Gå till innehåll

3uba296

Fänrik
  • Innehålls Antal

    152
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av 3uba296

  1. Fint kit och bra initiativ av dig Jimpa! På punkt 2 antar jag att du missat ett "Inte" ? Lite dåligt med info på hemsidan, är det för alla fyra hjul? Hur fästs bromsoken in? Vad exakt ingår, tex. bromsok? Sen tillkommer nedsvarvning och ny hålbild i drivaxlarna antar jag?
  2. Dessa köpte jag, priset brukar variera, just nu är det bra pris tycker jag. https://www.autodoc.se/hella/928816
  3. https://www.tatanka.nu/product/lagerskal-nedre
  4. Summit skickar väl till Europa? https://www.summitracing.com/int/parts/gab-g63488/overview/
  5. Looks good! I´m a bit late on this but if you are still looking for the "24v outlet cover" I can tell you that I have never seen the cover by it self, only sold as a unit and is rather expensive. Hella makes them, the partnumber is in the link: https://www.samecollection.com/shop-pl/en/501017/1046621/947369/8JB001935051+2-pin+socket Goes by the name of "nato outlet" here.
  6. https://www.tatanka.nu/product/bransletank-rostfritt-stal
  7. Det är lättare för inkastare/ försäljare att lära sig några fraser på Svenska / Norska eller Danska, säger man att man kommer från Finland så blir de tysta eftersom det inte kan någon fras därifrån.
  8. Haha, gjort samma sak på charterorter och det fungerar perfekt.
  9. Blev hela 50 mil i 11-bilen i år, har med andra ord god marginal till de 500 som försäkringen tillåter..
  10. Uppfräschning? Helrenovering snarare. Bra jobbat, ska bli kul att se fortsättningen!
  11. 3uba296

    Annan ratt?

    Jag tror originalratten i Tgb11/13/20 är någon form av universalratt, jag har sett likadana men med mindre diameter monterade i tex. skogsmaskiner och gaffeltruckar. Det är kanske ett spår intresserade kan följa?
  12. 3uba296

    Bortskänkes

    Jag är intresserad men bor inte i Stockholmstrakten.
  13. Om man har en i övrigt fungerande brytare och bara saknar vredet så kan man ta från nästan valfri vridströmbrytare/ vridströmställare. Denna passar på brytaren, instrumentbrädan och har rätt utförande som original. (Iaf om den vita pilen finns..) Denna passar på brytaren och mot instrumentbrädan men har fel utförande för att se korrekt ut, använder själv en i brist på annan just nu. Denna typen fungerar tyvärr inte, passar på brytaren men inte mot instrumentbrädan då den bottnar för tidigt och inte går att vrida.
  14. Då blir det spännande när man ställer på bilen om några månader... Jag som var så nöjd med min billiga helförsäkring. (Ej veteranförsäkring)
  15. Spänner du upp den mot toppen innan du drar åt skruvarna? Annars läcker det där du beskriver..
  16. Vackert! Ser ut att vara en trevlig maskinpark i bakgrunden också.
  17. Vinterdäckslagen gäller inte veteranbilar, så om du vågar är det fritt fram med pildäcken, även utan dubb.. "Ett fordon får också köras trots kravet på vinterdäck om fordonet enligt vägtrafikregistret är av en årsmodell som är trettio år eller äldre." http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/Dack/Vinterdack/
  18. Den enhandsmanövrerade från biltema hade jag också några dagar innan den åkte tillbaka... fick den aldrig att fungera bra. Annars var den smidigt i teorin.
  19. Kör denna, skruvpatron för mindre kladd, smidigt med enhandsmanövrering när man ligger under bilen. Mycket nöjd! http://www.swedol.se/smorjspruta-tubi-3.html Fett: http://www.swedol.se/swedolentrepr-fett-ep2-400-g.html (Lite dyrare med skruvpatron men det får det vara värt)
  20. Ojoj, konstigt värre. I min 24v aluzink så fungerande det inte förens jag gjorde som jag skrev ovan.
  21. Den här historien har nu fått ett slut! Det visade sig att när jag granskade de fyra reläna under instrumenten så satt det ett växlande följt av tre slutande.. det ska vara växlande, slutande, växlande och slutande sett från vänster när man sitter i bilen. Nu funkar båda mina parkeringslägen!
  22. Det finns led med inbyggda spänningsregulatorer, då har de ett betydligt vidare område för drivspänning. Om det är en vanlig "dum" led anpassad för 12v kommer den troligen brinna väldigt fort på 24v.
×
×
  • Skapa nytt...