Gå till innehåll

Rune R

Korpral
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Rune R

  1. Se her, post 118 http://www.terrangbil.net/forum/index.php?/topic/3590-reservdels-lista-volvo-vaplfeltc202/page-6
  2. Du fattar rätt. Glimrende, at det går å skru ut plåtlådan har jeg ikke tenkt på. Takk!
  3. Ytterst til høyre på aksel som spaken til fordelingskasse er festet til er det ett feste som stag som går bak over til fordelingskasse er festet. Dette feste er knekt på bilen min og det ser ikke ut som det er mulig å komme til å få sveiset. Så jeg må ha ut spak/overføring, noen som vet hvordan det kan gjøres? Vanskelig å forklare men håper dere forstår :-)
  4. Kul bil, så den oppe ved Haugereid på frikjøringen, det er jeg som kjørte den grønne Volvo Valpen med sort kalesje der oppe. Servo kunne jeg også tenkt meg men.. vil tro din er tyngre å ratte en min :-)
  5. Vi kjøpte nye bånd som ble festet med kobbernagler (fulgte med) Hjulsylindrene ble overhalt og byttet pakninger.
  6. Noen som vet om det er samme bremser på C202 og Valpen?
  7. Hei. Vi trenger bremsebånd + + Vet de kan levere løse bånd hos bla. www.trollstein.no her i Norge. Men regner med det må finnes andre kjøretøy som bruker samme bremsedeler. Jeg har ganske godt utvalg her på jobb, men Valpen står jo selvfølglig ikke i noen kataloger. Er det noen som har oversikt? Mvh Rune Rydningen
  8. Passer dette til "gamle" valpen L3314 eller kun C202?
  9. Slavesylinderen lekker litt så trenger et pakningssett. Ser de har pakningssett til Amazon hos mekonomen. Er det samme slavesylinder i Valpen som i Amazon?
  10. Var på biltema og kjøpte mellomaksel kryss i dag. 63-100 leveres fremdeles med smørenippel
  11. Takk. Da blir det mekking til helgen. Mvh Rune Rydningen
  12. Trenger bakre krysset (nærmest fordelingskassen) til fremre mellomaksel. Har lest igjennom reservedelslista men var ikke sikker. Finner 3 forskjellige hos biltema og alle er oppgitt til å passe på 140-240? Noen som har en ide om hvilken som skal brukes? http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Drivverk/Kardang/KRYSS-63040/ http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Drivverk/Kardang/KRYSS-63110/ http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Drivverk/Kardang/KRYSS-63100/ Mvh Rune Rydningen
  13. Hei. Tok og målte litt i går kveld. Dempere bak til Isuzu Trooper 91-04 / Opel Monterey 91-98 passer på valpen. De er ca 1 cm kortere helt innpresset men like lange helt ute. Litt større diameter på de jeg testet (gassdempere) så de kan være vansklige å få inn på festene foran. Jeg prøvde ikke da mine dempere er ok. Original Opel nr: 0436080 22081313 22117661 2281313 436080 436085 436086 97039322 97043307 Edit: Ser ut som at dempere bak til Toyota Hi-Lux 82-05 også bør passe :-)
  14. Farsan har savnet å kjøre/skru volvo siste årene etter jeg kjøpte gamle bilen hans i 2008. Her om dagen kom han over et bra objekt og behøvde ikke lange betenknings tiden før det ble handel Den lekker olje ut ved høyre forhjul. Lekker olje ut av bakre simring transfer kasse Bremsene virker ikke på venstre forhjul Trenger ny clutch (Bestilt) Ellers så ser den utrolig hel og fin ut og er så og si komplett inkl blålys og sirene. Bilen er i utgangspunkt en kalesjebil som er utstyrt med glassfibertopp. som jeg vet er det vel kun Ambulanse og noen verksted vogner som gitt med dette påbygget i Norge. Et par bilder fra når vi hentet den. Men er det noen som vet hvordan ambulanse innredingen skal være? Fulgte med bårer + + + men vi finner ikke helt utav hvordan disse skal festes.
