Jump to content

Nero

Kapten
 • Posts

  378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Nero last won the day on September 12 2021

Nero had the most liked content!

About Nero

Profile Information

 • Location
  Uppsala

Recent Profile Visitors

2,206 profile views

Nero's Achievements

Member

Member (1/1)

958

Reputation

 1. Nero

  Tgb 1314

  Nu var det väldigt länge sedan jag gjorde några inlägg. I morgon bär det av till Västerås flygmuseum och en uppställning bredvid en jaktviggen. Bilen då ? Ja den har fungerat utan några som helst problem dom senaste åren, såg även att från förra besiktningen till årets hade den rullat ca 7 mil . Så i år har vi bättrat på mätarställningen med minst 200 % .
 2. Nero

  Dodge WC 51

  Så där då va B36:an ute och såld. Hittade av en slump en komplett Dodge motor och låda hos en bekant och slog till. Nu återstår att ta bort baljan och blästra av ramen.
 3. Nero

  Dodge WC 51

  Ja det är trevligt att vara där inne. Dollysen är faktiskt jätte bra, Dom är från B tema men är väldigt prisvärda.
 4. Nero

  Dodge WC 51

  Nu var det ett tag sedan igen... Nåja nyårsdagen infann sig lite inspiration till att börja med M 37:an. Frigjort runt B 36:an som sitter monterad så den kan lyftas ur. Sedan väntar lite svetsjobb, och inte fullt så illa som jag trodde men absolut inte jätte bra
 5. Funderar kring nästa projekt och vad det ska vara. Det lutar åt en 202 om jag kan hitta en förstås, är det något som min ska vara vaksam på med dom? Skulle helst vilja hitta en som gått som ambulans ( har ju tydligen snöat in lite där ).
 6. Nero

  Tgb 1314

  Plötsligt händer det. Det som saknats i skåpet sen vi köpte bilen, en Oxygenterapi apparat. Fästet har gapat tomt länge, och idag kom en vän åkandes med denna skönhet.
 7. Har länge varit sugen på ett blästerskåp, men aldrig riktigt haft pengar över till det. Idag provade jag att bygga ett själv. Tog en gammal låda från fm som jag hade hemma och köpte en plexiskiva led belysning och en damsugaradapter på Biltema. Monterade plexiskivan i locket på lådan och satt in belysningen i underkant på locket och tog hål för adaptern. In med Biltemas blästerpistol och provade på det rostigaste jag hade liggande. Handbroms och en gamal ’’ blinkers ’’ som kom med en bil som stått i skogen sen 50 talet. Fungerade väldigt bra och kostade allt som allt 649 kr, då hade jag förvisso lådan innan.
 8. Nero

  Tgb 1314

  Ledighet från jobbet. Då får hytten i den ena 13 bilen lite översyn. Den gamla masoniten i dörrarna var svälld och ful. Kapat till nya delar och målat med 326 så vart det som nytt.
 9. Nero

  Dodge WC 51

  Det går hyggligt långsamt men nu är det mesta fått ny färg och golvet är på plats. Färgen är matchad mot den gamla och verkar stämma hyggligt mot vad man pratar om på Dodge forum. Den ser vitare ut på bilderna än vad den är. Nu funderar jag på om jag ska ta ner sump och fördelningslåda nät jag ändå håller på.. Det var kul å tvätta fram gamla färgen på motorn mm och se att under all olja då var den nästan som ny.
 10. Nero

  Dodge WC 51

  Ny växellåda på väg in i Dodgen. Fick tag i en renoverad/eller aldrig använd konserverad sista gången av fm i början på 60 talet. Väldigt fin invändigt ser oanvänd ut, nu ska det bli roligt å se om jag får ihop det..
 11. Nero

  Tgb 1314

  Nja nu var det ju ett tag sen jag skrev i denna tråd. Så vad har hänt med 13 bilarna? Inte speciellt mycket dom tickar å går väldigt bra. Vi var i Bengtsfors i förra helgen To-Sö och hade en riktigt trevlig lång helg. Träffade en del forum medlemmar Seglarn och Olzon, tyvärr missade jag Johan men såg hans bandvagn som var väldigt fin. På Söndagen begav vi oss hem och 1 mil innan vi kom hem började temp givaren stiga. Inte akut men lite högre än normalt. Så det blir att kolla på termostat, givare mm. Ca 84 mil tur och retur och en snitt förbrukning på 2,33 L milen.
 12. Kolla spelet på vajern, kanske inte riktigt rätt där. En chansning
 13. Själv har jag inte lyckats göra något alls med bilen som vi ska åka med, det blir hektiskt imorgon kväll.. Vi kommer ett par bilar från Uppsala stockholm.
×
×
 • Create New...