Gå till innehåll

SweMob

Sergeant
  • Innehålls Antal

    71
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

SweMob senast vann den dag 22 December 2018

SweMob hade det mest gillade innehållet!

Om SweMob

Profile Information

  • Hemort
    Laholm

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

SweMob's Achievements

Member

Member (1/1)

111

Anseende bland gemenskapen

  1. Hej!

    Har du kvar nån lavett för tgb till ksp 58? Mvh Gustaf

  2. Skånes Fagerhults flygplats, ONSDAG 1:a maj, kl 10:00-15:00 Visning och uppvisning av gamla entreprenadmaskiner, traktorer, militärfordon, veteranbilar, motorcyklar m.m. Välkomna till en trevlig dag bland gamla maskiner av alla slag! Vi får se vad folk tar med i år.
  3. Om ni ändå åker till Norge så skall ni inte missa detta. “Vi inviterer til ny PANSERFEST på Trandum i 2019! De historiske hovedtemaene for arrangementet blir 75-års jubileene for det norske Panserkavaleriet og D-dagen - invasjonen i Normandie. Arrangementet er åpent for deltakere fra 14.08 og det blir publikumsdager lørdag 17.08 og søndag 18.08. Sett av datoene i kalenderen nå, mer info kommer utover høsten!” https://www.facebook.com/events/1108612602630309/?ti=icl
  4. Intressant.Ur FMV's tidning 2007. "Lägesrapport topplock Bandvagn 206 Bandvagn 206 har en Ford V6 bensinmotor konstruerad fcir 96-oktanig blyad bensin. Sedan 1994 finns endast blyfri bensin, med eller utan blyersättningsmedel, att tillgå på civila bensinstationer. Försvarsmakten övergår också till blyfri bensin, när motorbensin 20 har fcirbrukats. Ventilsätena i topplocken fcirslits kraftigt i bandvagnsmotom vid körning med blyfri bensin, även med tillsats av blyersättningsmedel (kaliumtillsats). FMV:FordonB fcireslår därfcir att topplocken byts i samband med motorreparation, till sådana som är avsedda fcir drift med blyfri bensin. En anskaffning av 1150 topplock genomfcirdes, inte utan en hel del svårigheter. Tillverkningen var nedlagd men kunde emellertid återupptas, och topplock med hårda ventilsäten, anpassade fcir blyfri bensin började levereras till RESMAT under juni månad 1996. Priset låg tyvärr på en sådan nivå att det sågs som nödvändigt att ta fram alternativ till ett byte till nytillverkade topplock. FMV:FordonB har initierat prov och fcirsök med att återvinna trasiga topplock, men skadorna tillsammans med konstruktionen på de utbytta topplocken, gör att normala reparationsmetoder inte fungerar. En av Europas största motorrenoverare har åtagit sig att modifiera en provserie och dessutom pågår prov med metallpåläggning av ventilsäten som verkar lovande och man räknar med att kunna modifiera topplocken till en väsentligt lägre kostnad jämfcirt med anskaffning av nya. RESMAT lagerhåller de nya topplocken som har hårda ventilsäten och har en tydlig märkning på fcirrådsbeteckning F3340-001868. De ska bytas parvis, så att hela motorn blir anpassad fcir den blyfria bensinen. Det är dessutom mycket viktigt att de trasiga topplocken tas tillvara, redovisas på fcirrådsbeteckning F3340-001431DEF och uppsamlas på MFD Nora. Där ska de finnas i väntan på återvinning i form av modifiering enligt någon av de metoder som provas fcir närvarande. Vi hoppas på detta sätt kunna minska reservdelskostnaderna avsevärt, samt göra anpassningen till blyfri bensin fcir Bv 206, så problemfri som möjligt. UlfAndersson "
  5. Have you checked float valve?Had same problem on a Dodge.Leaking float valve. /Mats
  6. Hi Glynn, Sjuktransportöverrede 6 bårar på Lastbil 2ton Flbil 2111 /Mats B
  7. Finns flera som inte har blivit registrerade.
  8. Samma utväxling på C202 FD 51 Fördelnings låda som Tgb 13 FD 51 lådan. Byt till Tgb 20 vxl låda,har lägre 1.a. Alt.Tgb 20 axlar.
  9. Vi sålde våra överskotts J35 Draken till Finland på 80-talet.Gissar att annan utrustning i systemet följde med,bas materiel m.m. Inget som vi längre behövde i Sverige.
  10. Inga problem om Bv är längre än flaket.Ett par långa ramper löser det.
×
×
  • Skapa nytt...