Jump to content

Fredrik L

Moderators
 • Posts

  2,438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Fredrik L last won the day on February 22

Fredrik L had the most liked content!

About Fredrik L

 • Birthday 03/03/1973

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2,447 profile views

Fredrik L's Achievements

Member

Member (1/1)

1.3k

Reputation

 1. Hej och Välkommen Jag tror tyvärr inte att det finns så många events i närheten av gbg, de flesta ställen har en maxvikt på 3.5 ton. Oscar den andres fort är ingen träff i sig utan vi har varit en handfull bilar som på nationaldagen varit inbjudna för att visa upp dom i samband med nationaldagsfirandet. Det finns lite träffar runt om men inget i direkt närhet till Göteborg.
 2. Önskar köpa eller få tips på var jag kan få tag i original Wedevåg 325H olivgrön färg. PV-jeep nr 76 har hittat hem till Sverige igen och ska återställas till originalskick i den mån jag hittar delar Jag har fått tag i ett par liter men inser efter första lagret att färgen inte kommer att räcka. Jag håller till i Göteborg men kan åka en bra bit för att få tag i originalfärgen. Mvh Fredrik 0708-507126
 3. Jag funderade på samma sak när det var dags att förnya försäkringen så jag ringde dem och höjde maxbeloppet till 250. Sen är väl frågan hur försäkringsbolaget skulle värdera om olyckan är framme.
 4. Hej, Kul med en återinport, sådana kan det inte vara många av Fördel med B: Besiktning vartannat år. Detta spelar snart mindre roll då de blir besiktningsbefriade 2025. Billigare vägtullar när man åker utomlands. i Frankrike fick jag iofs betala lastbilstaxan ändå när vi skulle köra över en avgiftsbelagd bro på grund av att bilen har 3 axlar. Billigare försäkring. Frugan, kompisen osv. med B kort kan köra bilen om du exempelvis vrickar foten när ni är ute på tur. Nackdel med B: Ska man använda fordonet som overlandrigg är det lätt att gå över 3,5 ton I övrigt tänker jag att det är jämt skägg mellan B och C reggad bil
 5. Laddad och klar Hasse, det ska bli kul detta För min del provkörde jag motorvärmaren med min Ecoflow River batteridrivna generator och det fungerar finfint Värmer motorn med generatorn på morgonen och sedan får den stå på laddning via ett 12v uttag under dagen när vi kör. Angående temperaturerna så har prognosen blivit lite mildare, nu ska vi iofs högre upp än Östmark men jag tror att vi inte behöver räkna med minus 25 på nätterna längre.
 6. På vissa bilar byttes karossen under 90 talet till en nytillverkad i aluzink. Dessa har bra motståndskraft mot rost och är mer värda än en "vanlig" plåtis, med det sagt är det inte något fel på en plåtkaross om den är i bra skick. Du har tyvärr inte en aluzink kaross. Aluzink har inte fotsteget under rutan, torkare för strålkastarna, lister på dörrarna m.m.
 7. Priserna har stigit rejält på bara ett par år så jag skulle gissa att den är värd ca 100 som den står och ca 120 om du bara fixar småfelen. Att den inte driver känns i princip garanterat som ett "operatörs" problem.
 8. Manuell 6 växlad Mercedeslåda men uppenbarligen växlade jag så mjukt att du inte märkte det
 9. Är skogskörning det primära gör då så lite ändringar som möjligt. Är Overlanding det primära så se över utväxlingen. (växellåda och axlar) vilket innebär en hel del kostnader och arbete. Ang SMT kittet monteras motorn lutande vilket kan/kommer att innebär problem i terrängen när man förstärker lutningen ännu mer vilket innebär att oljepumpen suger torrt. Detta betyder inte att motorn rasar omedelbart men det finns en betydande risk att du kan få problem beroende på hur du använder din bil. I princip anser jag att det inte finns något behov av motorbyte om man bara ska köra i skogen.
 10. En toppenhelg men fin körning och trevligt sällskap är nu till ända. Instämmer med övriga att det var trevligt att få ett ansikte till några forumnamn
 11. Är ingen expert men jag ser i princip inget funktionellt problem med din lösning. Hur många kvadrat är befintlig kabel på? 1,5 kvadrat ska räcka om kabeln inte överstiger 0,6 meter, därefter 2,5 kvadrat upp till en meter osv.
 12. För min del är det inte så viktigt med körningen så Diffen kan ta min "kör"plats så kommer jag bara som åskådare.
×
×
 • Create New...