Jump to content

JDW

Major
 • Posts

  2,381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  103

Everything posted by JDW

 1. Skega band måste väl ha speciella drivhjul för att de ska funka någorlunda???
 2. Jag letar spindeltapp, vilken Range Rover är det axlarna kommer ifrån, Paddock verkar ju ha "före 1985" som variant.
 3. Sitter säkert samma på nån Volvo BM från den tiden.....
 4. En liten sväng neråt Olympishes shiessportanlage i Munchen, naturligtvis mycket efter vägarna som man skulle velat fota, men händerna måste av förklarliga skäl vara på ratten. Dock vart det några stopp för att tanka bil o chaufför: Lite olika årsmodeller:
 5. Var o jobbade i Malmö i går, hanns med en sväng på den gröna firmans område på Totalförsvarsdagen o spanade in lite fordon:
 6. I dont have a clue, but maybe you can analyzeit here?
 7. Det är ingen personbil.... Jag är inte direkt småväxt själv, och kör med kängor när jag är till skogen ex vis. Sen sitter pedalerna ganska högt med stor slaglängd. Det är lite teknik att man vinklar o vrider fötterna, men inget man tänker på när man blir van.
 8. Jag kör 285/75/16 (samma som på bilden fö, se 164 fanns i 2 varianter, förgasar och insprutning (E), så det är en originalmotor för 164A som sitter i, och tillgången på reservdelar är god. Du kan få lite hitoria på Svenska marknaden här: Och aktuella prisläget i Sverige: https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige?q=volvo+%2B+tgb Så allmänna intrycket av hur det ser ut med "bruksslitage", kryp under, starta och kör på H/L med o utan diffar så märker du säkert om det är några konstigheter.
 9. Efter krångel med fjädrar o kylare några år, så börjar det bli dax o dra ut vindfällen....
 10. JDW

  Slanglöst

  Jag köpte på Däckonline, de gick inte att leta upp på hemsidan men GGGoooggggggle hittade dom där... Artikelnummer: S-H64020032 Produkt: Special Tubes TR 13 280/85 R16 Du har väl läst denna tråd? https://terrangbil.net/forum/index.php?/topic/48-däck-till-111320/&do=findComment&comment=142044
 11. Kontaktuppgifter? Är ju gummit o hylsan man skulle vilja ha, annars duger det väl med en vanlig bult (tittade lite noggrannare o såg det var en mutter nu, trodde den var gängad i godset först).
 12. Frågat Tatanka, men inte fått svar
 13. Det är väl främst bulten 20, med nr 955542-6 som är frågan, någon som kan härleda dim på den?? Eller finns komplett med gummin'a nånstans??
 14. Med ca 3/4 tank "95" så hällde jag i 1 liter Rödsprit och åkte till SBP i går morse, men siffrorna var ändå "lite" för höga. Samt att höger spindeltapp har de haft lite ?? om de senaste gångerna, men nu var det för mycket... Nån med tips om bästa ställe att handla?? Så 4 poäng vart det.... Kärran gled igenom, men den är så nyrenoverad så skam vore det annrs. Det börjar även bli lite fnasigt på ena rambalken (mitt under så det sitter bra till), vad för dimensioner ska man lappa på med??
 15. Började ju dra ihop sej till besiktning, då både JDW o kärran går ut i dag. Var ju lite LED som svartnat i baklysena på Swedol lyktorna på kärran, kontakten har ju släpat i backen ibland (ja när jag lånat ut..). och jag har en skarv på sladden då den inte riktigt räckte fram till JDW's kontakt, och den har strulat några gånger. Så inköp av ny sladd på Btema, skruvade dit ny kontakt och drog fram. 10*10 kopplingsdosan var lite väl pressad med lastmotstånd mm så jag bytte till en större o ffa djupare låda. Att gissa vad de olika färgerna på lyktorna från Ullared var ju en utmaning. Att tro att de hade Bosch standard var ju inte riktigt rätt.... så det vart några försök men lyste till slut! JDW har vart lite barsk i rösten och en kryp under förklarade varför: Bunkrade upp med grejjer på Btema, ett tappert försök med en Pepsi plåtburk gick inte att få till, men med ett skarvblock gick det att få till (köpte naturligtvis ett för litet först...). Men det tystnade i alla fall. Har haft bekymmer med att det tryckt ut vatten vid kylarlocket efter att jag stannat, bytte till gammalt lock med ny packning, men vart inte bättre. Det har bubblat i expansionskärlet ibland och vatten "försvunnit" därifrån. Lossade slangen vid expansionskärlet, det droppade ur kärlet resp slangen, innan det sa puff i slangen och en massa gegga kom i ansiktet (Nej, tog inga bilder). Med en popnit expansionskärlets hål så vart det lite bättre flöde där också... Såg nåt som inte såg så bra ut när jag skruvade med skarven, dessutom verkar det vara en förskjutning av hålen... Är det en vanlig bult? och i så fall vilka dimensioner?? Sitter väl en dämpkudde där också i vanliga fall...
 16. Borta är den.... Men vilken återbäring? Moms vid export utanför EU?
 17. Verkar inte vara så mycket mer terrängdäck i original? Radiolänk folk brukar ju av någon anledning föredra toppar av kullar o berg där det kanske inte går väg varenda gång?
 18. Iller D200, med snöband, främre o bakre hydraulik, snöblad (m slalombacke) men utan dörrar, 45k https://www.blocket.se/annons/varmland/iller_d200/100249449
 19. Jag refererade till Eile's tips och antar han menade T-röd JDW matas normalt med "95", så det är ju redan sprit i.
 20. Bedford med "Oversized tyres" vad de nu menar med det... https://www.ebay.co.uk/itm/BEDFROD-TK-4X4-CARGO-PERSONEL-CARRIER-LORRY-C-W-OVER-SIZED-TYRES/175184594613?pageci=ec5cbff3-b0e1-43d8-90c0-b02cf8eaa401 £ 9 950
 21. Elverks 11'a " 4 500 mil på mätarn"- det anges inte hur många varv... https://www.blocket.se/annons/ostergotland/1977_volvo_c303/98820868
 22. Vägverks 11 på Gotland, utgångspris 85k https://www.blocket.se/annons/gotland/volvo_c303__terrangbil_13_/99810391
 23. ja mina tipps dög ju inte åt Svana, men för övriga så kompletterar jag med bild från andra hållet:
 24. Börjar närma sej test för JDW o släpkärra. Det blinkar inte vänster bak på kärran, har förutom kontakten, en skarv på sladden och en överfull kopplingslåda bak att leta i (och man är ju för lat för att byta kopplingsbox till en större för då måste man isär med allt inkl motstånd för LED lamporna, men tänker varje gång att nu måste jag skaffa en större men men.... Höger baklampa ser ut så här, duger det eller måste jag byta? Bromsar gör det i alla dioderna
 25. JDW registrerades 1976, men ser inte årsmodell i TRV app. De gnällde på CO2 senast, men även blinkdonet hade kontakten ärjat o ena strålkastarn pekade snett o justerskruven hade rostat fast så jag fick göra återbesök. Ryckte kontaktdonet vid blinkdonet några gånger,, ganska mycket våld o rostolja på strålkastarn och fick hjälp av en lokal gammelbilsskruvare med förgasarna. Fick igenom avgasmätningen, men jag såg bara högre siffror på displayerna.... Ska kolla papprena vilken årsmodell det står, men för att slippa krångel, har halv tank o tänkte ev fylla lite E85, men Eile, räcker en liter rött??
×
×
 • Create New...