  • Innehålls Antal

    699
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    40

Allt postat av Beau

  1. Ja. mig kommer hon också ihåg och jag brukar få en Merry Christmas hälsning från henne.
  2. I saw myself and my tgb 1111 in two Pictures.
  3. Ser ju ut att vara en Valp i fint skick. Några minus; som ingen vindrutetorkare på höger sida, konstiga blinkers på fronten, VOLVO märke som inte passar. Extraljusen går ju att plocka av om man inte gillar dom.
  4. Stefan Tylner på Altyco har den egenheten att han kan verka sur och att man besvärar honom. Men det är en missuppfattning. Det är bara hans sett att vara, han är egentligen på gott humör. Har handlat av honom i över 20 år.
  5. Hur stor blir höjningen med årets julklapp, och vilka däck har du tänkt dig?
  6. Fantastisk renovering som jag har följt sedan du startade.
  7. Man brukar lägga ett snöre i gummilisten. I ditt fall hade du kunnat ersätta alla de små plastbitarna med ett snöre. Sedan drar du i snöret och då viker sig gummilisten så snällt runt glasrutan.
  8. Är det någon som vet var man kan tanka riktig diesel utan att få inblandning av HVO förnybar miljödiesel?
  9. Personalen vet långt ifrån alltid hur man besiktigar en gammal militärbil. Men i Sunne har dom fått besiktiga mina militärbilar i 20 år och lärt sig att bromsar och avgasvärden kollar man inte.
  10. Olav Teigen i Norge har justerskruvar till Valpens bromsar och allt annat du kan tänkas behöva till Valpen. I Sverige är det nog sämre.
  11. Bra färgval. Det blir snyggt. Jag har bl.a. använt den färgen på min tgb 11.
  12. Fint att du var nöjd med 6,6 liter per mil Hasse. Många hade nog tyckt att det var mycket. Men jag minns dim 13 bil som du körde till Bengtsfors med, den drog visst mer. Du stängde av en förgasare och kom ner på 5 liter/mil eller hur var det?
  13. Skulle du någon gång i framtiden tröttna på den så är jag spekulant.
  14. 99% säker på att det är en O-ring i botten på den droppande förgasaren som behöver bytas. Mycket vanligt. Förr när det var stora militärbilsauktioner så droppade det nog från 1/3 av alla bilarna. Lätt fixat och billigt. Jag betalade 5 kr för en ny O-ring.
  15. Även jag blev konfunderad över verktygslådans placering. Längst bak på vänster sida skall det finnas en verktygslåda (102) i radiovalp 9033. Men bakom förarstolen skall det också finnas en låda (91). Men i reservdelskatalogen benämns den endast som låda. Det framgår inte vad den skall vara till. Kanske någon annan vet?
  16. Ett sätt att finansiera omläggningen skulle ju kunna vara en almanacka liksom tidigare år. Men det är kanske försent att dra igång nu?
  17. Bra början Olzon. Låt familjens militärbilspark växa.
  18. I mina papper står det lastutrymme 1,80 x 1,15 meter. Lägger ut ett par bilder på mitt Tranellsläp för dom som inte har sett det.
  19. Tack för alla tips. Jag skall dra en ny jordkabel fram till där original jordfläta är fäst.
  20. Får nog skämmas att jag inte kollat nivån på batterisyran! Plockade ur bägge batterierna och skulle mäta syravikten. Men nivån var så låg att det inte gick att suga upp någon syra. Jag fyllde på 1,5 liter vatten på vardera batteri !!! Ansåg då att det var ingen ide att ladda eller mäta syrahalt utan köpte två nya Tudor batterier idag. En dålig ursäkt är att jag har för många bilar att hålla reda på. Men hur kan det bli så? Och hur kan det överhuvudtaget gå att starta med så lite batterisyra i batterierna?
  21. Låter som ett bra och enkelt förslag Eile. Jag har provat med en hel/halvljus lampa, men den är nog på ca 60 W. Skall försöka med en på 5 W och se om den lyser. Och så skall jag mäta syravikten.
  22. Jag misstänker jordfel på min valp 9033 24V. Batterierna orkar inte starta bilen efter 10 dagar stillastående. Batterierna är förvisso inte nya, men misstänkt dåligt tycker jag. Testade idag med att plocka bort alla säkringarna och strömmen bruten med huvudströmbrytaren och lyft av kabeln från + polen som annars går direkt till huvudströmbrytaren. På elinstrumentet får jag trots detta utslag mellan chassie och pluspolen där jag lyft av kabeln. Tidigare ägare har flyttat batterierna så nu sitter det ett batteri i vardera hjulhus där snökedjorna normalt skall ligga. Plus pol är som tidigare dragen direkt till huvudströmbrytare, men minus är nu jordad bak i hjulhuset istället för under motorn. Förslag mottages tacksamt..
×
×
  • Skapa nytt...