Jump to content

eile

Major
 • Posts

  2,409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  156

eile last won the day on June 28

eile had the most liked content!

About eile

 • Birthday 04/17/1961

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eile's Achievements

Member

Member (1/1)

2.4k

Reputation

 1. Lämplig bodel /karrosbyte på en tgb och få den ultimata husbilen https://www.blocket.se/annons/jonkoping/dethleffs_trend_t_7017/90536545 https://i.blocketcdn.se/pictures/3367645691.jpg?type=original
 2. Det blir nog bra har själv funderat på att skifta min plugg till något högre temp helst runt 85, tror jag ligger på 78 grader, hade många olika temp pluggar liggande sen innan biltema fanns.
 3. Ser proffsigt ut men är inte 92 grader lite väl högt nedre slang /tillopp, jag lade min betydligt lägre? Om man har riktigt tyst fläkt, så lägg belysningen i knappen eller lös lampa så du ser när den går och vid landsväg körning kan ligga just under den temp där den startar.
 4. Till Hansen: https://www.blocket.se/annons/dalarna/volvo_valp/90622321
 5. Snöblad 2 met brett. El hydralisk lyft och sväng. Har suttit på en Volvo valp infäst i stötfångare och drag. https://www.blocket.se/annons/orebro/snoblad/90645912
 6. Handkrängt några gamla regade michelin däck 9.00x16 för och testa om det var några man kunde använda , herre jösses vad tungt det var, blodtrycket gick upp i topp fick sätta mig en stund, minns på öken turen då hade jag 7 punkteringar pga av att jag åkte med slang vilket inte trivs med öken sand men man var ju 30 yngre då och troligen lite mer fitt för handkrängning och i 40-50 grader var däcken mycket mjukare än nu och sen har väl åren också gjort däckgummit lite hårdare, det var några av de gamla öken däcken jag provade på fälg och några var helt ok och att köra med men rullade lite tungt. Men troligen blir det något modernare bara lite svårt att välja vad man ska ha. Googlat värmare och ev köps en dieselvärmare kines typ och någon mejlade mig en gång om små bensinvärmare (tappat bort mejlet) ev blir den och dess reservdelar tillsalu nu.
 7. Nu har kineserna gjort det, en kopia med just den funktionen man alltid undrat varför inte eberspächer/vebasto kunnat komma på. Funkar detta bra måste det vara den fulländade värmaren för bil och båtcamping.https://youtu.be/vtvy2MwbArQ
 8. Trillar friläge in när du kör? Jag hade också missljud det var därför jag bytte lager. Lagerglapp känns lätt om man ställer bilen på friläge utan att ha i handbromsen och känner/bänder lite på trumman, glappet får vara 3-8 hundradels mm mätt på axeln. Redan vid 2 tiondelar låter det rätt illa och du får ett malande ljud vid belastning, men har du lagerglapp brukar även packboxen läcka. Har du pto på din?
 9. Har du vaccumläck så låt den jobba upp undertryck innan du kör. Har ju lite för skojs skull kolla var min orginaltank läckte och det kan lätt ligga fukt mm i rambalken och sen rosta hål så alla c202 c303 11 mm borde borra ett hål i ramen invid balken och blåsa in lite rostskydd innan det är för sent. Om gaffel till 4wd ställs i fel läge och vilket påverkar växel-gaffel i FD och sakta för den mot neutral och får den ev. att hoppa ur vid urkoppling av framhjulsdriften ? Men så fungerar väl det inte? Kolla länkarmen till fd lådan och se om lägena stämmer, kolla så inget större glapp finns i bromstrumman. Kolla så du inte fått armen till h+l fel där den hackar i huset . Tror fortfarande du lagt någon slang mot armen eller klämt hastighetsmätarvajer.
 10. Redan flyttat Eile till ny skräp adress för vidare begravning och kommer registrera en ny. Funkar på andra forum så det funkar nog här med.
 11. Tittat lite på 11 manual, tydligen har man gjort lite annorlunda mot c202 med sina dubbla spakar. Du har kanske varit och bytt slangar mm och lagt dem lite fel vid länkarmen. Eller är länken något feljusterad så den ligger nära att hoppa ur vilket inte är bra då ligger synkhylsan och trycker mot skiftgaffeln hela tiden. Finns ett tråkigare fel men då hade du först haft ett rejält axealglapp vid bromstrumman. axialspel kan få synkhylsan att inte greppa ordentligt, det var därför jag passade på att bygga om 5vxlade lådan när jag ändå byte lager i fd lådan.
 12. Vi kan göra så här vi skrotar eile och jag börjar på nytt, men gjorde en ny signatur och då godkändes inte detta pga av att mejladressen var upptagen. Gjort nytt på andra forum där min gamla inte fungerade så bra och då löste sig problemen. eile kommer troligen bli gäst och min nya blir något som anknyter till lite mer bilen. Men eftersom man hänvisas till hantering av filer när kvoten är fylld bör även funktionerna där fungera vilket de inte gör, har provat att radera gamla inlägg och inget händer.
 13. Samma fd 51som c202 och på c202 finns friläges läge i fd lådan har ni inte det angivet på c303? FD är lådan uppbyggd med ett synkhjul en synkhylsa och 2 synkringar dvs då blir det mellan dessa ett friläge.
 14. Hittade den gamla säljannonsen på bilen när den var rent skrot. http://topclassiccarsforsale.com/volvo/437616-c202-volvo-laplander-1979.html Rätt bra timpeng.
×
×
 • Create New...