Gå till innehåll

Marcus N

Korpral
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Marcus N senast vann den dag 21 Juli 2013

Marcus N hade det mest gillade innehållet!

Om Marcus N

Senaste besökare till profilen

439 profilvisningar

Marcus N's Achievements

Member

Member (1/1)

5

Anseende bland gemenskapen

  1. Hej!! Plockade bort ett relä och det funkade perfekt. 30 bilen är nybesiktigad utan anmärkningar o rullar ett år till =). "Satte aldrig i reläet igen, ska felsöka och fixa "senare"... :-)" jag tänker likadant=) tackar alla för hjälpen!
  2. Hej ! Nej jag kollade bara en bromsljuskontakt. Den satt en bit in, ungefär vid lufttorken. Var hittar jag den andra?
  3. Då var det dags den årliga rundan till bilprovningen imorgon. Har dock ett problem med att bromsljusen lyser hela tiden. Jag har kollat bromsljuskontakten o den verkar ok, har provat o skiftat relä men inget hjälper. Bromslamporna slocknar dock när jag tar bort reläet eller säkringen. Någon som har tips på var man ska felsöka. Har delat på kontakten längs bak och där mäter det konstant spänning på kabel nr42, har även spänning på kabel fram till bromskontakt (tror det var nr40). tacksam för hjälp!!
  4. Blåste ut skåpet innan vintern, sen byggde jag inredning i våras.
  5. Så här blev min stabshytt, jag byggde en L soffa som blir en 160X200 säng när man bäddar ner. Bakom draperiet har jag en porta potti för nödfall=). Köket byggde jag av 4kantsrör o 1mm plåt, köpte en diskbänk o kylskåp från en gammal husvagn som fick bestämma måtten. Får plats med 2st 25litersdunkar med färskvatten under diskbänken. Satte in en spänningsomvandlare 24/12 så jag har 12V,24V och 220V uttag. Satte även in 1 extra batteri till stabshytten i batterilådan på bilen så att jag inte tömmer startbatteriet, inga problem o få plats med 4st 12v batteri där. Har testad den i 2 omgångar o är ganska nöjd med resultatet, finns ju alltid saker som kan bli bättre. Nästa projekt blir o bygga en tank till spillvattnet. tänkte hänga den under överhänget bak på stabshytten. Sen får vi se vad som händer, ideer finns det alltid gott om men tid o pengar är ju begränsade. Allt är fastskruvat för att kunna utnyttja bilen max i terräng. Gasoltuben till köket sitter för tillfället framför hytten, funderar på o flytta upp den på taket. På golvet la jag ett billigt laminatgolv sålänge, blir kanske en plastmatta så småningom för fuktens skull, rev ut den gamla plastmattan o skrapade bort allt klister först.
  6. Jag köpte en extranyckel hos en låssmed, han hade dom på hyllan, kostade inte många kronor. Det är en standardnyckel som sitter i flera fordon inte bara Scania.
  7. Söndagsåkning o camping, har kört Öland runt sista veckan, hade den till Sweden Rock. Har även winchat en del träd med den, med andra ord ett multi purpose fordon =).
  8. Nej tyvärr ingen W&P i år men hinner planera lite mer för en resa nästa år. Fick hjälp o beställa 2nya remmar på Källa Fordonsservice och efter 6 timmars väntande kom dom med budbil, provade tålamodet till max när de var för långa =), dom var märkta 13X1575 med vid en provmätning var dom 1620 inge roligt alls. Hittade dock en begagnad rem i en container som passade och höll hela vägen hem. Lägger upp lite bilder när semestern är över.(5 dagar kvar). Ha de gott.
  9. Tack för hjälpen. Hittade en buss o lastbilsverkstad 2km bort så det löser sig nog imorgon.
  10. Vi är på semester på Öland med min TGB 30 och fläktremmarna gick av. Står strax söder om Böda och vore tacksam för tips om var man kan få tag i nya. Funderar på om jag vågar köra utan rem eller blir motorn överhettad ?? Kan ju få laddning via elverk och laddare. Tacksam för snabbt svar .. mvh Marcus
  11. hej köpte en 30 bil med stabshytt som jag tömt under vintern, börjar bygga så fort det blir plusgrader, håller med om att det vore roligt o se någon som är färdig med sitt bygge.
  12. Hej! Jag köpte en TGB30 i höstas och hoppas komma till War and Peace Show med den i år. Finns det fler som tänker köra från Sverige vore det trevligt med sällskap. Då det är första resan till England tar jag gärna emot tips som gör resan lättare. MVH Marcus
×
×
  • Skapa nytt...