Jump to content

Jimpa

Sergeant
 • Posts

  147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Jimpa last won the day on November 8 2021

Jimpa had the most liked content!

About Jimpa

 • Birthday 03/20/1985

Profile Information

 • Location
  Huddinge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jimpa's Achievements

Member

Member (1/1)

204

Reputation

 1. Ja men kanon! Där fanns det ju. Försökte söka på "filtlist till fönster" och det gav inga vidare resultat. Visste inte att de kallades för kanallist. Tack alla för hjälpen
 2. Hej Är det någon som har tips på var man kan köpa lister till framdörrarnas rutor? De med filt i. Tatanka hade inte på hemsidan ivf. // Jimmy
 3. Kolla om David Manners kanske kan ha. Där köpte jag nya styrservon i varje fall https://www.jagspares.co.uk/
 4. Vad köpte du för motor?

  Samt vilka sidor anonnserade du på ?

  Och vad landade priset på?

   

  Dök ju upp en 300td igår på blocket så jag hörde av mig direkt till han som sålde den, och erbjöd handpenning samt att komma imorgon. Men nu var tydligen annonsen borta :( den motorn hade gått 30000 ca och han ville ha 10k för den.

  1. Show previous comments  2 more
  2. Jimpa

   Jimpa

   Ja jag tyckte det också :)Nackdelen är väl att samtliga har automatlåda. 

    

   Det är 206D och 208 som har den. 

    

   Har möjlighet att få tag i en om603 sugis om du är intresserad. Han vill ha 6500:- för den. 

    

  3. Audi Quattro

   Audi Quattro

   Nej jag är inte intresserad av någon sugmotor.

   Som jag har förstått finns det ingen kolvkylning på dom, vilket jag vill ha.

   Skulle jag tubokonvertera en sugis så gissar jag att risken är att kolvarna kommer bli lite väl varma.

    

   Men tack för att du nämner det :)

  4. Jimpa

   Jimpa

   Misstänkte det men jag frågar ändå. Nej precis, det är bara turbomotorn som har kolvkylning. 

    

   Det dyker nog upp nått framöver. 

 5. Ja det var lite den uppfattning jag också fick när jag frågade om kittet. Det kan jag väl också förstå. Han vill ju sälja så klart. Då har du ju ett utmärkt tillfälle till att göra ett sådant projekt Jag annonserade om köpes på några facebookgrupper och fick tag i en motor på 3 timmar Hade nog en jäkla tur också. Blir nog till att beställa kittet så att man kan börja se vad som behöver köpas in. Kanske ska starta maskinen på pall först så att jag vet att den går i varje fall.
 6. Det verkar som att Kurt Björck inte jobbar kvar på Volvo. Är det någon som har en annan kontakt som kan hjälp till med intyg för dieselkonvertetering?
 7. Absolut Det ska jag göra. Står du i startgroparna att börja byta motor också? Vilken tänker du i så fall använda? Sa Gösta någonting mer matnyttigt till dig?
 8. Jag har en ganska kraftigt modifierad 13 bil. Så det där med orginal är kört för mig ändå
 9. Det är en av sakerna som jag också ser som fördel. B30 saknar kraften många gånger. Speciellt i lera när man kan behöva sätta lite fart på hjulen men inte vill köra på 1:an. Ser det som ett kul projekt också.
 10. Det var nya uppgifter kring kittet att det kan bli problem med lutningen! Det är ingen som skrivit någonstans vad jag har läst Är det någon som haft problem med detta och kan bidra med erfarenheter eller lösningar?
 11. Hej Jag har köpt en om603td som ska få bo i min TGB13 inom en "snar framtid" Det jag har som plan är att para den med orginal växellåda tillsammans med kittet som finns på SMT.nu Men innan jag gör det så tar jag gärna emot synpunkter och åsikter på alternativ. Det skulle ju vara trevligt med an växel till när man kör landsväg. Men det huvudsakliga ändamålet är att använda den i skogen. Ett krav är väl att inte behöva bygga om halva bilen för att få det att lira. Ni som gjort liknande operationer får gärna använda den här tråden till att lägga upp era erfarenheter och tips till oss som ännu inte gjort detta. Ser fram emot bygget och jag ska försöka filma så mycket som möjligt för att även lägga upp på youtube
×
×
 • Create New...