Gå till innehåll

Fimbulvetr

Korpral
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Fimbulvetr

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Fimbulvetr's Achievements

Member

Member (1/1)

10

Anseende bland gemenskapen

  1. I never tried the wood gas furnace as it was in dire need of repair. I sold the whole wood gas furnace and accessories in the summer of 2014 to someone who had experience with those kinds of things. Unfortunately my computer crashed as well a while back so all of my pictures are on a tablet and I haven't gotten around to copying them back as the tablet is old, slow and generally a pain in the ass :/.
  2. Welcome to the forum. Nice work you're doing! Do you, perhaps, still have the measurements and/or template for the hinge?
  3. Ta inte mitt svar för givet bara, jag är en amatör i sammanhanget .
  4. Jag tror inte att det satt några spolare men jag är inte helt säker. Min saknar då spolmunstycken och är från 1957 och jag har inte sett röken av vad som skulle kunna tänkas vara en behållare.
  5. Jag är så jävla ledsen att det tar sån tid för mig att få igång något som är av värde och hjälp för er. Det är min önskan att kunna hjälpa er så snart som det bara är möjligt men saker kommer i vägen och tiden flyr . *Edit: Lite bilder och mått kunde jag ta nu på kvällen men fick hålla till utomhus då taket är extremt äckligt. Det var betydligt svårare att kunna sträcka både tak och lakan att måla av på så det gjorde jag inte nu. Vidare är måtten på taket skeva i höger och vänster sida på bilen, varför detta är vet jag inte men kan tänka att taket blivit ersatt någon gång eller att det bara inte var så "pisse-noga" eller att lumparna själva tvingades sy upp det. Att måtta taket var besynnerligt men jag hoppas att detta skall hjälpa en bit på vägen. Min rekommendation är att ni lägger på mer tyg än ni behöver och sedan skär bort där detta är tillämpligt. Hör av er om ni vill ha fler bilder och mått men förbered er nu på situationstecken en masse. Fåll: ~1,3cm på en del. Varje fåll består alltså av ~2,6cm tyg. Man bör plussa minst 1,3cm på varenda "del-ände". Del #1. Nedersta delen av taktyget; Det som är närmast och till viss del omger bakrutan: ~21,5 cm från kurvan till fåll. (Mitt eget tips här är att lägga till mycket mer tyg och sedan skära bort det som blir över. Mitt tak var rätt slitet här.) Del #2. Bit "ovanför" del #1 och på höger sida om takluckan. På vänster sida taklucka uppmättes biten till ~53cm. Höger: ~56,5cm i bredd till nästa fåll Del #3. ~40,5cm till nästa fåll. Del #4. ~53,5cm till nästa fåll. Del #5. ~35,5cm till nästa fåll. Del #6. Delen närmast vindrutan. Från fåll till horn ~23cm. (Mitt eget tips här är att lägga till mycket mer tyg och sedan skära bort det som blir över. Mitt tak var rätt slitet här.) Någon slags sladdhållare om jag inte minns fel, mitt ovanför främre passagerarplatsen på diagonalen. ~50,5cm lång. Sladdhållare. 2,3cm bred. Del närmast vindrutan fastsydd ~28,5cm från höger kant. Från fåll till sladdhållaränden är det ~17,5cm. Del längst bort från vindrutan fastsydd ~65,2cm från höger kant. Tacklucka. Hålet är ~52cm bred. (Mitt eget tips här är att lägga till mycket mer tyg och sedan skära bort det som blir över. Mitt tak var rätt slitet här.) Mellan ändarna vid sidan av bakrutan är det ~97,5cm. Mellan taklucka och övre kant på bakrutan är det mellan ~57,5cm och ~60,5cm På "insidan" av innertaket har det suttit mer tyg i fållarna för att kunna passera stålbyglarna igenom och därigenom hålla upp innertaket. På mitt tak hade dessa så gott som förmultnat och något mer nyskapande kanske är att önska. För antennreglage, torkarmotorer, lampor, etc. kanske man får skära ut när man har passat upp taket i övrigt. Sedan torde det vara fördelaktigt att utgå från sina egna byglar och kontrollmäta att mina mått överensstämmer någorlunda med ens egen bil innan man syr upp ett tak.
