Gå till innehåll

Jens S

Sergeant
  • Innehålls Antal

    131
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Jens S

  1. Då jag nu planerar för ommålning/ återställning av min 11-bil från Sjöräddningssällskapets gula till enfärgad grön måste jag köpa färg. Var köper jag korrekt färg som är bra? Helst bör man väl spruta men bör gå att rolla?
  2. Varför detta trixande med termostatstyrning av fläktar? Plockar ni bort den termostat som redan sitter i motorn? Jag ska montera elfläkt men kopplar den då så att den går konstant när motorn är påslagen.
  3. Hej! Går inte att skicka PM till dig. /Jens
  4. Tror det är svårt om du inte har fastställd identitet på fordonet. Kanske det blir enklare att registrera som egenbyggd? Någon som provat det?
  5. Får man ha gasol där man har bensin? Tror det är lite kinkigt när det gäller eldstäder iaf.
  6. Skönt att slippa fler besiktningar då kan man istället fokusera på nya större hjul/däck. Någon som har tips på det?
  7. Vilket är det bästa sättet att montera vattenpumpen? Har testat lite idag men tycker det är svårt med lös packning och bultar underifrån och svårt när man inte ser uppifrån.
  8. NI som har ögla på era släp, vad är det för storlek på dessa? Finns det olika storlekar på 11-bilarna?
  9. Då är det väl så att man måste ha ett â€besiktningsdrag†att montera. Tycker inte om detta byråkratiska trams pga EU lagstiftning, var det inte lättare förr med sådant här? Vad är risken med en dragögla egentligen?
  10. Jag har VW fälgar på den ena och Duett/Amazon på den andra. Tror att det var de vanligaste bilarna när kärrorna tillverkades. Tips på däck mottages gärna speciellt till den med Duettfälgarna.
  11. Får skämmas lite... Skulle montera o-ringarna men förväxlade dom mot toppen med dom mot rören.... Claes på tatanka hade skickat rätt prylar och har ett föredömligt kundbemötande. Jag passerade i helgen Vårgårda och hämtade bla upp nytt termostathus. Men vad hängde då inte på en krok om inte ramen under batterilåda så nu har jag lite mer att montera....
  12. Äntligen läge för byte av vattenpumpen jag köpte förra hösten. Lite uppfräschning med nya slangar och slangklämmor, målat röret fram till kylare, spolat ur systemet och skulle igår montera pumpen. Tyvärr är oringarna som följde med från tatanka ca 3,8 mm och med ett spår i pumpen som 5 mm var det ingen bra idé att försöka få ihop det hela. Antar att tjockare finns att beställa? Ser också att termostathuset är lite anfrätt är det normalt?
  13. Hmm med så små dimensioner skulle man ju nästan ha ett garage för pärlan.... Vad är det för fälg och däck?
  14. Någon som har en ram till batterilådan liggande? Tog ut batterier igår och tänkte fixa rosten under dom. Batterierna står på en plast skiva med värmare. Plattan har under sig en ram skruvad i golvet. Ramen var totalt upprostad men som tur är har golvet klarat sig. Antar att min inte är den enda rostiga så hur får man tag på ny?
  15. Eftersom dom jobbat med tryckerimaskiner är det väl troligt att detta är en hålstans för papper..
  16. Jens S

    Dubbdäck mm,

    Det verkar som det inte går att skicka meddelande till dig! Jag är intresserad av bakdörren. Mvh Jens S
  17. Ett steg vidare då jag börjat demontera vattenpumpen, lossade övre kylarslang från termostathuset. Hittade ett gäng blåa kristaller där, vad är det för något?
  18. När man byter vattenpump är det läge att samtidigt byta kylarslangar? Antar att det är orginal som sitter på min bil, någon som har tips på dimension och inköpsställe?
  19. Då var analysen avseende missljudet klart. Lossade fläkt axeln för att kolla om ljudet då försvann. Det jag kunde konstatera är att det läcker vatten från pumpen. Så det är väl lika bra att beställa nytt från Vårgårda... Tips på rätta sättet att montera vattenpump? Bra beskrivet hur man fixade att lossa fläktaxeln genom att lossa klämmorna på vakuum tanken.
  20. Yes jag menade kylfläktsaxeln! Blev inte riktigt klok på lämpligaste alternativet? Är det att lossa hela fästet underifrån och sedan lossa "kopplingen" ?
  21. Då har jag kvicknat till efter vintern..... Tänkte hitta orsaken till missljud och därför pröva att byta universalkoppling på "propelleraxeln". Hur kopplar man loss den? IM
  22. Ja även tanken och hjulen var i fint skick :)
  23. Även för en tgb 30?!!! Kolla först med Livia skulle jag säga......
  24. Yoda hann före! Hur många får du plats med?
×
×
  • Skapa nytt...