Gå till innehåll

Plogman

Sergeant
  • Innehålls Antal

    76
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av Plogman

  1. Säljer en cevil-reggad Moelven kärra I mkt bra skick. Passar TGB 30-45. Senast besiktigad i mars 2015 ua. Renoverad av fd Räddningsverket med kapell och alu lemmar. 17 000kr+ moms ev byte mot fyrhjuling med snöblad mattiasmannen@spray.se
  2. Jag testade belysningen och allt funkade. Avslutade med att även testa vredet till mörkerbelysningen som jag aldrig rört tidigare vilket resulterade i att blinkers och bromsljus inte funkade när bilen kom in i besiktningshallen (inte jag som körde till Sbp). När jag sedan "motionerat" vredet så funkade allt igen men det blev en ombesiktning tyvärr
  3. Det var ett reportage i Scania tidningen för något år sedan. Där transporterades en bandvagn på en TGB som även användes till att ploga snö med.
  4. Jag funderade oxå på en sån lösning med spak som växlar när man för den fram och tillbaka. Min idé var att använda växlande relän men hittade inte någon lösning som blev bra. Vridströmställaren är enkel och bra! Inget onödigt som kan krångla och man kan växla utan att släppa blicken från vägen. Mitt tips är att du köper en vridströmställare utan kapsling och monterar under plåten framför original växelomkopplare och ansluter med kontakterna du byggt.
  5. SBAT111 Du kommer att bli super nöjd och knappast aldrig mer köra bilen i auto läget. Men det är bra att det går att göra. Jag rekommenderar en vridströmställare i stället för massa knappar. Enklare att växla med, men du kanske är fingerfärdig Smart med kontakterna! Har du provkört?
  6. Jag har köpt ett släp från Msb och besiktat det ua. De var inte det minsta intresserade av några dispenser och ställde inte en enda fråga om detta på Opus. Jag tror inte det komer att bli något problem att besikta kärrorna som är cevilreggade.
  7. Är det lock up du har på läge 4:a så tycker jag du missar lite växlingsmöjligheter mot att ha den på en separat knapp. Då kan du använda den på varje växel.
  8. Måste tyvärr stryka mig från listan. Jobbar inte längre enbart i Sthlm och kan därför inte komma från. //Plogman
  9. Ring runt bland lastbilsdemonteringarna! Ekmans i Fagersta, Scaniaskroten i Södertälje, Rogersbil i Gbg, Rackstad i Arvika tex.Själv hittade jag mina på gården hemma hos Farsan. Styrhjul till en femaxlad Scania 124 dunderbygge som inte användes.
  10. Ska man åka efter väg så är ju väg-däck att föredra. Och ska man köra i terrängen är det bättre med terräng-däck.Det går att hitta billiga däck och 22,5" fälgar och anpassa bilen efter dagsbehovet. Man behöver inte lägga lika mycket pengar som man betalt för hela bilen bara för att få en fungerande bil med mjuka däck. Har man någorlunda brukbara terräng däck och köper en uppsättning 22,5":are så tar det inte så lång stund att skifta däck på bilen. Man har då "lekdäck" och tillgång till vägdäck som det går att besikta med. Däcken gör sitt till bränsleförbrukningen men det gör minst lika mycket att kunna växla manuellt och låta bilen lunka på med normalt motorvarvtal. Automat växlingen optimerar kanske bilen vid tuff körning i terräng men tar absolut ingen hänsyn till hur mycket bränsle det går åt. mjuk körning, ägg under pedalerna för att minska bränsleförbrukningen var nog inte vad man strävade efter vid konstruktionen lastbilarna. Jag tror det är flera ägare med mig som använder bilen till annat än terrängkörning och kommer att byta däck och montera omkopplare så de kan växla själva och slippa alt strul när man inte kan komma iväg med bilen. Tips till er som inte monterat en kontroll lampa för växel switchen GÖR DET. Annars har man inte en chans att veta om denna labila brytare funkar som den ska eller inte (behövs inte när man växlar manuellt).
  11. Nu är bilen ombesiktigad. Hyggliga killar som lät mig justera bromsnycklarna på bromsprovaren😠Kollade hastigheten med gps. Det är som brukligt ung 10 km/h glädje mätare. Bilens toppfart är 88 km/h enligt bilens mätare. Varvtalet ligger då på ca 2 500 rpm. Gpsen visar då 78 km/h. Vad får ni för toppfart med de Tyska däcken?
  12. Nu är bilen besiktad med 22,5" däck. Ingen anmärkning på däcken men tyvärr en tvåa på anliggande broms vf.
  13. Det är 385/65/22,5 fälgarna som jag monterat 315/80/22,5 däck på. Dels för att få ett däck som är lite högre men även för att få ett smalt däck som håller i bättre sen att jag hittade 4 st saipade däck för 4 000kr gjorde valet enkelt. Blir spännande att höra om bilprovningen har någon kommentar nästa fredag.
  14. Bor i Malung men jobbar i Sthlm. Kan ev köra bilen till Sthlm och köra några kvällar måndag - onsdag. Har inte PA.
  15. Nu är 315/80/22,5 däcken monterade på bilen. Höjd skillnaden är nu 7-8 cm lägre än original däcken. Tyvärr försämrades framkomligheten i lössnö inte tillräckligt utan jag körde ända tills jag fastnade😭. Drygt en halvmeter snö och en sido sluttning fick bilen att glida i sidled och fastna när jag körde längs en kraftledningsgata. Tur man har vinschðŸ‘
  16. Koppla in en vridomkopplare mellan styrboxen och lådan så slipper du såna problem och kan växla manuellt eller via läge auto (när boxen funkar). Min bil var exakt lika och det var en lödning i styrboxen. Bilen kunde funka klockrent sen totalvägra att växla. Har du vridomkopplaren blir du aldrig stående!
  17. OK, trodde att den även skulle användas till att köra med permanent
×
×
  • Skapa nytt...