Jump to content

Pvpjtgb1111

Major
 • Posts

  635
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Pvpjtgb1111

 1. It seems that they had a military registration number, as seen in this picture (330726): Then it might be possible to get a copy of the military registration documents from Militära Fordonsregistret (MIFOR). Often the military registration number is stamped on a plate somewhere on the vehicle, often inside the cab, so it is possible to see what number it had while in service. If you could get a hold of these documents it might help you get going further. Here is an example of what it could look like: Here is a page from the Swedish Transport Agency that describes how to register a vehicle acquired from the Swedish Armed Forces for use on public roads in Sweden: https://www.transportstyrelsen.se/en/road/Vehicles/Vehicle-import-and-verification-of-origin/the-vehicle-was-acquired-from-the-swedish-armed-forces/
 2. Jag målade min bil med mörkgrön och svart från Försvarsmakten och ljusgrön och brun med färg från militaerlacke från Tyskland och den tyska färgen är inte helt rätt i kulören, särskilt inte den ljusgröna. Dock har den hållit ganska bra. Ska också nämna att det är 6-7 år sen jag målade sist så den kan ha blivit bättre. Kommer inte ihåg hur mycket färg man behöver men svart och brun bör du klara dig med en liter av varje. Hade jag köpt idag hade jag provat Pers färger.
 3. Lägger upp lite inspirationsbilder på ett hemmagjort drag till 11-13-20-bilarna som vi har på våran bil. Inget som bilen är registrerad med utan gjort för att kunna använda hemmavid. Det är gjort för att kunna tas väck lätt och ändå ha lite frigång kvar.
 4. Enligt instruktionsbok L 14.00 R20 Michelin XL tror jag mönstret heter om det är det du söker
 5. Många andra bilar som är registrerade 1976 verkar ha J som första bokstav i regnumret, kan denna ha haft det med? Siffrorna vill jag få till 553 alternativt 653.
 6. I och med att du har märke och årsmodell är kanske detta ett bra sätt att hitta nuvarande ägaren (förutsatt att den finns kvar förstås)? : https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Vagtrafikregistret/Kop-adressuppgifter-eller-fordonsdata Det tråkiga är väl bara att det kostar lite att göra det.
 7. Tänkte nästan det Har kört förbi den många gånger och tyckt att det är synd att den bara står, kul att se att den kommer till användning
 8. Jag har ansökt om ursprungskontroll på mitt Tranellsläp och fick besked idag om att jag måste komplettera med bilder på släpet, vilket inte är nåt problem, men punkt nummer två är det som bekymrar mig. Dom vill även att jag ska komplettera med bevis på att släpet funnits i Sverige de senaste 20 åren. Är det nån som reggat in sitt och fått samma krav och hur löste ni det i så fall? I min ansökan så skickade jag med besked från olika myndigheter där jag efterfrågat fordonsregister från Civilförsvaret för att kunna bevisa att släpet funnits men har inte hittat något om det.
 9. Snyggt! Dom sulorna gör sig riktigt bra på bilen
 10. Sätt den på en konsoll som passar att sätta i sprinten i fram och snabbkoppling till elen, så kan du ta väck den om den inte behövs
 11. Efter att ha provat allt möjligt utan att det blev bättre tröttnade jag och provade besiktiga ändå och bilen gick rätt igenom Bromspedalen är fortfarande inte som den var innan beläggbytet men den bromsar som den ska ändå Fick dessutom bra värden på Bilprovningen.
 12. Inte där jag arbetade förut i varje fall. Besiktning en gång om året som vanligt oavsett typ
 13. Renoverade du förgasarna själv eller lät du nån firma göra det?
 14. Ja det har du rätt i, verkar vara något bredare på Unimogen men i övrigt är det nog samma Har fått kontakt med köparen av Unimogen och har fått tillåtelse att kopiera instruktionsboken när han väl fått hem bilen
 15. Via PM från Sune så har jag fått bilder på en liknande vinsch och det verkar stämma, så tack för det Sune Och av en slump så hittade jag igår en auktion på en Unimog på Psauction som hade en likadan vinsch.
 16. Behöver hjälp med att identifiera vad detta kan vara för en vinsch. Har suttit en typskylt på den men det enda som återstår av den är hålen där den satt Har en svag aning av att den kan vara en Sepson men hittar inget som liknar den. Skulle vilja veta dragförmåga, hur det fnkar med frikopplingen bland annnat.
 17. TGB20 often has model year 1979 or 1980
 18. Det såg jag inte ens, kan förklara varför den är dyrare nu
 19. Jag satte i en 123-ignition fördelare i min för 5+ år sen tillsammans med en högeffektständspole samt en liten omvandlare som matar den med 12V. Det har fungerat perfekt hela tiden, aldrig krånglat en enda gång. Jag köpte min härifrån, gav 3600 :- för min men det är ju några år sen: http://www.123ignition.se/produkter.php?id=112
×
×
 • Create New...