  15. Jo takk, det var bare jeg og hunden på som var på tur og han sto bundet fast bak i sele så ingen av oss skadet seg. Vinduet traff fjellet. Må inrømme jeg så svart på det en stund og hadde mest lyst til å parkere bilen for en stund... Tok til og med å koplet vekk batteriene når jeg kom hjem, klar for langtids lagring. Men så ble jeg litt forbannet, første helgen i Mars så er det Beachtur i Danmark, kansje nordens største offroad treff, er ventet rundt 400 biler i år og jeg hadde allerede meldt meg på, bestilt ferje og leilighet. Så etter en god natts søvn så måtte jeg ut i garasjen. Fronten ble rettet så godt det lar seg gjøre. Frontrute ble bestilt og er byttet. Blinklys og dørhenglser ble bestilt. Nedre dørhengsle ble punkt sveiset fast i karrosseri, som en nød rep. Døren er rettet og justert. Blinklyset er byttet. Har fått boret ut gamle skruer til presseningsdør, gjenget opp og nesten ferdig montert. Har gitt bilen et strøk maling over bulkene, så ser det ihvertfall litt bedre ut. Så nå er det litt små pirk igjen, peile oljer og rette ut støtfanger, hvis jeg rekker det. Så blir det ihvertfall treff i Danmark Så får en heller ta jobben til sommeren med å rette det skikkelig.
  16. Utrolig pen. Bra det er noensom tar vare på disse sjeldenhetene.
  17. Flott, tusen takk. Bilen en original Ambulanse, den kommer ikke til å gå tungt hverken langs vei eller i terreng så da bør den holde en stund. Da blir det nok skikk på denne også etterhvert. Takk takk. Mvh.
  18. Flott, takk. Jeg kan få tak i en clutch som passer Volvo 142 fra 71-74 Vil denne passe på feltvogna? Mvh.
  19. Farsan har kjøpt seg Volvo valp igjen, men vi trenger en ny clutch til denne. Passer clutch til alle B18, B20 og B21 med 4 trinns girkasse? Mvh Rune R
  20. Joda, fikk kjøpt meg ny forgasser og alt var bare velstand. Så var jeg ute på kosetur om Lørdag. Kom rundt en sving hvor veien var brøytet for bredt slik at høyre hjulene gikk igjennom og ned i grøften. fulgte grøften 5-6 meter før jeg traff et fjell...
  21. Jepp, ble en original Zenith. Den som står i bilen er totalt utslitt, store spor i sylinderen til akselerasjons pumpen, lekker bensin forbi stempelet (Renner ned på eksos manifold) Gasspjeld akselen/opplagring er slitt, motoren drar inn luft rundt akselen så motor går altfor magert. Forsøkte å justere men kom ikke over 0,3% CO Denne bør vel ha i hvertfall 1,5-2% vil jeg tro.
  22. Da tok jeg like godt og bestilte en NY original forgasser, litt fordi det er billigere og enklere. Mest fordi fordi jeg kan faktisk få tak i original forgasser :-) Jeg har en B20 tilgjenglig som må total overhales, så hvis jeg gjør den jobben en gang da blir det nok weber på den istedet, da er det jo ikke original motor uansett.
  23. Jeg har undersøkt litt, kan få ny (overhalt) Zenith for under halve prisen hva ombygging til Weber vil koste meg. Trenger jo fremre eksosdel som må spesial bygges, spesial bygge luftfilter hus (eller bygge om motorrom), nytt innsug (eller adapter) osv. Blir fort en del penger, og nå er det tiden for vei avgift + + +, med 2 biler og en MC så forsvinner det litt penger der også.. Annet problem er at jeg SKAL til Danmark første helgen i Mars. (Beachtour 4x4, Løkken Danmark) Så spørsmålet blir, Er det stor forskjell på B18 med en ny god Zenith vs Weber? Er det verdt det så lenge en ikke går opp til B20?
  24. Takk, det fant jeg utav i kveld, ja at insug og grenrør sitter ihop altså. Jeg har fått et originalt B20 innsug/grenrør, da må jeg bytte fremre eksos del også, men denne har jeg på jobb :-) Hvis jeg bruker originalt grenrør med spesial innsug, vil ikke det bremse litt på effekten, siden den er smalere/mindre? Er det noen som har brukt original innsug med adapter og kan bekrefte, eller avkrefte at det finnes plass til det?
×
×
  • Skapa nytt...