  6. Då föräldraledigheten har hållit mig hemma från garaget (med nöje ändå, såklart) ett tag snubblade jag för ett tag sedan över denna kanal och finner den så pass rolig att jag vill dela med mig av den. Karln bygger jetmotorer, turbogrillar och motordrivna barnvagnar hemma i ett skjul (och skadar sig emellanåt) och besitter den bästa blandningen mellan entusiasm och galenskap. Personlig favorit: End result: Tips på andra hemmafixare tas gärna emot också .
  7. Hejsan. Jag köpte min antennanpassningsenhet (till Ra200, tror jag) hos terrängaxel. Den kostade dock ganska mycket men exakt pris minns jag ej. www.terrangaxel.com (sidan ser ut att vara från 90-talet så det är nog bäst att ringa och ha produkt/artikelnummer redo) telefon# +46 31 26 48 48 Jag ser att du även sökte en Lufor-radio i en annan tråd; Han hade även sådana och jag köpte en för 300SEK vill jag minnas.
  8. Hej. Jag har tyvärr inte kunnat vara i garaget sedan jag tog ned innertaket men jag kan försöka skaffa fram lite mått och några bilder inom några dagar.
  9. Hej, johgen. Nej, du behöver inte hyra innertaket, faktum är att jag lutar åt ditt och KristianEriksson's alternativ då sadelmakare och liknande kompetens tycks vara ytterst frånvarande i min stad. Jag har två företag kvar att undersöka men de kan jag nå först imorgon och på fredag. Funkar inte något av dessa alternativ tar jag nog och ritar av det för min egen säkerhets skull och sedan lånar jag ut det till dig, mest troligt, johgen. Detta under förutsättning att jag får tillbaka det då sadelmakaren du anlitar har använt det klart i befintligt skick eller sprättat men komplett så som det är. Den ena mannen som jag kan få kontaktuppgifter till först på fredag (via ett annat företag) sägs vara väldigt skicklig. Den andra mannen var på ett jobb och bad mig återkomma imorgon. (http://www.ershags.se/index.htm). Vidare vill jag be om ursäkt om jag verkar besvärlig men jag är rädd om varenda pinal på bilen då jag vet hur problematiskt det är att hitta delar, och att min egen kompetens i bilmekande inte är stor så är jag beroende av originalsakerna .
  10. Hejsan, missförstod jag eller har du kvar en stol? I så fall undrar jag hur den ser ut och om den kanske är likadan som i suggan?
  11. Hejsan. Jag vet inte om du fortfarande behöver backspegel men efter en snabb sökning hittade jag sidobackspeglar som smått påminner om de som sitter på min; Mina är dock smalare: http://www.lindqvist-msk.se/produkt.php?art=44000 . Man får väl blästra dem och måla dem i samma kulör som bilen, men jag har sett att suggorna också tycks ha kommit med runda sidobackspeglar.
  12. Men shit, jaha, där flög ju den idén ut genom fönstret. Hade fått för mig att du var belägen i Gräsmyr utanför Umeå.
  13. Det lät väldigt dyrt, johgen. Jag har tyvärr heller ingen brådska med innertaket men i ärlighetens namn känns det en aning olustigt att skicka iväg det med möjligheten att det inte står att finna då det väl är dags att montera ett eget. Fördelen för mig med att låna ut det till KristianEriksson är att jag är hyfsat säker på att vi bor i samma stad men då återstår ändå problemet att varken han eller jag har kommit så långt som att montera ett "test"-tak. Jag skall i veckan ringa runt till lokala sadelmakare och höra mig för om kostnadsuppskattning och se vad de skulle ta för ett ny-uppsytt tak. KristianEriksson; Gav Romland.se något offert?
×
×
  • Skapa nytt...