Gå till innehåll

dieselharry

Korpral
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Om dieselharry

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

dieselharry's Achievements

Member

Member (1/1)

3

Anseende bland gemenskapen

  1. Bgr506 - transportstyrelsen ... Scania LBAT 110s36 årsmodell 1972. Tgb 30/40 heter väl SBAT och tillverkades 1976 första gången..
  2. Okej, jag ska kolla om den tråden ikväll.. Enligt swempa så är hans bärgare ingen riktig tgb 40, utan en förseriebil med bla. Klenare axlar osv. Ska vara en typ av tgb 30, med en extra axel bak och klenare axlar... Den bilen är inte fin längre, rosthål överallt, luckor som är fastkärvade mm. Röd numera... På den finns det hydraulkolvar på ramen bak som han kan trycka ner på bakersta axeln om man ska lasta på något tungt, så den "står" emot vikten vilket jag antar den inte gör med original fjädringsupphängnig bak då axlarna ledar"... Den är för övrigt till salu... Bgr506, till "rätt" pris.... Läs dyr!
  3. Jag har varit o kollat på Sarmpass gamla "40" bärgare, den ägs av inge lundborg ( bärgning o kranlyft i Eksjö ) Den står i ett mörkt garage utan belysning med massa bråte runtomkring så jag la inte ner någon jätte tid på att kolla på den... 10 ton, då är det ju för tungt för en vanlig 40 då..... För flexets skull kunde man monterat aggregatet som originaldetaljer sitter upphängt, men då sitter det nog inte fast när man börjar bryta med vinchen i en stor rottne smw ... Problem är till för att lösas Jag jobbar på Scania Verkstad som mekaniker så en del grejer ska nog gå att lösa När chassiet väl står på jobbet kommer nog idéer och ev kommande problem uppmärksammas flitigt Kul att så många är intresserade
  4. Det va snabbt svar SOS tråden kommer jag inte in på, har följt den tråden här på forumet men det va väl ett "riktigt" bärgningsaggregat... Har du..? Vart finns den och pris ?
  5. Hej alla glada ! Jag tänkte kläcka en av mina drömmar här för att diskutera och spekulera fritt kring det. Jag är väldigt sugen på att köpa en tgb40, och köpa ett bärgningsaggregat " daf rv730 " och montera på ramen . Min första fråga. Är det någon som haft med ett sådant bärgningsaggregat o göra någon gång.? I lumpen eller liknande. Vad monterade militären det på, hur fungerade det, osv.. Vikt ...? Jag har inte kunnat få fram några uppgifter om vad det väger o då har jg frågat 3 företag som äger sådana men de vet alltså inte själva. De 3 företagen har inte använt dom, de står fortfarande monterade på lastvöxlarramen för enkel förflyttning... Min tanke var att köpa en tgb40 med stora kranen på, för att använda det kraftuttaget till bärgningsaggregatet ev, och demontera kranen i sej från bilen... Med vänlig hälsning, Robin
×
×
  • Skapa nytt...