Gå till innehåll

Sören

Fänrik
  • Innehålls Antal

    151
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    8

Allt postat av Sören

  1. Det finns ju skarvar för pistmaskin som skruvas genom bandet.
  2. Visst lever jag men lite stukad i kanten efter en hjärtinfarkt. Inte allt kvar nu av att laga och tillverka delar och när alla delarna är klara och lackade så börjar rostlagning, dålig kvalité på amerikanska maskiner... rostar redan efter bara 74 år??
  3. Mitt nya renoveringsobjekt.... nej då bara ett skrov att ta lite plåt ifrån.
  4. Ett tag sedan jag skrev nått här nu men det betyder inta att det står still i bunkern. Jag har fortsatt att tillverka delar och laga gammalt och trasigt och köpt en till Weasel för att komma åt lite reservdelar och även köpt ett mindre komplett skrov för att ta lite plåt från så still står det inte. Lite bilder på galenskaperna.
  5. Tackar för dom orden Svana och Frippe
  6. Lyfter på kepsen och tackar Gravander
  7. Du får bygga en ny bil Eile
  8. Det var länge sedan jag skrev nått här och nu är ju Valpen i stort sett klar saknas bara några småprylar och så en besiktning då. Ett par bilder på hur den ser ut färdig och lite minnen. Nu är den här bilen ett avslutat kapitel och fortsätta med Weaseln
  9. Den lilla knoppen hjälper till att styra ner däcket under fälgkanten. Det finns ju drivvis med filmer på den här typen av maskiner på tuben.
  10. Dags att göra ett inlägg igen. Att lägga om bärhjulen på BV 202 har det ju skrivits en del om och hur svårt det är så jag samlade ihop lite skrotbitar och gjorde mig en enkel däckmaskin som funkar väldigt bra. Har lagt på 4 däck med den utan problem, bra att ha när däcken blir platta.
  11. Det är samma med mått Vinkon, om du frågar efter vägbeskrivning och hur långt det är får du svaret i tid??
  12. Tror man ska nog kalla dom för vad det är. Jag åkte över 30 mil för att köpa en framaxel till en valp, frågade säljaren som var säker på att det var från en valp (innan telefonkamerornas tid) så jag kopplade vagnen och åkte. Kommer fram och se en axel från en C202 ligger där och jag påpekar att den kommer inte från en valp men han kallar C202 för valp. Olikheterna är så stora att det är som att kalla en 140 för amazon.
  13. Härligt Tom, jag saknar lite delar nu och ska försöka ta mig tid att göra ett besök hos dig, ringer dig och kollar tid.
  14. Nej då pojkvasker, den ska ut i kriget igen Tackar för dina dubbla likes Vinkon
  15. Då ska vi se, någon bild vart det Alla skruvar som gick att rädda har varit in på eloxiering så nu ska dom inte rosta så fort.
  16. Tack för det Vinkon, då vet jag hur jag ska göra för att få fart på gillaknappen
  17. Då var dom första delarna lackade gröna med färg från Classic jeep parts, en bra färg lättsprutad och ser ut att vara snabbtorkande med, jag vet... bilder kommer senare
  18. Då var det beställt färg från Classic Jeep Parts, vilken service killen ringde och berättade lite om färgen han hade och gav råd och tipps, inte sista gången man handlar där
  19. Tackar för de tippset nekafm38a1 den sidan hade mycket intressant.
  20. Efter mycket blandande så har jag kommit fram till att RAL6008 ser ut att ligga närmast men då uppstår nästa problem, färgblandarna kan inte få till en matt kulör ner till glans 20 går bra men glans 10 som den matta ska ha fixar dom inte får fortsätta att leta någon som duger till det...
  21. Det tackar jag för Halfsafe men de var kanske i längsta laget för att åka och hämta...
  22. Har plockat ner bladfjädrarna och en av stockarna har ett blad helt av 8 st, helt, de råkar väl inte vara någon här som har en stock till M29 liggandes i gömmorna? Och så är en nergången så den har bredare spårvidd om dom andra 2 som ser bra ut (har inte plockat isär dom än) men dom känns stabila. Annars så rullar det på så sakta, många delar är klara för lack och en del pryttlar har jag fått nytillverkat, de tar sin tid men jag har inte så bråttom Jag får även tacka Klas här på forumet för att han sålde axeltrumepeter till mig då en av mina var krokig, den är nu klar för den gröna färgen. I dagarna ska jag besöka färgaffären och köpa en bytta färg och muta mina gamla arbetskamrater så jag får låna sprutboxen för lack av en hög av klara delar som kan läggas på hyllan och vänta på montering. Skickar med en bild på hur sliten en gammal krigare kan vara.
  23. Jag tackar och bugar, RAL 6022 är det den som har lite mer bunt i kulören?
  24. Hallå alla där ute som pysslar med amerikanska fordon. Jag söker färgkoden för dom amerikanska fordonen under WW ll, ska köpa färg för att lacka dom prylar som nu är klara och ska läggas på hyllan tills skrovet på min M29:a är klar att monteras ihop. De har blivit lite delar som är repade eller nygjorda som nu fått grundfärg men behöver sin matta gröna färg, så om någon har en kod för färgen så blir jag väldigt glad och kan fortsätta mitt slavande att färdigställa min M 29C.
×
×
  • Skapa nytt...