Gå till innehåll

Toolman

Fänrik
  • Innehålls Antal

    159
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    5

Toolman senast vann den dag 9 Augusti 2014

Toolman hade det mest gillade innehållet!

Om Toolman

Profile Information

  • Hemort
    Stockholm

Toolman's Achievements

Member

Member (1/1)

19

Anseende bland gemenskapen

  1. I min kapellvalp sitter lådan på passagerarsidan vänd åt andra hållet så att locket öppnas utåt. Oklart om det är orginal. Skönt att se att det är fler som har barnstol monterade fram
  2. Som återkoppling så här ett par år senare så var det topp packningen som var paj. Ny packning löste problemet. Tyvärr tog termostaten styrk av av bli för varm så gummit på foten smälte. De senaste året har den gått utan termostat. Det tar längre tid att komma upp i värme men spelar inte så stor roll så lite som jag kör.
  3. Är den gamla bortom räddning? Det går att laga rätt mycket för 900:-
  4. Det där blir säten över hjulhusen bak. Pinnarna med hålen fäster över tappar på hållarna till kapellbågarna. Det finns ett säte som bultas i karossen framför dem också, över värmaren.
  5. Nu har jag frågat transportstyrelsen, får se vad de säger. Har du också en kapell valp? Båda är angina som Volvo L3314 A men siffrorna skiljer sig lite. Det som kan vara relevant här är att vi har olika kaross kod (18) Flak - Godslåda - Kapell och (29) Skåp - Övrigt samt olika lastvikt 590kg respektive 650kg Här är min bil: Registreringsnummer:UEE206 Fabrikat:VOLVO L 3314 A Färg:MGRÖN Fordonsslag:LB Fordonsår:1963 Fordonsslagsklass: Identifieringsnummer:3470 Fordonskategori EU:N1 Fordonsdata I trafik första gången i Sverige: 2004-01-08 Tekniska data Kaross: Flak - Godslåda - Kapell (18) Karosserikod tillägg: Karosserikod särskilda ändamål: Slagvolym, cm3: Växellåda: MANUELL/TILLSATS Antal passagerare, max: 1 Antal sittande passagerare, max: Antal bältade passagerare, max: Antal passagerare i rullstol, max: Antal stående passagerare, max: Skattevikt, kg: 2250 Tjänstevikt (faktiskt vikt), kg: 1660 Totalvikt, kg: 2250 Ursprunglig totalvikt, kg: 2250 Max släpvagnsvikt, kg: Max släpvikt kg, obromsad: Släpets maximala totalvikt vid körkortsbehörighet B, kg: 1250 Släpets maximala totalvikt vid utökad körkortsbehörighet B, kg:2000 Max sammanlagd bruttovikt, kg: Max lastvikt, kg: 590 Totalviktsfördelning kg, axel 1: 1230 Totalviktsfördelning kg, axel 2: 1020 Lastutrymmets längd, mm: 2300 Främre överhäng, mm: Bakre överhäng, mm: 650 Utrustning: Drivande axlar fram: 1 Drivande axlar bak: 1 Antal hjul: 4 Antal axlar: 2 Garanterat axel/boggitryck axel 1, kg: 1230 Garanterat axel/boggitryck axel 2, kg: 1390 Max axelavstånd axel 1-2, mm: 2090
  6. Min plan är att använda delar av ett avlagt kapellet till dörrarna. Inte helt orginal då det kanske var tygdörrar men mer vädertätt. En annan variant som jag sett här var att sätta plexi på hela dörramen.
  7. Jag har en inbankning i plåten där hög låg spaken tar i karossen i övre läget. Ögglorna i länkaget bak vid fördelningslådan har med tiden blirvit rätt ovala och utan justering räckte helt enkelt inte rörelseutrymmet till. Det kan itne vara så att ditt länkage också är slitet och behöver justeras? Min tanke är att spaken inte går att dra tillträckligt långt upp mot lodrät för att stanna kvar i hög 2wd. Det förklarar dock inte varför den hoppar ur låg 4wd Min plan är att nån dag när jag orkar ta ur sprintarna i länkaget och svetsa på brickor med rätt storlek på hålen så att växelbytena blir mer distinkta.
  8. Hej Kan Åke eller Sven på landet tänka sig att bidra med ett regnummer på en bil som har 6 passagerare så kollar jag gärna om det går att uppgradera antalet passagerare.
  9. Väldigt många delar är samma som på volvos personbilar från samma period så det är ett bra ställe att leta. Biltema har ett par satser med UNC skruv och mutter som är bra att ha. Angående tumnycklar så kommer du väldigt långt med en 13mm nyckel som passar både muttrar till M8 bult och till UNC 5/16(12,7mm?) som båda är vanliga runt motorn
  10. Grattis till en rolig bil! Inan du är ute och kör mer så kolla att bromsarna fungerar ordentligt, eftersom det är enkretssystem så tappar du alla hjul samtidigt om något brister. Handbromsen går direkt på kardanen så den fungerar ändå. Får jag fråga vad du vad fick du ge för skönheten? Här kan du också hitta packningar till förgasaren: http://www.cvi-automotive.se/sv/articles/14388/1-zenith-3436-vn eller köpa en ny till det facila priset 6 393 kr Var håller du hus föressten?
  11. Fast hur coolt vore det inte med en sån här lösning på en 11 eller ännu hellre en 13 bil
  12. På något märkligt sätt är den större inuti än utanpå Snygga smäckra benstöd förresten
  13. Jag har ett gäng olika batterier till olika saker som står över vintern. För att inte behöva lägga ut en förmögenhet på c-tek laddare så har använt ett gäng såna här: http://www.jula.se/batteriladdare-12-v-10-250-ah-608040 Jag laddar upp batterierna med en riktig laddare och sätter sen på underhållsladdaren. 150kr per batteri för att slippa mecket och kostnaden att köpa nya på våren är det lätt värt
  14. Min kom med en bit dörrmatta limmat i fästet för yxhuvudet för att minska skrammel. Såg inte ut att vara en orginallösning men det funkar bra.
×
×
  • Skapa nytt...